Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość598

rozmowa kwalifikacyjna

Polecane posty

Gość gość598

we wtorek pierwszy raz w życiu idę na rozmowę kwalifikacyjną. Możecie mi dać jakieś dobre rady i przede wszystkim powiedzieć o co mnie tam będą pytać? Stanowisko referent ds administracyjnych w mopsie.

Gość gość598
up

Gość gość598
nikt mi nic nie doradzi? :(

Gość gość
Każda rozmowa wygląda inaczej , wszystko zalezy od osób kwalifikujących więc trudno cos podpowiedzieć. W Mopsie raczej powinno być spokojnie więc sie nie denerwuj się na zapas . Trzymam kciuki by gładko Ci poszło :)

Gość gość598
dzięki za odpowiedź. Tylko się zastanawiam czy będą mnie pytać np czy potrafię robić albo jak robić rzeczy które wymieniono w ofercie pracy np sporządzanie sprawozdań. Ja o tym zupełnie nie mam pojęcia bo nigdy tego nie robiłam ale z drugiej strony w ogłoszeniu nie wymagali stażu pracy na takim stanowisku. Nie wiem o co tam mnie mogą pytać i się denerwuje bo nigdy nie byłam na takiej rozmowie :(

Gość gość
Nie denerwuj się , przecież nikt nie jest wszechwiedzący , czegoś możesz nie umieć ale powiedz że szybko się uczysz .

Gość gość
Nie zapomnij łapówki!

Gość gość
Jak nie byłaś nigdy na rozmowie, to w ramach treningu dobrze byłby ją zasymulować z jakimś znajomym.

Gość gość
Jak mops to musisz ubrać sie skromnie, żadnych mini, dekoltow, wulgarnego makijazu

Gość gość598
jeszcze jedno pytanie mam, jak np zapytają mnie o coś czego nie wiem z jakiejś ustawy albo coś to od razu powiedzieć że nie wiem czy kombinować żeby jednak coś odpowiedzieć ? Jak będzie lepiej?

Gość gość
Zazwyczaj na takich rozmowach pytają się o wykształcenie doświadczenie komunikatywność z innymi oraz dodatkowe szkolenia czy kursy!

Gość gość598
tak czuję że tylko głupka z siebie tam zrobię :( ale z drugiej strony już więcej tych ludzi nie zobaczę więc nie ma się chyba za bardzo co przejmować. Co wiem to wiem, wcześniej nie pracowałam nigdy w takim miejscu co widać wyraźnie w moim cv, więc wiedzą z kim mają do czynienia :)

Gość gość
Moze cos beda pytac w jezyku angielskim albo z umiejetnosci excela.

Gość gość598
gość dziś a z exela to co np mogą zapytać? i co z tym kiedy nie będę znała odpowiedzi? od razu się przyznać zę nie wiem?

Gość gość
z excela nie będą raczej pytac, mozliwe, że dostaniesz zadanie do zrobienia

Gość gość598
a co np ? wiem że takie wróżenie z kapelusza, bo nikt nie wie co tam będzie ale nie chce wyjść na jakąś ciemną masę :D

Gość gość598
up

Gość gość
A pisało co wymagali na to stanowisko?

Gość gość598
w wymaganiach niezbędnych było tylko wykształcenie średnie, a w dodatkowych obsługa komputera, urządzeń biurowych, znajomość kilku ustaw np o pomocy społeczne, sumienność i takie tam. Ustaw tych co były wymienione to w zasadzie za bardzo nie znam, tylko kpa przerobiłam i o pracownikach samorządowych i trochę o pomocy społecznej, no i poczytałam o zasiłkach. Czuję że tam polegnę :( Denerwuję się :(

Gość gość598
up

Gość gość
ty sie nie nerwuj, bo peweni takich rozmow bedziesz miec w zyciu od groma i ciut ciut...eraz sie ludzi traktuje jak scierki. Pewnie widza, ze nie masz doswiadczenia, to mozna ci malo zaplacic. Po taniosci biora

Gość gość598
ja podejrzewam że oni i tak już mają kogoś swojego ale i tak się stresuję bo nie chcę wypaść na jakąś idiotkę co nic nie wie :(

Gość gość
szukaj i tak dalej, nie nastawiaj sie tu

Gość gość598
gość dziś że co??

Gość gość598
teraz zobaczyłam że w komisji będą 4 osoby :( ze stresu chyba nic tam nie powiem :( może lepiej wcale tam nie pójdę ?

Gość gość
no lepiej nie idź

Gość gość
dlaczego ma nie iść? przynajmniej będziesz wiedziała na czym takie coś polega, nawet jeśli pracy nie dostaniesz i nie wypadniesz najlepiej to na przyszlość lepiej będziesz mogła się przygotować.

Gość gość598
gość dziś nie no wiadomo że pójdę, tylko się boję że nic nie będę wiedziała :(