Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam w domu dwa wulkany

Polecane posty

Gość gość

energii. Czy ktoras ma dwojke takich wiecznie rozrabiajacych dzieci? Bo ja mam i wysiadam fizycznie i psychicznie. Chłopiec ma 8 lat i od poczatku prawie na d***e. nie siada, dochodzi do tego nieustanne paplanie. 2 lata temu urodziła nam sie corka, myslalam, ze dziewczynka to bedzie lepiej. Niestety jest to samo. W domu non stop jest nieustanny rozp*****el, mała wszedzie sie wspina, na stolki, stoły, komode, parapet, po noże, garnki, szklanki itp. Wszystko rozwalone, roztargane. Mimo moich ciaglych uwag czasem i darcia sie na cala okolice nic sie nie zmienia. Ona nawet jak siedzi to sie rusza. Schodzi z fotela, wychodzi na niego, schodzi i tak w kolko. Na spacerze zapierdziela jakby miala motor w tylku. Co to dla niej pare km. Syn zapisany jest na karate, basen, teraz beda narty bo sypnelo nieco sniegiem. Ma ktos podobnie? Bo mnie to przybija i niesamowicie męczy. D Dziekuje z gory za kąśliwe uwagi.

Gość gość
Ciesz sie, masz po prostu zdrowe dzieci. Rosna im kosci, miesnie, musza sie ruszac i robia to. Jedynym wyjsciem jest wyjscie z domu na spacer, teraz jest zimno, trzeba te motorki ubrac i z domu. ;)

Gość gość
Wyglada na to ze sa zwyczajnie rozpuszczeni. Zajmujesz jakos tej mlodszej czas? Widuje wiele przypadkow takich dzieci, ale po pierwsze rodzice zostawiaja je tak samopas zamiast czyms zajac a po drugie wlasmie dla swietego spokoju pozwalaja. A po trzecie sami kreca na siebie bat twierdzac ze kilkulatek nawet jest jeszcze biednym nierozumnym dzieckiem. Ja bym kazala im posprzatac a jesli nie, to wyciagasz wor na smieci, lapuesz takie mniej przydatne zabawki i do kosza. I do skutku. Mlodszej mozesz w kuchni wygospodarowac jedna szafke z plastikowymi naczyniami i pizwalac otwierac tylko ta. I uczyc do skutku ze po fotelach, kanapach i komodach sie nie skacze. Od razu kara za takie cos. Krzykiem nic nie zdzialasz bo dziec***ewnie wyczuwaja ze jestes bezradna i niedlugo na glowe ci wejda.

Gość gość
Dzieci mają mieć dzieciństwo. Naturalne jest, że z tego wyrosną. Twoje dzieci w przyszłości będą mieć więcej do powiedzenia niż tej pani na górze. Trzymaj się ciepło!

Gość gość
Przynajmniej mam madre, dobrze wychowane dzieci. A Wasze niech Wam na glowy wejda, w sumie nie moja sprawa i nie moj problem. Pozdrawiam.

Gość gość
Nie sadze. Wg mnie sa nadpobudliwe

Gość gość
12.44 dobre rady dla zwykłych dzieci. autorka ma nadpobudliwe i to nic nie da. wiem bo sama mam + mąż.

Gość gość
Ja mam trzy wulkany:-)

Gość gość
Dzieki za odpowiedzi. Czy sa rozpuszczone, łatwo tak od razu komus przypieprzyc ale spodziewalam sie, hmm, nie sa, caly czas siedze razem z mezem i mowie co wolno a co nie. Sa kary. Mała ma swoj kacik z garnkami w kuchni. W pokoju swoj kosz z zabawkami. Problem w tym, ze ją interesuja rzeczy ktorymi poslugujemy sie my - dorosli A te swoje rozpieprza po calym domu. Fakt, celna uwaga z tym, ze nie sa caly czas czyms zajete - powinnam bardziej sie postarac. Bo na dwor codziennie nie wychodzimy ze wzgl.na pogode lub po prostu smog, ktory teraz jest szczegolnie dokuczliwy, mieszkam w Krakowie. Mały ma szkołe, karate, basen itd to odrobine jest juz spokojniejszy ale nie do konca. A corka jak narazie dom rozpirza. Poczytalam troche no i co jest najgorsze wlasnie w przypadku posiadadania takich dzieci - zabronienie takiej wlasnie aktywnosci, maja sie wyszalec. Mała nawet jak ja trzymam zeby ja przytulic to sie za chwileczke wysmykuje zeby biegac. Za to co jest na plus jedno i drugie prawie od poczatku przesypialo cala noc.

Gość gość
Ja mam dwa wulkany i niemowle.

Gość gość
Przynajmniej nie jestem sama. Myslalam juz o odrobaczaniu jak i o psychologu....

Gość gość
"Dzieci mają mieć dzieciństwo. Naturalne jest, że z tego wyrosną. Twoje dzieci w przyszłości będą mieć więcej do powiedzenia niż tej pani na górze. Trzymaj się ciepło! " xxx Może i więcej, ale czy mądrzej? ;-)