Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

FoniaFonia

Długość ubranek dla niemowlaka

Polecane posty

Dziewczyny, help! Kompletuję wyprawkę dla dziecka i mam problem w wyborem rozmiaru. Wiem, że wiele z Was skupia się na 62 i ja też tak robię, ale odkryłam, że rozmiar rozmiarowi nie równy. 62 jednego producenta wydaje się strasznie wielkie, innego z kolei malutkie. Czy któraś z Was wie jaka jest standardowa długość pajaca w rozmiarze 62? Przekopałam internety, fora, porównałam tabele z wymiarami różnych producentów. Różnice potrafią być nawet 5 cm dla tego samego rozmiaru. Pomóżcie plis.

Gość gośćtuś
Ale spokojnie przecież to nie problem. Ja też jestem na etapie kompletowania ubranek (na maj) i po prostu kupuję 2 komplety pajacyk ów i 2kaftanik+spodenki w rozmiaże 56 ewentualnie 56/62 więcej nie bo starsza szybko wyrosła I się zmarnował słodkie małe ciuszki. Do tego max 3 komplety różnych bodziaków (krótki długi bez) śpiochów i takich tam. Tak naprawdę z doświadczenia powiem że nie ma co robić wielkich zapasów. Jak czegoś okaże się za mało bo dziecko mniejsze/ większe się urodzi albo szybciej/ wolniej rośnie to można dokupić. Po prostu kup mix trochę większych trochę mniejszych ale nie przesadzaj