Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oddałysbyscie dziecko dziadkom?

Polecane posty

Gość gość

Czy oddałybyście dziecko dziadkom. Lat 3, bez większej potrzeby po prostu od tak.

Gość gość
Co takie oddawanie dzieci ma na celu? Co wtedy robić skoro dziecka nie ma ? Po co w ogóle ? W czym dziecko przeszkadza?

Gość gość
rozumiem ze na kilka godzin zeby odpoczac ?? tak :)

Gość gość
Nie. 3 dni.

Gość gość
Rodzicom męża - nigdy.?swoim- tak, ale moja mama nie zyje a macocha jest wredna

Gość gość
Nie. To ja jestem mamą

Gość gość
Bez wiekszej potrzeby nie ale z dluzej potrzeby tak ( mowimy oczywiscie o kilkudziesieciu dniach )

Gość gość
Moim rodzicom tak właśnie do nich dziś pojechał będzie tak 3 dni a może stwierdzi ze chce do weekendu ale oni często są u nas on u nich jak w ciąży byłam w szpitalu to był u nich miesiąc z małymi przerwami. U teściów nie zwłaszcza że widzi ich parę razy w roku.

Gość gość
jeżeli nie ma potrzeby to nie, za małe dziecko

Gość gość
Tak, oddałabym. A właściwie oddawałam i to nawet na 5 dni. Dziadkowie też mają prawo nacieszyć się wnukiem. U nas relacja jest dosyć bliska, więc synek się cieszył. Gdybym miała zostawić z kimś, kogo się widzi dwa razy w roku, to pewnie bym się długo zastanawiała.

Gość gość
A co jest złego w tym, ze dziecko spędzi 3 dni z kochajacymi dziadkami??? Cieszę się, ze mam normalnych rodziców i pozwalali mi spędzać czas z dziadkami, kiedy byłam mała, mam dzięki temu piękne wspomnienia związane z osobami, których już niestety nie ma.

Gość gość
Swojej mamie tak. Teściowej nie, bo od niej opieka polega na ciągłym wpychaniu w dziecko jedzenia, zresztą mały i tak by u niej płakał.

Gość gość
3 latka na 3 dni - tak. Ale pod warunkiem że zna dziadków a nie widuje ich kilka razy w roku.

Gość gość
Temat zabrzmiał jak co najmniej przekazanie tym dziadkom praw rodzicielskich... tak, pozwoliłabym na trzydniowy pobyt dziecka u dziadków, zakładając że oni chcą, mają na to zdrowie, czas i siły, a dziecko zna ich i lubi z nimi przebywać. Sama radość dla obu stron w takim przypadku.

Gość gość
Moi rodzice nie żyją a teściowa wychowuje niespełna 2 letnią wnuczkę więc nie, nie "oddałabym" jej na dokładkę kolejnego wnuka, bez większej potrzeby.

Gość gość
Jej teściowa zajmuje się małą po przedszkolu. Ale moje pytanie co robić skoro mają te 3 dni wolne nie idą do pracy? Nie chcą spędzić czasu z dzieckiem ? Przecież dziecko to kawałek życia.

Gość gość
Nie wiem czy dostalabym dziecko w jednym kawałku...

Gość gość
Moja teściowa bardzo kocha moje dzieci i one je też. Teraz są ferie więc moja 14 letnia córka namówiła babcię , zeby jechały do większego miasta na zakupy i jadą jutro. Jak tylko wrócą to 7 letni syn już spakowany czeka, zeby jechać do dziadków na kilka dni. Więc chciałam zaznaczyć, że nie muszę oddawać dzieci, one same bardzo chcą tam jechać.

Gość gość
22.13 i to jest właśnie fajne podejście, bo nawet jak się nie darzy teściów czy rodziców sympatia, To przecież dzieci mają prawo do własnego zdania i uczuć i jeżeli dziadkowie próbują budować choć minimalną więź z dzieckiem, to należy o to dbać od samego początku

Gość gość
22,26 nie zawsze się da tę więź budować, bo jeśli np.teściowa gnoi powtarzam gnoi synową to trudno żeby synowa próbowała budować jakąkolwiek więź. nie pisze o sobie ale znam taki przypadek

Gość gość
Ja byłam w ciężkiej sytuacji więc musiałam coś postanowić coś zrobić więc byłam zmuszona zostawić na rok czasu dzieci tylko mojej mamie ale wiedziałam że mojej mamie mogę ufać i krzywda się im nie stanie co miesiąc przyjezdzalam do dzieci byłam też w stałym kontakcie telefonicznym i video rozmowy po roku zabrałam wszystkie dzieci do innego kraju i teraz jesteśmy wszyscy razem szczęśliwi mamy dom mamy wszystko co nam potrzeba itd. dużo łez mnie to kosztowało i zmartwień ale udało się , a tak to nie rozumiem autorki więź z dzieckiem jest bardzo ważna a straconego czasu nie da się nadrobić i więzi odbudować do takiej postaci jak kiedyś radzę się zastanowić bo dla mnie to czysta wygoda i egoizm , oczywiście zostawiłam czasem dzieci pod opieką mamy jak miałam wiele spraw do załatwienia ma mieście czy coś a tak to nigdy bym dzieci nie porzuciła bo tak to wygląda

Gość gość
22.36- głowa Cię nie boli???3 dni to według ciebie stracona więź z dzieckiem, której nie da się odbudować??? Weź ty się zastanów trochę

Gość gość
23.01 kiedy ma się wolne 3 dni można spędzić fajny czas z dzieckiem, a co robić sam na sam z facetem ?

Gość gość
Co robić sam na sam z facetem? Różne są opcje, człowiek inteligentny nie nudzi się nawet sam ze sobą, a dziecko potrzebuje nie tylko matki, jeśli tego nie rozumiesz, to pora na psychiatrę.

Gość gość
Tylko inaczej gdy dziecko jest ciągle z rodzicami oni oboje pracują,mała chodzi do przedszkola po jest odbierana przez dziadków. Ile mają tego czasu jako rodzice ? Dziecko potrzebuje rodziców, a jak ma się wolne ma się idealny czas dla dziecka.

Gość gość
A co cię to w ogóle obchodzi?

Gość gość
Zastanawiam się czy kochają to dziecko.

Gość gość
To też nie twoja sprawa

Gość gość
Nie oddalabym

Gość gość
gość wczoraj ---> Ty nienormalna jestes :D :D :D :D :D Sama dzieciaki na rok zostawilas a autorce, ktora mysli o zostawieniu dziecka na 3 DNI wygode i egaoizm zarzucasz ??? I mowisz o odbudowaniu wiezi i nadrabianiu straconego czasu ??? Ty sie taka durna juz urodzilas czy dopiero z wiekiem Ci to przyszlo ? :D :D :D