Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie alimenty przy zarobkach...

Polecane posty

Gość gość

Pytanie, do osób zorientowanych w temacie, jakie mniej więcej mogą być zasądzone alimenty na jedno 16 letnie obecnie dziecko przy zarobkach brutto 4 300 zł??

Gość gość
Jak się dobrze zakręcisz, to 3000 :-)

Gość gość
pytam od strony faceta, zarabiam 4300 brutto i jakie sąd przyznaje alimenty przy tej wysokości

Gość gość
aaa. to trzeba było od tego zacząć, że od strony faceta. Jak tak, to 500-800 max.

Gość gość
Dzecko pelnoletnie niepelnoletnie ?? przy takich zarobkach podejrzewam ze 600 moze nawet 700 zl

Gość gość
600zł

Gość gość
Ale jak pani sedza bedze miala zly dzen twoja ex zrobi dobre wrarzenie i moze w najgorszej okolicznosci byc i 1000 zl ja oczywiscie obstawiam na 600 zl ,najlepiej zapytac wruszki sady sa nieobliczalne

Gość gość
Z czego była żona wyda połowę na nowe buty. Niestety takie państwo...

Gość gość
Właśnie, ja pieniedzy nie żałuje na moje dziecko, tylko ta cholera wie na co wydawać będzie i w jakiej czesci na moje dziecko. Córka ma 16 lat, tak jak pisałem, wolałbym sądowo jak najniższe alimenty a córce sam bym dawał, na to co potrzeba, jest juz prawie dorosła a do tego rozsądna dziewczyna. Obawiam się że jeszcze żona bedzie chciała wydoić jak najwięcej, a najlepiej jeszcze na siebie

Gość gość
15.23 rozumiem ze zona ma totalnie wywalone na dziecko, okrada je z pieniędzy wydziela jedzenie, każe chodzić w starych szmatach- to czemu nie weźmiesz córki do siebie na stałe?

Gość gość
Takie jest wredne babskie nasienie jak najwiecej a najlepiej wszystko a facet moze nawet pod mostem mieszkac tek ze niezdziw sie jak nawylicza bog wie co adwokat jaj doradzi i napewno przedstawi liste wydadkow na 1500 zl ja daje ze sad ci zaklepie okolo 600 zl moze 700 zl ale moze ci i zaklepac 1000 zl daj znac po wyroku ok ?

Gość gość
Ja place na 21 letniego syna uczacego sie zaocznie , 300 zl a niepowinienem wcale uczy sie 2 godziny w niedzele moze pracowac na siebje polskie prawo jest beznadzejne

Gość gość
wychowaj 16 latkę za 600 zl- jedzenie, prąd, połowa czynszu, ciuchy,kosmetyki, kieszonkowe, szkoła leczenie i nakupuj sobie za to jeszcze dla siebie ciuchów, opłać te liczne kosmetyczki i fryzjerki, a jeszcze najlepiej co najmniej 300 zaoszczędź. Kolejny idiota, któremu sie wydaje ze z paru groszy to mozna luksusowo zyć. no chyba ze jesteś jakaś patologią co nakupi win za 5 zł i ma z 600 zł bal na pół miesiąca.Ile wydajesz na swoje żarcie miesięcznie. co?

Gość gość
Ja place na 21 letniego syna uczacego sie zaocznie , 300 zl a niepowinienem wcale uczy sie 2 godziny w niedzele moze pracowac na siebje polskie prawo jest beznadzejne nie prawo tylko ty, przecięż ma twoje geny i ty go tak wychowałeś ze leń śmierdzący wyrósł- no bo przecież widywałes bachora, co?

Gość gość
15:35 a co to szlachetna paczka, żeby po rozstaniu z kobietą płacić za jej ciuchy i kosmetyki? Znasz przyczyne rozwodu? To nie pisz głupot. Niech zapeerdala do pracy jak chcę wydawać na kosmetyki i ciuchy. Świat schodzi na psy. Rownouprawnienie jest? Więc o co ci chodzi?

Gość gość
Dla tego nie biorę ślubu, kobieta później myśli, że może olać małżeństwo i dalej ciągnąć kase od byłego, bo facetowi dziecka nie przyznają.

Gość gość
15:35 a co to szlachetna paczka, żeby po rozstaniu z kobietą płacić za jej ciuchy i kosmetyki? Znasz przyczyne rozwodu? To nie pisz głupot. Niech zapeerdala do pracy jak chcę wydawać na kosmetyki i ciuchy. Świat schodzi na psy. Rownouprawnienie jest? Więc o co ci chodzi XXX kolego głupszy niż przeciętna, mówimy o alimentach na dziecko, które ktos w trakcie małżeństwa sobie własnym ptakiem wyrooochał i to skutecznie. To w takim przypadku równouprawnienie polega na tym ze albo opieka naprzemienna i nie ma alimentów, albo jedno bierze bachora do siebie- może być tatus, a drugi dopłaca do utrzymania. Wziął byś dziecko do siebie mały, stać cie, a co z nim zrobisz jak zachce ci sie zamoczyć, a panienki niekoniecznie chiałby to robić przy spiacym dziecku

Gość gość
bo facetowi dziecka nie przyznają przyznaja, ale to trzeba w ogóle chcieć sie ubiegac o opiekę. tylko bardzo małe dzieci, karmione piersią na pewno zostaja z matką, chyba ze ona pije czy cos w tym stylu. ale przy starszych zawsze możesz zawalczyć