Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak pozbyc sie polskiego obywatelstwa?

Polecane posty

Gość gość

Nie chce miec nic wspolnego z polską. Tylko jak to zrobic?

Gość gość
Żeby zrzec się polskiego obywatelstwa, musisz mieć obywatelstwo innego kraju (albo przyrzeczenie nadania obywatelstwa, np. z kraju, który nie przewiduje podwójnego obywatelstwa). A i tak ostateczna decyzja należy do Prezydenta RP.

Gość gość
Lepiej nie miec wcale ojczyzny niz nazywac ojczyzna polske. Ale nie o to bylo pytanie.

Gość gość
A jak takie przyrzeczenie zdobyc?

Gość gość
A gdy wspolmalzonek ma obywatelstwo innego kraju....da sie jakos z tego skorzystac zeby pozbyc sie polskiego obywatelstwa?

Gość gość
Nie da się. Musisz mieć inne obywatelstwo. Są kraje, które nie pozwalają na posiadanie podwójnego obywatelstwa, np. Norwegia i nabywając obywatelstwo norweskie, musisz zrzec się dotychczasowego. Każdy kraj ma własne zasady dotyczące przyznawania obywatelstwa. Określony czas legalnego pobytu (najczęściej 5 lat), zazwyczaj wymagana jest także znajomość języka i kultury kraju.

Gość gość
gość dziś A jak takie przyrzeczenie zdobyc? x Spełnić wymogi do przyznania obywatelstwa.

Gość gość
Kocham Norwegie. I nawet planuje sie tam przeniesc. Dobrze, ze jest mozliwosc zdobycia norweskiego obywatelstwa. Nie omieszkam wiec sprobowac. Dzieki. Za jednym zamachem dwie korzysci. Pozbycie sie polskiego obywatelstwa i zdobycie norweskiego. Muzyka dla duszy.....

Gość gość
14:36- przestaniesz kochac jak ci czarnuchy wyłomotają kobiete na twoich oczach i na oczach bezczynnej policji zdebilowacialego kraju,albo jak ci dziecko odbiorą za pocalowanie go w brzuszek lub podmycie intymnych czesci ciala a i przy okazji pudło zaliczysz. Norwegia tylko na urlop,nic wiecej

Gość gość
Bzdura. Od lat tam latam do pracy. I nie zetknelam sie z tymi historiami. Nie dam sobie zamydlic oczu bo Norwegie znam osobiscie. Na mnie ta propaganda nie zadziala ;)

Gość gość
Jest do pobrania forma w biurze paszportowym! Nazywa sie „Wniosek dla zdradzieckiej wszy narodu Polskiego” popros o to telefonicznie,wysla ci do domu wniosek. Pozdrawiam serdecznie

Gość gość
Co znaczy „Norwegie znam osobiscie”? Czyli jestes RODOWITYM NORWEGIEM tak? Bo tak moze mowic o sobie tylko rodowity mieszkaniec danego kraju a nie uchodzca:)

Gość gość
Nie wdaje sie w dyskusje z katolskimi nazistami (pseudo patrioci, zombie polactwo). OSOBISCIE. Czyli BYŁAM TAM! Nie opieram swoich opinii na cudzych opowiesciach czy propagandowych opiniach w necie. OSOBISCIE nie musi oznaczac, ze znam cos OD URODZENIA.

Gość gość
gość dziś Jeśli uważasz, że uda ci się tam zadomowić, zdobyć pracę i dobrze nauczyć się języka, to śmiało.

Gość gość
Tak. Uwazam tak. Za kazdym razem bardzo dobrze sie tam czuje wiec latwo mogla bym sie zadomowic. Z jezykiem tez nie bedzie problemu. Szybko przyswajam jezyki obce. Gorzej z uczeniem sie historii norwegii - jakos przeszlosc nigdy specjalnie mnie interesowala. Kultura norweska przyswaja sie sama wiec lekko pojdzie.

Gość gość
Wiesz, co innego dobrze się tam czuć podczas czasowego pobytu, a co innego mieszkając. Biurokracja i korki na ulicach dużych miast wszędzie denerwują tak samo. ;) Ludzie też będą wydawali ci się inni w codziennych sytuacjach. Sama wylądowałam na obczyźnie, więc wiem, co mówię. Nie chcę cię zniechęcać, ale różowych okularów też ci nie będę zakładała. No i musisz pamiętać o tym, że większość Norwegów nigdy nie uzna cię za "swoją".