Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie moge wyleczyc kataru dziecku

Polecane posty

Gość gość
Tu autorka. Godzine temy wrocilismy ze szpitala, bo maly strasznie kaszlal raz sucho, raz mokro i wymiotowal flegme. W nocy dostal wysokiej goraczki, myslalam, ze to od baniek, bo podobno moga wywolac goraczke. Caly dzien ciezko mi bylo ja zbic. Jednak znam swoje dziecko i wiem, ze u niego goraczka to cos powazniejszego. Zadzwonilam dolekarki, u ktorej bylismy wczoraj i mowilam o tej goraczce. Powiedziala, zeby podac przeciwgoraczkowe leki i zeby nie panikowac, bo teraz sa takie wirusy, ktore wywoluja wysoka goraczke. Jednak mi nie dawal spokoju ten kaszel i wysoka goraczka. Pojechalismy do szpitala- okazalo sie, ze poczatkowe zapalenie pluc. Myslalam, ze dostane opieprz za te banki, ale lekarka powiedziala, ze bardzo dobrze, ze postawilam i kazala postawic co drugi dzien. Zapomnialam tylko zapytac, czy tak mozna, by stawiac nowa banke na jeszcze widocznym sladzie po starej. Ale chyba tak, skoro kaza stawiac co dwa dni. Maly dostal antybiotyk Amoksiklav i zalecenie, by duzo pic... Teraz spi, nie ma wysokiej goraczki, ale jest cieply, wiec pewnie pojawi sie gdzies w srodku nocy. W poniedzialek jade z malym po skierowanie na testy alergiczne do swojej pediatry. Niech go przy okazji oslucha, czy mu sie cos poprawia po tym antybiotyku. Dostalam dzisiaj od bratowej namiary na (podobno) bardzo dobra pediatre, ktora nie stosuje antybiotykow jak cukierkow, a zawsze stawia trafna diagnoze i potrafi pomoc. Teraz to i tak usztarda po obiedzie, maly antybiotyk wziac musi przy zapaleniu pluc, ale jak skonczymy sie leczyc, to pojade do niej na konsultacje, co tu zrobic z tym moim chorowitkiem, by tak nie chorowal...:(

Gość gość
Koniecznie musisz zabrać go do pediatry w poniedziałek? Dziecko osłabione, na antybiotyku... Jeszcze coś nowego złapie w poczekalni. Ja bym się z nim nie ruszała z domu do czasu kontroli.

Gość gość
W szpitalu nie powiedzieli, kiedy na kontrol.

Gość gość
Dzisiaj postawilam malemu banki. Drugi raz w ciagu 2 dni,tak jak kazali w szpitalu. Tym razem wyszly duuzo mniej fioletowe, bardziej blade. Co to moze oznaczac?

Gość gość
Jestes nienormalna autorko! Latasz po lekarzach z chorym dzieckiem, szprycujesz go lekami. Nie dajesz mu szansy zwalczyc infekcji. W szpitalu ci dali antybiotyk n'a odczep sie. Kaszel i katar to nie choroba, goraczka do 38 stopni jesli nie trwa dluzej niz 3 dni to nie powod do ciagania dzieciaka po lekarzach.

Gość gość
Potrafisz czytac ze zroumieniem??? Jesli dla ciebie zapalenie pluc to tylko katar i kaszel, to gratuluje. Tylko ze moje dziecko od ponad 2 dni mialo prawie 39 stopni goraczki i niczym nie moglam mu jej zbic. Myslisz, ze podaje mu antybiotyk na kaszelek i katarek???

Gość gość
Dziecko nie jest chorowitkiem to mamusia nie daje mu szansy na zwalczenie choroby. Nie mieszkam w Polsce, tu choroby typu kaszel i katar sie przeczekuje, alergikow prawie nie ma... Antybiotyki tylko po testach na bakterie... Moje dzieci bramy 2 razy w zyciu: na angine i zap ucha. 3 latki z glutem w praedszkolu to norma,

Gość gość
Poczatek zapalenia plouc, czyli lekarz nie wie.... Zrobil wymaz z gardla? Wiesz na 100% ze bakteryjne?

Gość gość
Objawy mial na bakteryjne. Bakteryjne jest latwiej wykryc, wirusowe trudniej na poczatku, a maly ma wlasnie poczatki. Nie bede sie tu licytowac.Maly jest oslabiony, ale kaszle mniej i mniej wymiotuje wydzielina. W nocy mial goraczke 37, 5 , ktorej nie zbijalam. Dopiero okolo 11 w poludnie dostal ponad 38 stopni i podalam ibum. Jak na razie nie ma goraczki. Spi. Ciekawia mnie tylko te banki- czy te blade miejsca to oznaka, ze maly wraca do zdrowia? Za pierwszym razem byly ciemno fioletowe, teraz jasniejsze.

Gość gość
Piszecie, ze nie dalam szansy zwalczyc infekcji... Nosz kuzwa, moje dziecko od dwoch tygodni mialo katar i kaszel. Chodzilo do przedszkola, bo uznalam,ze to nic takiego. Goraczki nie mial. Jak zaczal kaszlec raz mokro,a raz sucho i dostawal coraz wiekszej goraczki, to co wy byscie zrobily??? Czekaly, az samo przejdzie?? Gdybym czekala, to na bank dzisiaj nie pisalabym z domu, tylko ze szpitala, bo by dostal wiekszego zapalenia.

Gość gość
Najlepiej udać się z problemem do sprawdzonego lekarza. Jeżeli mieszkacie w województwie Łódzkim to mogę wam polecić poradnie www.ga-med.pl Pracują tam świetni interniści i pediatrzy, którym można zaufać.