Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Doswiadczeni kierowcy lub mechanicy czego moge sie spodziewac rano

Polecane posty

Gość gość

?mroz -10, auto nieuzywane stalo pare dni w sniegu i akumulator siadl (chyba dlatego?).trzeba bylo zaladowac z drugiego auta i pojezdzic 50 km bez celu.jutro z rana potrzebuje, powinno ruszyc czy to ze akumulator sie wyladowal oznacza ze i przez noc siadzie?mial ktos podobnie?

Gość gość
Czas wymienić aku, rano różnie może być przy -10 kilka dni gdyby był dobry nie powinien kucnąć

Gość gość
Auto ma 20 lat,nie.oplaca mi sie juz nic dokladac, kupuje nowe w tym roku ale jakos musze jeszcze te zime przejezdzic.a czy akumulator 12 godzin wytrzyma? Nawet mechanik sie smial ostanio co za gruchot, ale to jak czlonek rodziny

Gość gość
Odpal auto i srednio go przegazuj trzymajac pedal gazu w tej samej pozycji (na polowie) to spowoduje ze aku dostanie sporą dawke napiecia. Zrob tak przez okolo 15-20sekund i tyle wystarczy. Po czym wysiadz z auta i nie uzywaj zadnych w nim lampek,radia itp niech trzyma napiecie. Poza tym przez ten trick o ktorym pisze paliwo w przewodach sie „kumuluje” co daje rano latwiejszy rozruch.

Gość gość
Prosta sprawa ,wyciągnij i zabierz do domu akumulator

Gość gość
rano bez prostownika nawet niepodchodź. -20 i moje IVECO odpala na dotyk. Ale miałem takie auta że miały ciężko przy -5. To jest moje 11te auto. 15 lat zawodowo.

Gość gość
20:18,20lat na miedzynarodowce jezdzilem (scania,volvo,iveco...brrr luzik ale elektronika lubi sobie płatać figle:) i faktycznie jest tsk jak mowisz. Zawsze moim nawykiem jest przegazowac przed wylaczeniem stacyjki. Stara szkola ojcow i dziadkow:)

Gość gość
Gdzie to taki mróz jest? Bo u mnie 0 obecnie

Gość gość
20 21 przegazować???!!! Kamaza albo ziła trza bylo gazowac stary durniu ! Tera je elektronika!

Gość gość
Weź aku do domu i nie będzie problemu

Gość gość
20:29. Kolego chcesz fotke z napisem jaki bys tylko chcial? Jestem wlascicielem kilku fajnych marek samochodow,w tym moj ulubiony CLS, zauwazylem ze wlasnie w ten stary sposob odpala mi lepiej jak jest zimno. Mam tez transit 2.4 z 2009(to te hoojowe silniki) i rano jak zimno czasem mi kreci kreci i kreci .,, zaczalem gazowac przed wylaczeniem silnika i tano z buta odpalam. Elektronika elektroniką, ale co logika to logika tym bardziej ze autor tematu ma 20letnie autko wiec o jakiej elektronice mowisz? Hoojowo wyjsc czasem na głąba prawda?:)

Gość Arecki446
20.21 zgadzam się z tobą zupełnie. Tylko jak autorowi się niechce nawet klemy odłączyć, to niewiem czy to przygazowanie coś da. A to że napisałem że 15 lat zawodowo, to nieznaczy że tyle lat mam coś z autami. Moje pierwsze auto to syrena. Pisałem o większych autach. Osobowych nie liczę.

Gość gość
Arecki446 hey to znow ja ten od tirow:) moj ojciec mial serene 105????(nie jestem pewny) a potem akcja,posluchaj tego... wchodzi do domu jak mistrz,lekko podpity,kreci na kóleczku kluczykiem i na całą chaupe „CO JEST LUDZISKA??NA ZEWNAĄTRZ PROSZĘ ZOBACZYĆ NASZ NOWY POJAZD KOSMICZNY”... wybieglem jako pierwszy no faktycznie bylem w szoku.... była to serena bosto... kosmodrom niesamowity:)

20.53. Stopiątka to już było coś. Ja miałem drążek zmiany biegów przy kierownici i drzwi otwierane do przodu. To nie było nowe auto, ale mimo że jeszcze się uczyłem to kupiłem je za własną kasę z grania po imprezach. W syrenach słabym pukktem były krzyżaki w napędzie. No i ogrzewanie.

Gość gość
Taak , miałeś serenę ! Wiliams chyba na plakacie

20.53. Stopiątka to już było coś. Ja miałem drążek zmiany biegów przy kierownici i drzwi otwierane do przodu. To nie było nowe auto, ale mimo że jeszcze się uczyłem to kupiłem je za własną kasę z grania po imprezach. W syrenach słabym pukktem były krzyżaki w napędzie. No i ogrzewanie.

Gość gość
Mroz taki w finlandii.ale media pocieszaja ze na syberii -65, ktos stamtad powiedzial ze by sie wygrzal w tych -10 A w domu mi sie nie wyladuje jesli kiepski?

Gość gość
Arecki 105 tka też miała biegi przy kierownicy a drzwi otw. normalnie r. 1978

Gość gość
Podładuj aku w domu, podładuj i rano zainstaluj w aucie.

Gość gość
W domu sie nie wyladuje.

profesora Kompe znałem-twórcę silnika 3cylindrowego do syreny poznałem w Sosnowcu-maczkach. Ten rilnik miał być wykorzystany w Syrena-sport. Z tego co opowiadał to ruscy chcieli się podłączyć do tego modelu, jego kolega- autor pudła syrena sport niezgodził się na ten układ i pomysł odpadł. Silnik był wykorzystywany w innych modelach.

Gość gość
Dzieki za wszystkie odpowiedzi!autko ruszylo, tylko grzalka nawalila czy tez kabelek od grzalki i musialam skrobac.trzeba bedzie jezdzic codziennie nawet bez potrzeby, to wtedy aku nie kucnie, milego weekendu!