Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak załatwić cesarskie cięcie?

Polecane posty

Gość gość

Jestem już po jednym cesarskim cięciu (nieplanowanym), wykonanym pod koniec 2013 roku. Męczyłam się w bólach wiele godzin nim zrobiono cięcie i panicznie boje się naturalnego porodu. Niestety moja ginekolog uważa, że to moje fanaberie i nie ma wskazań do cc, mam próbować rodzić siłami natury. Strach przed tym paraliżuje mnie tak mocno, że snia mi się koszmary, ze nie mohe urodzić i dziecko umiera. Jak załatwić skierowanie na cc?

Gość gość
Mozna zaswiadczenie od ortopedy okulisty kardiologa albo psychiatry ale moga i tak w szpitalu podwazyc. Moze udaloby sie jakby bylo od lekarza ze szpitala w ktorym chcesz rodzic

Gość gość
Prywatnie

Gość gość
2 razy rodziłam w Niemczech, cesarki na życzenie- niestety trzeba zapłacić, ale komfort niesamowity :)polecam. Też nie chciałam rodzić naturalnie.

Gość gość
Od tego są kliniki prywatne ,złodziejko dlaczego zlodziejko? Bo chcesz zabrać komuś kto będzie naprawdę potrzebował cc

Gość gość
jedz do eskulapu w bielsku białej- 2700 za cc i spokój. nie wiem z jakiego rejonu Polski jesteś, ale nawet jak z daleka to można przecież podjechać. jeżdzą tam kobiety z całej Polski. ja jestem z Wrocławia a tez się tam wybieram bo nie zamierzam się pałować:O

Gość gość
17:34 nie da się ukraść cc jak któraś będzie potrzebowała to i tak zrobią. Komfort psychiczny przyszłej matki jest ważny dlatego powinno się robić cc na życzenie tak ja za granicą. Oczywiście za odpowiednią opłata

Gość gość
tez chce cesarke :D choruje na nerwice depresyjna (dystymie), mam problemy z sercem(zespol barlova), mialam hemoroidy od diety ostro-slodko-macznej (w sensie tona chleba, tona slodyczy i tona ostrej papryki) i operacje, mam przepukline rozworu przelykowego przepony i zamierzam zrobic turne do psychiatry, kardiologa, proktologa i gastrologa po zaswiadczenie ze powinnam miec cc. modle sie rowniez o to zeby sie okazalo ze mam za waska miednice na porod i cc bez klopotu.

Gość gość
a i zycze wam wszystkim co boja sie sn i chca cc zeby wam bez problemu to cc zrobili i tego samego zyczcie mi :D

Gość gość
Idź zapłacić oficjalnie w prywatnej klinice. Nic mnie tak nie wnerwia jak królewny dające łapówki i załatwianie sobie lewego cc w państwowym szpitalu.

Gość gość
Problem jest taki, że do najbliższego prywatnego szpitala mam 300km. A co jeśli zacznę rodzić wcześniej?

Gość gość
To jest kradzież , ponieważ lekarze gdy powinni zrobić cc to czekają często za długo, bo taka paniusia sobie kupi ukradnie cc kobiecie gdzie powinna mieć cc ale lekarz czeka, żeby wyrobić się w limitach.więc jest to złodziejstwo i powinno to być karane ,od tego są kliniki prywatne.i jak ma być w służbie zdrowia dobrze jak taka jedna z drugą tylko myśli ja ja ja a inna ma w poważaniu.

Gość gość
Królewny które dbają o swój interes a Tobie jak nie pasi to nie komentuj.

Gość gość
Hahaha oplulam monitor.jak to zaczniesz rodzić wcześniej ? Jak będZiesz umowiona w prywatnej klinice to odpowiednio wcześniej się stawiasz i robią cc

Gość gość
300km?gdzie ty mieszkasz w bunkrze na saharze?widać że wogole nie sprawdzilas gdzie robią prywatnie cc.

Gość gość
jak miałaś już jedną cesarkę, to druga też z automatu może być cesarka jeśli tylko chcesz, to tobie leakrz zostawi decyzję, nikt cię nie zmusi kochana

Gość gość
Chyba nigdy nie słyszałaś o czymś takim jak poród przedwczesny :O A plują się chyba krowy, których nie stać na kopertę :D.

Gość gość
No właśnie, po jednym cc nikt Cię nie może zmuszać do SN. Ja mam drugie cc za tydzień sytuacja jak u autorki. Na samą myśl o porodzie naturalnym mnie mdli. Mam cc i w skierowaniu pisze "stan po cieciu"

Gość gość
No to wychodzi na to, że powinnam zmienić lekarza. Ta ginekolog była mi polecana, ale nie wiedziałam, że tak bardzo propaguje porodu naturalne :O

Gość gość
17.56 Zgadzam się z Tobą w pełni. Oczywiście, te królewny szczycą się zaradnością, dla nich to nie kradzież ani łapówka, one to sobie pięknie w słówka ubiorą i jeszcze ci napiszą, że pewnie zazdrościsz, bo cię nie stać, a won jedna z drugą do prywatnej kliniki.

Gość gość
CC jast ryzykiem powiklan gdybys rodzila naturalnie z mezem to szybko dochodzisz do formy. Maz jest przy wszystkich badaniach cipki i wspieral dwa porody gdy rodzisz sama to tragedia ale z mezem jest duzo lepiej i dziecko na nasze zyczenie bylo karmione po porodzie siara wtedy nie choruje. Nie wstydze sie meza i dlatego go mam przy badaniań i porodach. Intymnosc to ja i maz nie obcy facet ginekolog.

Gość gość
Jeżeli decyduje się na dzidcko to mnie na nie stać.ale do bab które kradną cc nigdy szacunku mieć nie będę.a co to kogo odchodzi ze jakieś dziecko może umrzeć ważne żeby twoja dupa była obroniona.ehh żal

Gość gość
gość dziś Znowu ta wariatka od męża przy każdym badaniu