Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Już jest znana przyczyna śmierci 8m dziecka,które wczoraj zmarło w samochodzie..

Polecane posty

Gość gość
a co jakby sie dziecko np. zakrztusiło, a matka np. obróciła je do góry nogami, zaczeła klepac, i by to jeszcze mu pogroszyło stan, zeby sie udusilo? Wtedy winiłaby siebie bezposrednio, ze go zabiła.

Gość gość
Ja mam troje dzieci i zadnego bym nie zostawila samego. Nie no dajcie spokoj. To jest bezmyslnosc. Moj maz tak zrobil kilka razy i dostal za to zjebe jak sie zorientowalam. Zostawial syna przed sklepem w wozku niby co chwila patrzyl ale dla mnie to obled jakis. Ostatnio tutaj o psach pisali zeby nie zostawiac przed sklepami, a co dopiero dziecko.

Gość gość
17.03 wczoraj..wiele kobiet tak robi? Ja nie znam żadnej tak nie odpowiedzialnej..

Gość gość
Tylko patologia może zostawiać dziecko samo w aucie :O ja nawet psa nie zostawiam :( no ale są ludzie i tluki. Takim tłumaczysz ze się tak nie robi a oni ze to tylko 5 minut... Znam jedną sytuację gdzie kobieta zostawiła 5 miesięczne bliźniaki w samochodzie gdy szla po starsze do przedszkola. Trwało to może z 5 minut. W jej auto uderzyl samochód dostawczy, z opla nie było co zbierać , a dzieci zginęły na miejscu :( także myslcie to nie boli.

Gość gość
Ja tez nigdy nie zostawilam i nie zostawilabym w aucie samego dziecka.

Gość gość
11:06 A skąd ta sytuacja?

Gość gość
Nikt nigdy nie zakłada ,źe jego dziecku coś się stanie, sytuacja jest o tyle dziwna, ze czesto w mediach nagłaśniali zostawianie dziecka w samochodzie jako niebezpieczne.I ktoś znowu robi to samo.

Gość gość
Ludzie boją sie psychologów bo oni po zachowaniu , gestach potrafią odróznic kto kłamie .Zwlaszcza psychologowie polcyjni, mają już praktykę zawodową.

Gość gość
Niewydolność oddechowa u zdrowego dziecka nagle owszem zdarza się - ale na tyle rzadko, że nikt raczej tego nie planuje, bo inaczej musielibyśmy non stop obserwować niemowlę czy oddycha czy nie. To by mogło się zdarzyć np. w nocy gdy rodzice śpią lub gdy są np. w kiblu bo do uduszenia się wystarczą minuty. Raczej nie "zapłakało się" bo dziecko które płacze ma właśnie w porządku wydolność oddechową ;-) Już raczej zadławienie (śliną? wymiotami? czymś co wzięło do rączki?) lub właśnie przypadek chorobowy. Nie usprawiedliwiam matki, która pozostawiło dziecko samo w aucie, ale nie to jest bezpośrednią przyczyną śmierci.

Gość gość
Ja rozumiem w domu. Dziecko spi w lozeczku a Ty idziesz do kuchni/ lazienki. Zawsze uslyszysz gdy cos bedzie sie dzialo. A ona przedlozyla swoja wygode, bo nie chciala wybudzac dziecka nad jego bezpieczenstwo. Auto to nie lozeczko ktore dziecko zna, moze sie obudzic w kazdej chwili i zaczac spazmatycznie plakac w obcym otoczeniu bez mamy. Naprawde.nie rozumiem co ta matka sobie myslala. Zero wyobrazni. Wspolczuje jej bardzo, ale to jej wina niestety.

Gość gość
Moj przy mocnym placzu traci oddech. O ile sam go odzyska w ciagu maks 60 sekund to ok, w przeciwnym wypadku nalezy interweniowac( ja nigdy nawet tak dlugo nie czekam, zmieniam mu pozycje albo podnosze i oddech wraca). Przerazonemu dziecku z bezdevhem zaden swiety nie pomoze gdy w poblizu nie bedzie doroslego.

Gość gość
Te bliźniaki zginęły 2.5 roku temu w Płocku. Miałam z ta kobieta dziecko w jednej grupie w przedszkolu.

Gość gość
gość wczoraj Matka dziecka odmówiła składania wyjaśnień. Grozi jej od 3 miesięcy do 5 lat więzienia. (http://www.tvn24.pl ) Dziwne! Najpierw nie chciała pomocy psychologa i pojechała do domu, a teraz nie współpracuje :/ xx Może tak reaguje na szok? Ja nie rozumiem kobiet, które zostawiają niemowlęta przed sklepem, albo w aucie.

Gość gość
dziś To akurat durny argument, dostawczy mógł równie dobrze wjechać w cała rodzine gdy byli w środku.

Gość gość
Moja znajoma robila niemowlakowi sztuczne oddychanie gdy zlapal porządny bezdech. Trwał ponad minutę, mały zsinial i gdyby nie jej prawidłowo reakcja nie żyłby