Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Suche, czerwone PLACKI na powiekach dziecka, a teraz jeszcze na policzkach..??

Polecane posty

Gość gość

Mój syn lat 8, dostał takich czerwonych plam na powiekach, sucha skóra i zaczerwieniona. Mówił, że nie swędzi. Smarowałam maścią ochronną z wit. A, na chwilę pomagało. Nagle doszły też plamy na policzkach i jedna na brodzie. Nie schodzą, czasem są bardziej czerwone, czasem mniej. Jakby liszaje :/ Byliśmy u lekarza, kazał pić wapno 3razy dziennie i smarować fenistil'em. Robimy to od trzech dni i NIC. Żadnej poprawy. Zapisałam nas do innego dermatologa, ale termin na 18.02. Ktoś się z tym. Spotkał? Ktoś coś doradzi? Dodam, że młody w ogóle nie choruje i nigdy nie chorował. Dwa razy w życiu miał katar. Nigdy antybiotyku itp. Nie zmieniłam też nic w Jego odżywianiu, nic w kosmetykach, nic, nic nie zmieniałam...

Gość gość
Może to atopowe zapalenie skóry tzw. azs.

Gość gość
alergia

Gość gość
AZS, alergia? Ale jak mu pomóc zanim doczekamy się wizyty ZA MIESIĄC :(

Gość gość
Skoro go nie swędzi to nie AZS!!

Gość gość
Córka 9 lat miała podobne zmiany. Dermatolog zapisał maść robioną-pomogło. Niestety nie pamiętam składu. Stwierdził, że to łojotokowe zapalenie skóry. Wcześniej przez tydzień była leczona przez pediatrę pod kontem alergii-Nie pomogło.

Gość gość
Mi się robią takie paskudztwa na zimę - wokół ust, pod nosem, w okolicach oczu mam czerwoną i łuszczącą się skórę. To od mrozu, mam po prostu taką wrażliwą skórę. Jeśli lekarze wykluczą inne, poważniejsze opcje, to być może syn ma to co ja. Mi trochę pomaga smarowanie kremem przed każdym wyjściem na mróz, ale efekty nie są powalające.

Gość gość
Bardzo mozliwe ze to początki łuszczycy. U mojego męża tak samo się zaczynało.

Gość gość
Wizyta prywatna. Niestety do dobrego i tak trzeba poczekać ale 2 tyg a nie miesiąc. Jakiś nie wydaje mi się to alergia a raczej problem skorny o podłożu dermatologicznym. Może zapalenie jakieś.

Gość gość
Kółka odpowiedzi i każda inna :D powodzenia autorko :P

Gość gość
Tu autorka. Czytałam mnóstwo artykułów o łuszczycy + koleżanka ma. Kompletnie i całkowicie TO NIE TO.

Gość gość
U nas było podobnie. Liczyłam tym i tamtym BEZSKUTECZNIE. Samo minęło po kilkunastu dniach.

Gość gość
lojotowoke zapalenie skóry