Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy masturbacja jest zdrowa ?

Polecane posty

Gość gość

No właśnie czy może być tak że jest zdrowe dla mężczyzn a dla kobiet juz nie ? Pytanie dziwnie brzmi wiem ale interesują mnie skutki masturbacji Za jak i przeciw Niech mi jakąś osoba konkretnie odpowie w sieci drży od teorii Ja myślałem zawsze ze zdrowa.

Gość gość
Kiedyś na ten temat wypowiadał się seksuolog Lew Starowicz i twierdzi że masturbacja jest zdrowa oczywiście seks jest lepszy ale w zastępstwie seksu masturbacja jest ok.

Gość gość
17:38 To po co Panna Marta Kaczyńska robi aferę ze masturbacja u kobiet jest nie zdrowa oczywiście czysty rozsądek mówi o tym ze jest zdrowa wręcz napewno Kaczyńska WSIECI w internecie nie tylko chodzi jej o pigułki antykoncepcyjne tylko również o plastikowe chuie

Gość gość
W sensie nie religijnym tylko typowo zdrowotnym

Gość gość
Może w sensie religijnym nie ale każdy księżulek jak nie wali konia to obraca gosposie, biologii nie oszukasz.

Gość gość
Jestem pewna, że nie jest niezdrowa.Bardzo lubię się masturbować.Robię to dość często.Pierwszy orgazm mam w chwilę po stymulacji łechtaczki.Na każdy kolejny czekam trochę dłużej.Wystarcza ca.godzina ( 4 - 5 orgazmów ) i tracę możliwość kolejnych orgazmów.Muszę więc dłuższy czas odczekać na kolejne; jeśli nadal czuję potrzebę tej przyjemności. Niezależnie od intymności z mężczyzną, więcej przyjemności daje mi masturbacja i łechtaczkowy orgazm. Masturbuję się już wiele lat i nie ma to negatywnego wpływu na moje zdrowie.

Gość gość
Jestem takiego samego zdnia jak moja poprzedniczka, masturbacja towarzyszy mi odkąd tylko pamiętam, szkoła,studia , nawet obecnie pomimo że jestem w związku małżeńskim lubię taką zabawę . Nie zauważyłam aby masturbacja miała jakiś negatywny wpływ na na moje życie seksualne z mężem.

Gość gość
Jak zło może być ZDROWE ??? Puknij się ...

Gość gość
nie. mówią też, że wódka ma witaminy. ale to niestety nie prawda. tylko osoby uzależnione tego nie widzą. dla zdrowych nie jest zdrowe masturbowanie się.

Gość gość
Kto mówi że wódka ma zdrowie chyba jakiś idiota

Gość gość
Mialo być ........kto mówi że wódka ma witaminy......

Gość gość
Masturbacja jest zdrowa, ale oczywiście wszystko co zdrowe, jeśli doprowadzamy do przesady, potrafi przerodzić się w patologie i prowadzić do zaburzeń. Ale w umiarze jest zdrowa. A nawet wskazana.

oczywiście za ma tak sama jak palenie papierosów zabija powoli tak samo masturbacja zabija w nas ducha w padana w naług jak wyzej i masturbacja staje sie obsesja

Gość gość
Ty Merkaba i inni idioci i fanatycy - masturbujcie się dowoli.Rozjaśni się w waszych zakutych łbach.

Gość gość
merkaba to ta idiotka co jest przeciwna szczepienią, wiec opinii rodem ze średniowiecza na temat masturbacji można było się po niej spodziewać

Gość gość
To widać i wręcz czuć, że ta postać to jakiś porąbany oszołom - pewnie jakaś nawiedzona "bernardetta" .