Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DENTYSYCZNE SPRAWY

Ile kosztuje stały aparat na zęby?

Polecane posty

Gość DENTYSYCZNE SPRAWY

Mniej więcej. I czy da się zrobić na NFZ? Mam 24 lata przednie zęby idą do przodu I który polecacie zdejmowany czy stały? + na jednym zębie mam dosć duży wżer

Gość gość
na NFZ to raczej przed 18 rokiem życia - kiedyś tak było przynajmniej po 18 to możesz sobie sama co najwyżej kupić. cena to najtaniej 1500zł za jeden łuk (metalowy) wizyta co miesiąc 50-150zł radzę nie oszczędzać na cenie wizyty i wybrać dobrego ortodontę. ja zaczełam nosic aparat w wieku 25 lat, zeby sa moja najdroższa czescia w ciele :D

Gość gość
aha i zdejmowany to ma sens w podstawówce ;) jesteś za stara na zdejmowany aparat :D

Gość gość
jeden łuk tylko kosztuje w górnej części? mam tam tylko krzywe zęby..... musiałbym sprawdzić dół na zdjęciu i ortopedy.... :( no to super .....

Gość DENTYSTYCZNE SPRAWY
gość dziś aha i zdejmowany to ma sens w podstawówce ;) jesteś za stara na zdejmowany aparat :D x za stary jak już ;)

Gość gość
no niestety góra i dół wychodzi ~3000. nawet jeśli masz dolne zęby proste, to o tym czy będziesz nosić 2 łuki czy jeden decyduje ortodonta. + wyciski szczeki na poczatku 150zł + rtg 80zł

Gość gość
o cholera jasna chyba sobie odpuszczę za drogo :x

Gość gość
noo nie ma lekko :( ale warto!!!

Gość gość
Nic na nfz nie zrobisz, jedynie do 13 czy 14 r.z. i to nie stały. Prywatnie około 2 tyś za 1 łuk, do tego wizyta wstępna u nas ze zdjeciami 600 zl, potem średnio co miesiąc wizyty 150-250 zł przez 2-2,5 roku. Pewnie jeszcze na koniec droższa wizyta. Zakładamy córce niebawem, wstępny szacowany koszt to 10-12 tyś.

Gość gość
wiem że koleżanka robiła i wyszło w miarę tanio ale to na drugim koncu miasta

Gość DENTYSTYCZNE SPRAWY
chyba nie dam rady tak żyć odłożone niby mam ale to wciąż mało :(

Gość gość
Tanio jakoś, u nas wziął za wizytę wstępną 150 i 200 wyciski a rtg i pantomonogram po 50 zł. No i jeden łuk od 1600-1800, ale przeważnie 2200-2500.

Gość DENTYSYCZNE SPRAWY
Mam to po ojcu . Ojciec nie leczył zębów i ma teraz krzywe czy krzywe zęby mogą być dziedziczone genetycznie?

Gość DENTYSTYCZNE SPRAWY
Jak byłem mały to miałem wizyte u dentysty robiono mi aparat na górne zęby właśnie ale nie przynosiło mi to efektów. A podobno jak byłem mały - mama mi to opowiadała, to miałem straszne wżery na mleczakach, potem się to unormowało jak mi wyleciały. Czyli juz wtedy były jakies jaja z zębami

Gość DENTYSTYCZNE SPRAWY
A moje siostry np. maja proste i zdrowe zęby choć starsza siostra ponoć nie chciała nosić aparatu jak była mała

Gość gość
co moge z tym zrobić

Gość gość
Skontaktuj się z enelmedem, mają tam super fachowców. Moja koleżanka ostatnio zakładała tam aparat na zęby, nie wiem ile płaciła, ale mogę zapytać.

Gość gość
Wiesz co, ja zakładałam aparat ostatnio, ale prywatnie - w Rock Your Smile w Wawie, u dr Chruściel. Z tego co wiem aparat na NFZ jest do 12 r.ż. Jeśli jesteś osobą dorosłą, to pozostaje leczenie prywatne i moim zdaniem - tylko stałym aparatem. Te wyjmowane są mało skuteczne niestety w przypadku osób dorosłych. Nie wiem, skąd jesteś, ale jeśli z Wawy, to polecam Ci udać się na konsultację i wszystkiego się dowiesz. W Rock Your Smile konsultacja i cały plan leczenia jest za darmo, dopiero za leczenie się płaci. Polecam, super miejsce, ja jestem bardzo zadowolona :)

Gość gość
To zależy gdzie ale Warszawa jest pod tym względem najdroższa niestety. Ja do ortodonty jeździłam do Olsztyna do http://www.rojekdental.pl/pl/clear-aligner/ i nosilam nakładki prostujące Clear Aligner. Rewelacyjne rozwiązanie i alternatywa dla aparatów widocznych i koniec z bólem podczas noszenia.

Gość gość
Ja mam dobrego ortodontę ale w Częstochowie na i jest to Pan Marek Parchański. Gabinet mieści się na ulicy Pużaka http://ortodontaczestochowa.com.pl/. Polecam bardzoooo dla osób, które się stresują !!!!