Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odciaganie pokarmu laktatorem

Polecane posty

Gość gość

Czy waga spada po odciaganiu pokarmu laktatorem elektrycznym? :)

Gość gość
Generalnie chodzi o produkowanie mleka, a nie sposób odciągania. Tylko, że nie zawsze się chudnie tylko od karmienia, choć niewątpliwie to spory wydatek energetyczny.

Gość gość
Waga spada w pierwszych dniach po porodzie kiedy schodzi z nas nadmiar wody, macica się obkurcza itd. A poza połogiem- waga spada wyłącznie jeżeli spożywamy mniej kalorii niż spalamy. Karmienie czy odciąganie nic do tego nie ma.

Gość gość
Mi przez odciąganie spadł pokarm.

Gość gośćtuś
gość dziś odciąganie pokarmu pobudza laktację więc nie rozumiem o co chodzi. Co do odchudzania to sama będąc jeszcze w ciąży rozmyślań o odchudzaniu jak urodzę. W pierwszej ciąży nie przytyłam wiele za to gdy karmiłam to się roztyłam. Jak nie będziesz miała zbilansowanej diety podczas karmienia to organizm wyciągnie składniki z Ciebie ;)

Gość gość
Prawdziwa matka która kocha swojego maluszka KARMI PIERSIĄ i jest na każde zawołanie swojego dzieciątka. Odciąganie mleka i podawanie przez gumowy smoczek to pierwszy stopień by przejść na sztuczny proszek, po którym dzieci chorują i gorzej się rozwijają.

Gość gość
Ja kp i nie chudnę. Tzn pomalutku ok 500 g w miesiąc

Gość gośćtuś
gość dziś Ty tak serio? Ja wychodziła z domu jak dziecko miało że 3 miesiące. Odciągałam mleko i moja mama dawała je dziecku. Karmienie piersią jest fajne. Chociaż na początku bolesne i nie dziwię się że wiele kobiet rezygnuje

Gość Gbfghh
Dnia 18.01.2018 o 16:38, Gość gość napisał:

Prawdziwa matka która kocha swojego maluszka KARMI PIERSIĄ i jest na każde zawołanie swojego dzieciątka. Odciąganie mleka i podawanie przez gumowy smoczek to pierwszy stopień by przejść na sztuczny proszek, po którym dzieci chorują i gorzej się rozwijają.

A co z dziećmi z wedzidelkiem ? Co z kobietami które nie maja wystarczająco pokarmu ? Tzn ze nie kochają swoich dzieci ponieważ dokarmiają mlekiem modyfikowanym ? Niech się pani puknie w łeb 

Gość Hdjdj

Mój miał za krótkie wędzidełko i do momentu podcięcia odciagalam mu pokarm i pół z butli a później pio piers prawie do 2 roku życia