Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie poświęcaj czasu komuś, kto na niego dłużej nie zasługuje.

Polecane posty

Gość gość

Na kogoś kto nie stoi u twego boku i nie wspiera cię w twoich zmaganiach. Oczyść swoją drogę i daj im wolność, pozwól im odejść. Nie warto jest walczyć z wiatrakami. Pamiętaj, że każde zamknięte drzwi są okazją do otwarcia nowych.

Gość gość
Mam nadzieję, że rozumiesz to Jakubie, bo zachowujesz się jak pies ogrodnika:P, swoja połowę drzwi zamknęłam dawno, zamknij swoją.

Gość gość
To prawda, przekonałem się w tym

Gość gość
Na moją uwagę nikt nie musi sobie zasłużyć :) Jak mam ochotę to ją poświęcam i sprawia mi to radość, nie oczekuję rewanżu. Oczekiwania rodzą rozczarowania :)

Gość gość
o czym się przekonałeś? kto nie zasługuje?

Gość gość
15.26 to działa w obie strony

Gość gość
Kto nie zasluguje. Znowu sie podszywasz kobieto? Przestań mieszać.

Gość Karolina

Nie warto poświęcać się dla kogoś. Trzeba jasno stawiać innym granice że mamy prawo do własnych potrzeb decyzji i błędów. Zwłaszcza dzieci dla rodziców. Czemu one spełniają ich oczekiwania że mają uczyć się dobrze i studiować. Dla siebie się uczyłam nie musiałam matury zdawać żebym innym udowodnić?? My dla siebie mamy się uczyć a nie rodziców. Oni mieli szansę na to. Nie rezygnujcie z tego co lubicie to jest wasza sprawa a jak innym to przeszkadza to mowi się to nasz interes. Macie prawo spotykać się ze znajomymi, a nie rezygnować dla kogoś kto jest sam jak palec i samolubny nie potrafi swoj czas poświęcać na pasje 

Gość Karolina

Nawet młode kobiety nie potrafią być asertywne. Jestem za tym aby młoda kobieta była niezależna finansowo i psychicznie. Powinna sama mieszkać bez rodziców. Nie powinni rodzice od siebie oczekiwać że córka która jest sama bez partnera że będzie ostoją dla nich że będzie na każde zawołanie ich że wszędzie będzie z nimi na zakupach. Otóż nie. Ma prawo do swojego życia!!! Córka czy syn po 18 roku życia powinien dla siebie żyć swoje pasje mieć pracę. Sama mam syna nie oczekuję od niego ze będzie naszą ostoją. Nigdy w życiu!!! Nie po to go wydałam na świat żeby mi na starość był ostoją. On będzie miał swoje życie. Rodzice nie mają żadnych praw żądać od dziecka żeby w dorosłym życiu był na  uslugiwanie im w każdej dziedzinie. Ja po 18 roku życia chcę dla siebie żyć mieć dla siebie życie pracować, pasje rozwijać marzenia a nie rezygnować dla kogoś komu wydaje się że moje życie jest uzależnione od kogoś. Mam swoje życie potrzeby.