Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwie sie

bezowa lub brazowa wydzielina w 7 tyg ciazy

Polecane posty

Gość martwie sie

Mialyscie cos takiego? Czytalam, ze moze byc to normalne, ale rowniez moze oznaczac nadchodzace poronienie? Napiszcie jak u Was bylo, dzieki :)

Gość gość
Ja tak miałam. Poleciałam do lekarza, przypisał mi luteinę, ale w 9 tygodniu okazało się, że serduszko obumarło i trzeba było wywoływać poronienie.

Gość gość
Ja mialam. Okazalo sie ze mialam krwiaka.

Gość martwie sie
wspolczuje strat dziewczyny, przykro mi :(

Gość gość
Powiem ci że bez sensu jest pytać "jak to było u was", bo każdy przypadek jest inny. Przy plamieniu to sie odbywa rosyjska ruletka. Jedna ci napisze że mimo plamienia donosiła ciążę i będzie zapewniać że bedzie dobrze, a druga ci napisze że poroniła. Nie wiadomo czy są jakieś statystyki odnośnie tego jak to się najczęściej kończy. Tak czy owak powinnaś zgłosić się do szpitala. Jeśli nie masz dzieci to jeszcze spoko bo możesz sobie pozwolić na ewentualne leżenie. Najbardziej trudno mają kobiety która mają już jedno dziecko na głowie do opieki, bo wtedy nerw jest podwójny, że robota leży, dzieckiem trzeba się zajmować, a tu trzeba leżeć.

Gość martwie sie
nie mam tej wydzieliny duzo, jest tylko wtedy gdy ide do toalety i podcieram sie (sorry za opis)

Gość gość
Ja miałam, lekarka powiedziała, że nic mi nie przepisze i co ma być co będzie. Ciążą się utrzymała. 16 tc.

Gość martwie sie
wiem, ze kazdy przypadek jest inny, ale chcialam zapytac, chyba po to mamy to forum ;)

Gość gość
Po to mamy forum ale leć na IP ja miałam krwiaka dostałam leki położyłam w szpitalu 7 dni i mam 23 tydzień

Gość gość
Pojedz od razu na IP

Gość gość
dzieki dziewczyny za odpowiedzi. A i jeszcze pytanie do dziewczyn, ktore mialy krwiaka... Duzo bylo tej wydzieliny? Czy mialyscie oprocz tego jakies inne objawy? dzieki, autorka

Gość gość
To może oznaczać wszystko albo nic. Więc nie trać czasu idź na IP i się dowiesz jak jest u ciebie. powodzenia

Gość gość
U mnie jak pojawiło się plamienie a raczej krwawienie, bo było to normalnie czerwone to w kilka dni się wyjaśniło, że płód jak się okazało obumierał. Umarł w przeciągu chyba paru dni. W pierwszy dzień jak sie zgłosiłam do szpitala z tym krwawieniem to jeszcze żył. Leki które mi kazano przyjmować nie pomogły. To wszystko się wydarzyło w zeszłym roku i jak sobie to przypomne to czuję coś takiego okropnego, że wole tego nawet nie wspominać. Ty chyba nie chcesz być w ciąży bo sie uśmiechasz

Gość gość
do goscia 20:56 Przykro mi, ze stracilas dziecko :( Nie wiem o co ci chodzi z tym usmiechaniem, nie jest mi do smiechu :( autorka

Gość gość
U mnie było i tak, i tak, tzn w obu ciazach miałam takie brudzenie, przyczyn nie wyjaśniono, s obu dostałam leki, w jednej przeszło i donosilam zdrowe dziecko, w drugiej zaczęło się coraz mocniejsze krwawienie i zarodek obumarl.

Gość gość
Dziwnie jesteś spokojna. Dlaczego nie jedziesz w te pędy na IP ?

Gość gość
nie jestem dziwnie spokojna, nie chce po prostu panikowac.

Gość gość
Kochana, w samochod i na IP tam dostaniesz zastrzyk i leki na podtrzymanie i moze uda sie podtrzymać ciąże. Raz tak poroniłam, drugi raz odrazu pojechałam do szpitala i mam kochana corke( a tylko plamilam) z synek żywa krew - to był krwiak

Gość gość
W ciąży każde plamienie jest niepokojące. Wiec dziwie sie ze nie dzwonisz do gina albo nie jedziesz na IP. Panika tu nie ma nic do rzeczy

Gość gość
Bzdura. Nie ma żadnych cudownych "leków na podtrzymanie". W takiej sytuacji tylko czas.

Gość gość
Jak porobilam to wcześniej nie miałam ochoty na słodycze i bolały mnie piersi potem to ustąpiło i zaczęłam plamić. 11tc. A drugi raz w 6tc odrazu jak pisałam wyżej pojechałam do szpitala

Gość gość
Duphaston albo luteina i zastrzyki. No i leżenie. Wiec jak nie ma? Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Gość gość
Ja również niestety przy jasnobrazowej wydzielinie straciłam maluszka. Umarł w 9tc

Gość gość
Ja tez plamilam w 7 tyg ...bylo to jakies 5 dni po wizycie u gina...miesiac pozniej na kolejnej wizycie powiedzialam o tym lekarzowi a on sprawdzil i okazalo sie ze mam krwiaka..przepisal luteine 2x dziennie...powiedzial ze krwiak sie wchłonie albo wyleje...w domu po usg dopochwowym znowu mialam lekkie plamienie ...i gdy wspolzyje z mezem rowniez male plamienie.Jezeli nie boli brzuch i nic nie dzieje sie niepokojącego to nie nakrecajcie sie kobity.Jestem aktualnie w 18tc pozdrawiam i zycze zdrowka.

Gość gość
dziekuje wszystkim za odpowiedzi. jutro ide do lekarza dla pewnosci. autorka

Gość gość
Ja miałam takie brunatne plamienia w 7 tyg. ciąży i żaden z lekarzy nie uznał tego za coś niepokojącego. Przepisali mi luteinę i witaminy. Ale np. zwolnienia z pracy nie dostałam, więc nadal pracowałam. Ciążę donosiłam do dnia terminu:) Mam słodką córeczkę.

Gość gość
chcialam tylko napisac, ze bylam u lekarza i wszystko jest dobrze :) dzieki wszystkim za odpowiedzi, autorka