Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rzucić studia?

Polecane posty

Gość gość

Mam dylemat, czy nie rzucić studiów. Jestem dopiero po pierwszym semestrze, kierunek nie jest dla mnie bardzo trudny - wybrałam go jako mniejsze zło, nie będąc w ogóle pewna co ze sobą zrobić po maturze. Filologia angielska wydawała się najlepsza, bo świetnie sobie radziłam z angielskim w szkole - ale czy nie wystarczyłby mi kurs, żeby pogłębić wiedzę? Nie czuję jednak ochoty się przygotowywać, stresuję się przed każdym zjazdem i naprawdę nie chce mi się tam jeździć i wydawać pieniędzy na kolejny semestr. Jednocześnie pracuję w swojej miejscowości, i ciągle ganiam albo za pracą albo za studiami. Z drugiej strony, wiem że bardzo zawiodę swoich rodziców, którzy nie będą chcieli pozwolić żebym rzuciła studia.

Gość gość
Ale to twoje zycie nie rodzicow i nie ma sensu konczyc kierunku, po ktorym nie bedziesz chciala pracowac w zawodzie ani ktory cie nie interesuje. Ja skonczylam filologie angielska, mie sie podobalo, ale z punktu widzenia praktycznego to rzeczywiscie kurs moze ci wystarczyc

Gość gość
Studia zaoczne to nie studia, tylko zawracanie głowy. Wartość mają studia dzienne.