Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kosiniakowe(1000) co miesiąc na dziecko

Polecane posty

Gość gość

Witam. Wniosek składałam w styczniu ubiegłego roku do Poznania ponieważ ojciec dziecka pracuje za granicą. Ja z dzieckiem mieszkam w Polsce, dziecko jest tutaj zameldowane. Ojciec dziecka nie pobiera nic w Holandii. Pracuje legalnie. Pytanie jest takie czy należą mi się te pieniądze ponieważ z tego co czytam to tak ale Pani z którą dziś rozmawiałam przez telefon powiedziała że wniosek muszą wysłać do Holandii bo skoro ojciec dziecka tam pracuje to ten kraj podejmuje decyzję a później wypłaca pieniądze. Może akurat ktoś jest w podobnej sytuacji.

Gość rhoncus_augue_arcu
Święty Jan Oman Przedostatni Wcinał Duże Wypieki

Gość gość
Właśnie też czekam już sporo czasu i nadal żadnej odpowiedzi nie dostalam...po co gadanie, ze kosiniakowe dostaje się bez względu od dochodu jak później sprawdzają rok czasu niewiadomo co...ciągle mydlenie oczu

Gość gość
Kosiniakowe to takie macierzyńskie dla niepracujących matek. Ojciec sobie może pracować w Honolulu i niczego to nie zmienia!!! Nie daj się! Nie ma kryterium dochodowego, we wniosku nie podaje się w ogóle danych partnera. Tylko twoje imię i nazwisko, pesel, adres zamieszkania, nr konta, nr telefonu, mail. Imię i nazwisko dziecka, pesel, data urodzenia. Wzory wniosku na bank znajdziesz w necie. Pobierz, wydrukuj, wypełnij i jedź z tym do urzędu, o partnerze nie mów nic i tyle. A jak nie będzie babsko chciało przyjąć to poproś o odmowę przyjęcia wniosku na piśmie.

Gość gość
Acha, dodam że ja dostałam decyzję jeszcze w tym samym miesiącu ci składałam wniosek, czyli w lutym, a od marca dostanę świadczenia z wyrównaniem. Odezwijcie się do swoich urzędów, może wystąpił u was jakiś błąd, może pomyłka? Spróbujcie to wyjaśnić.