Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy co na szybki obiad

Polecane posty

Gość gość

i "nieudziwniony " z podstawowych, zdrowych produktów, a nie jakiś tam owoców morza itp.

Gość gość
Właśnie tak jest. Szukasz przepisów a tam jakieś dziwne składniki, o których do tej pory nie miałaś pojęcia. Czasami nawet nie wiadomo jak to przeczytać. Ja uwielbiam np. zupę dyniową. dynia, mleko, woda, kluski. koniec przepisu. A wejdź w neta to zaraz dosypują cynamonu, gałki musz.. Po co ulepszać coś co jest pyszne. Zrób po prostu naleśniki z dżemem. Chętnie bym zjadła.

Gość wia
kopytka z sosem pieczarkowym, albo ciaperkapusta

Gość gośćtuś
Ja i moje dziecko najbardziej lubimy kurczaka z makaronem i sosem. Np. Pomidorowym. Podsmażam pierś pokrojoną w kostkę (jak ma być super zdrowo to można udusić) zalewamy pastą pomidorową (świeże pomidory to nie o tej Pożegnania roku) doprawiamy ziołami (oregano lub bazylia) sól pieprz i gotowe. Można posypać serem żółtym.

Gość gość
Pieczonki. Ziemniaki w plastry, cebula w pióra, marchew w plastry. , kiełbasa w kostkę. Dodaj tłuszcz przypraw sól pieprz. Dusisz na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Pycha.

Gość gość
Cebulę pokrojoną w piórka podsmażyć na odrobinie oleju, dodać pokrojoną w półplasterki cukinię, po chwili pokrojoną w kostkę paprykę. Jak wszystko jest gotowe, dodać curry, kmin rzymski i cynamon, dolać troszeczkę wody. Po kilku minutach dodać gotowy kuskus.

Gość gość
Stek, sałata z winegretem, bagietka albo frytki z piekarnika. Omlet z warzywami. Makaron z tuńczykiem, albo carbonara, albo z "co się nawinie". Ryba z piekarnika, warzywa na patelnię, kuskus. A tak nawiasem mówiąc dla mnie owoce morza są dość podstawowym produktem, prawie zawsze mam w zamrażarce paczke krewetek, małży, mieszankę różnych, właśnie na szybkie obiady jak znalazł :)

Gość gość
dziękuje za wszystkie przepisy :). Na pewno z nich skorzystam. Ja owoców morza nie robię, bo po prostu nikt ich u nas nie lubi, ja też.

Gość gość
gość dziś Bo coś może być dobre, ale z dodatkiem czegoś innego może być jeszcze lepsze, co w tym takiego dziwnego?