Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podróż: z Polski do Włoch.

Polecane posty

Gość gość

Zamierzam z rodziną w tym roku (na wakacjach) jechać na wczasy samochodem na południe Włoch. Jest to jakieś ~około 20h jazdy z minimalnymi przerwami w to wliczonymi. Pojedziemy w 4 osoby (ja, mąż, dwóch synów). Problem w tym, że mamy VW Polo (tradycyjny 5-cio drzwiowy hatchback) i dlatego pytanie do Was: podróżowaliście już tak daleko takim stosunkowo małym samochodem? (Na wakacje już tym autem jeździliśmy (tyle, że było to max. 10h jazdy.). Bardzo proszę o opinię/porady na ten temat.

Gość gość
To Ty w luksusowych warunkach planujesz jechać :) Ja seicento pomykałem :D

Gość gość
Zastanawia mnie też jedna sprawa, gdyż czy bez problemu da się pokonać tą drogę nie zatrzymując się gdzieś na nocleg? Bo jednak minimalnie 20h w samochodzie to sporo.

Gość gość
Na dwóch kierowców nie ma takiej potrzeby :)

Gość gość
Ja raczej należę do kierowców, którzy jak prowadzą samochód sieją postrach na drodze (po prostu kiepsko umiem jeździć) xD A mój mąż jakoś szczególnie profesjonalnie też nie jeździ - m.in. dlatego uparł się, żeby nie kupować większego samochodu ...

Gość gość
To lepiej zrobcie sobie postój na noc :)

Gość gość
Też właśnie wydaje mi się to dobry pomysł.

Gość gość
Dla własnego bezpieczeństwa zrobcie to :)

Gość gość
jeszcze raz wszystko dobrze policz bo 20 godz [nie wiem skąd startujecie] na płd Włoch to trochę mało ja z Mazowsza na Sycylie kamperem [spokojnie ciągnął na prostych do 130km/h ] prawie 5000 km [w jedną stronę] w 2 kierowców jechałem trochę dłużej druga sprawa to gdzie i poco się spieszyć będąc na urlopie jak zależy ci na czasie to wsiadasz w samolot a na miejscu samochód wypożyczasz !!! 🖐️ :classic_cool:

Gość gość
Mieszkamy w okolicach Krakowa

Gość gość
Lepiej zrobić przerwę w jakiejś ciekawej stolicy po drodze i coś zwiedzić dla rozprostowania kości a potem jak odeśpicie można jechać dalej. 20h w aucie to w łeb sobie można strzelić zwłaszcza jak się nie jest asem za kółkiem.