Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak dzieci zareaguje na mulatkę w przedszkolu?

Polecane posty

Gość gość

witam. Od 5 lat jestem szczęśliwą mamą. Zamierzam wraz z mężem przeprowadzić się do innego miasta. Moja córka jest mulatką, w poprzednim przedszkolu nie miała z tego powodu problemów inne dzieci z grupy chętnie się z nią bawiły rozmawiały itp. Ale mam jednak obawy co do 2 przedszkola. Może niepotrzebnie się zamartwiam ale taki już mam charakter :) córka jest dość nieśmiała zachowuje dystans do innej osoby. Więc jak ma pierwsza zagadać to raczej nic z tego nie wyjdzie. Za to w domu to prawdziwy diabełek :) wszędzie jej pełno. Myślicie że nie będzie miała w przedszkolu problemów za jej odmienność?

Gość gość
Troche przesadzasz z ta odmiennoscia, jednego oka na czole nie ma. Dzieci zareaguja tak jak ich rodzice

Gość gość
Dzieciom w przedszkolu wszystko jedno, najwyżej zadadzą pytanie dlaczego ma inny kolor skóry i przejdą nad tym do porządku dziennego. Gorzej może być w podstawówce, 7-latki już więcej kumają i jak któreś ma powalonych rodziców, którzy pozwolą sobie na chamskie komentarze o Twoim dziecku, to ich bachorek będzie to na 100% powtarzał w szkole.

Gość gość
Tu autorka :)Może faktycznie masz rację. Jestem za bardzo przewrażliwiona. Obawiam się trochę tej zmiany bo tamte przedszkole to był strzał w 10. Naprawdę zgrana grupa dzieciaczków panie przesympatyczne dotego rodzice przemili. Ale zobaczymy co okaże się z nowym.

Gość gość
Mój synek miał w przedszkolu małą Mulatkę (zreszta dziewczynka miała bardzo ciemną skórę i niezłe "afro"), miał też dwoje małych Cyganów, chłopca z Ukrainy i jeszcze jedną dziewczynkę gdzieś ze wschodu, ale nie kojarzę skąd. Dodam że to była zerówka, chłopiec z Ukrainy i mój jako jedyni byli "nowi", po przeprowadzkach. Centrum dużego miasta, zero problemów, dzieci w tym wieku bardziej jednak patrzą na to czy ktoś jest koleżeński, ma fajne ciuchy z "modną" bajką albo coś świetnie robi, a nie na kolor skóry. Ale też rację ma gość który mówi że to zależy od nastawienia rodziców. Jak dzieciaki będą słyszały w domu głupie komentarze to nawet najfajniejszy dzieciak z tym nie wygra.

Gość gość
" jak dzieci zareaguje "..hm ..

Gość gość
Przesadzasz. Ja pochodzę z małej pipidówy, jest tu trochę mix racial babies, mają się dobrze i są zintegrowane z innymi dziećmi. Czasy się zmieniły, takie dzieci nie budzą sensacji, a dzieci w przedszkolu w ogóle przyjmują takie dzieci jak oczywistość