Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olya

Co spakowałyście do swojej torby do porodu?

Polecane posty

Cześć, co spakowałyście do swojej torby do szpitala na porodówkę? Pozdrawiam

Gość gość
Trzy koszule nocne, 5 par majtek, 5 par skarpet, dwie paczki podkładów poporodowych, wodę, stanik do karmienia (nie był potrzebny). Podstawowe kosmetyki jakich używasz na codzien (mydło, szampon, żel pod prysznic, pasta, szczotką, krem do twarzy). Kapcie do chodzenia i klapki pod prysznic. Bluzę zamiast szlafroku. Ciuchy dla dziecka (niepotrzebne w szpitalu ubierali w szpitalne), krem do pupy dla dziecka, paczka chusteczek nawilżonych, paczka pieluch, dwie pieluchy tetrowe (do karmienia, jak by się ulał dziecku czy coś).

Gość gość
Polecam jeszcze krople do nosa i pomadkę do ust, mam 3 dzieci, przy pierwszym tego nie miałam, a już po 1 nocy nos zatkany i spierzchnięte usta, bo kaloryfery na ful za każdym razem a okna nie otworzysz. Mało miejsca zajmuje a może życie uratować ;-)

Gość gość
zadzwoń do szpitala, w którym będziesz rodziła i zapytaj o szczegóły bo mogą się one różnić. Np. nie wszędzie dają ''wdzianko'' do porodu(u mnie dawali''. Pamiętaj o karcie ciąży, grupie krwi, badaniach.

Gość gość
Woda do picia, nie wiem jak Ty ale ja pij***ardzo duzo, a przy karmieniu zaraz po porodzie ciagle bylam spragniona, jakies biszkopty, kruche ciastka. Warto wziac octenisept (do psikania krocza). W moim szpitalu jeszcze sztucce i kubek trzeba bylo miec. Jakas herbatka owocowa. Recznik, kocyk dla dziecka i ubranka, niby nie wymagali ale mieli duze braki, a czasami mi dziecko obsikiwalo ubranko przy kazdym przewijaniu ( nie ogarnialam na poczatku bo to pierwsze dziecko) krem na brodaki polecam bepathen i przy okazji do pupy dziecka sie przyda. Moze to glupie ale przydala mi sie jednorazowka do golenia, bo wlosy rosna mi szybko, bylam 5 dni w szpitalu i nogi mi zarosly wiec raz golilam zeby sie lepiej poczuc, ale to juz moja fanaberia :) + oczywiscie to co pisza dziewczyny wyzej

Gość gość
Jeszcze nakładki do karmienia i coś na brodawki poranione

Gość gość
Od siebie mogę jeszcze dodać wkładki laktacyjne, smoczek dla maluszka (może się przydać ale nie musi), miałam jeszcze słuchawki do tel żeby posłuchać muzyki i gazetę do czytania :-)

Gość gość
Tak, smoczek jak najbardziej!

Gość gość
Po co jej odpisujecie, jak to troll? Przecież ona nawet w ciąży nie jest, a już chce się pakować do szpitala. ..chyba do psychiatryka.

Gość gość
Cztery koszule nocne, wode mineralna, butelki ,smoczek, pampersy, waciki, recznikow kilka, tus do rzes;) dla dziecka ubranka jasna.sprawa

Gość gość
Maly jasiek pod glowe

Gość gość
Autorka pisała w innym temacie, że mają z narzeczonym dom wart 12 milionów. Skoro jest aż tak bogata to pewnie urodzi w prywatnym szpitalu. A tam nie trzeba mieć nic. Ja urodziłam w prywatnym, swoją miałam tylko pomadke do ust. Nawet szczoteczkę i pastę mi dali:) a miałam najtanszy pakiet.

Gość gość
Termos w ktorym miałam herbatę - ratowal mi życie.

Gość gość
Jaki troll? Dla mnie to normalny temat. Wole odpisywac tutaj niz np. W temacie o ty, ze ktos bez auta jest zerem abo co mysle o matce z tatuazem...

Gość gość
23:25 Poczytaj inne wypowiedzi tego użytkownika to zrozumiesz, czemu troll. Laska ma 18 lat ( skończyła tydzien temu) i dom wart 12 milionów, zaszła w ciaze planowaną i o dziecko starała się ponad rok:D

Gość gość
Ehhh o co chodzi takim ludziom ze takie tematy dodają

Gość gość
00:04 Bo trwają ferie i dzieci się nudzą

Gość gość
gość wczoraj 23:25 Poczytaj inne wypowiedzi tego użytkownika to zrozumiesz, czemu troll. Laska ma 18 lat ( skończyła tydzien temu) i dom wart 12 milionów, zaszła w ciaze planowaną i o dziecko starała się ponad roksmiech.gif x Nie zapomnij o tym, ze poszla rok wczesniej do szkoly (ledwo skonczyla 18 lat i jest rzekomo w klasie maturalnej) i już ma plany co do super wymagajacych studiow z małym dzieckiem na glowie :D

Gość gość
Dziecko.