Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość00192

Ból Zęba czy rosnąca ósemka?

Polecane posty

Gość gość00192

Witam mam pewien problem, a więc byłam u dentysty tydzień temu robiąc wypełnienie w siódemce (dół). Pierwsze dwa dni ząb lekko pobolewał, potem przestał a nagle po jakiś 5-6 dniach od wizyty nastało prawdziwe piekło, zwłaszcza wieczorem. Wieczorami zwłaszcza między 21:00 a 23:00 ból jest niesamowity, w ciągu dnia jak gryzę tym zębem to nie czuje za bardzo jakiegoś bólu, jedynie ząb jest wrażliwy na ciepło i zimno ale dentysta powiedział że to normalne bo wiercił blisko nerwa i że trochę potrzeba czasu. Podejrzewam też że sprawcą bólu może być ząb mądrości, ponieważ wieczorami i w nocy akurat wtedy boli, boli mnie też dziąsło te za siódemką która była robiona, gdy dotykam siódemkę nie ma jakiegoś strasznego bólu, ale gdy dotykam dziąsło za siódemką to czuje ból. Widać coś minimalnie białego, ale czy to rosnąca ósemka to nie wiem na 100%, może sobie to wkręcam, nie jest to jeszcze twarde ani nic. Z drugiej strony możliwe by ten robiony ząb akurat tak się uaktywniał wieczorem przed snem? Sama już nie wiem co robić, chyba przejdę się do dentysty by sprawdził czy coś tam rośnie. Lepiej by to ósemka była bo ten temat da się ogarnąć a zepsuta plomba to już co inne, a kanałowego nie chce, bo to ryzykowne, to tak jakby martwego palca u ręki zostawić, wyrywają ci nerw i ząb jest martwy, nawet infekcji nigdy się nie poczuje i szkodzić to może zdrowiu.

Gość gość
polecam myc zęby