Gość gość Napisano Styczeń 22, 2018 Witam, jestem tutaj pierwszy raz i nie wiedziałem w sumie jaki temat wpisać a więc wpisałem słowa związane z tym o czym piszę.. A więc, Moja koleżanka ma duży problem gdyż jest źle traktowana przez rodziców ponieważ cały czas znęcają się nad nią psychicznie oraz fizycznie ale nigdy mi o tym nie mówiła, ostatnio pobiła ją mama bez powodu i z tego co mówiła mi koleżanka to ma ona aż ok 6 siniaków, powiedziałem jej że nie może dawać się tak traktować i żeby poszła z tym na policję ale ona się boi że będzie jeszcze gorzej a więc mam parę pytań i jak ktoś zna na te pytania odpowiedzi to proszę aby je napisał gdyż bardzo to pomoże w tej sprawie a więc: - Czy jeśli ta dziewczyna jest pełnoletnia i mieszka z rodzicami ale chodzi jeszcze do szkoły to czy jak zgłosi na policji że rodzice ją biją itp to czy rodzice mają prawo ją wyrzucić z domu? Słyszałem że rodzice mają prawo wyrzucić z domu swoje dziecko gdy jest pełnoletnie ale tylko wtedy gdy już nie chodzi do szkoły a ona jeszcze chodzi więc jak jest w tym przypadku? - co grozi jej rodzicom gdy ona pójdzie z tymi siniakami na policję ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach