Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alina D

Tiki nerwowe u dziecka. Gdzie szukać pomocy

Polecane posty

Gość Alina D

Mój syn Mieszko zawsze był dzieckiem nadpobudliwym ruchowoi wymagającym sporej uwagi dorosłych. Tiki pojawiły się po pójściu do szkoły. Stresowały go różne sytuacje w szkole , jednocześnie potrafił się też świetnie bawić. Myśleliśmy o wizycie u psychologa,psychoterapeuty. chcielibyśmy się dowiedzieć, jak można sobie z nimi poradzić . Mieszkamy w Chmielowicach i tutaj mamy ograniczone możliwości. Pedagog szkolny nic tu nie pomoże, musimy szukać specjalistów. Prosimy o jakieś namiary na dobrego psychologa, psychoterapeuty.

Gość gość
po tatusiu ma te tiki nerwowe. Bo jego tatuś jak kiedys oglądał film z Kasią i jej kolezanką to przez pierwsze minuty tez ze stresu nerwowo mrugał oczami

Gość Dobrochna R
Chmielowice to koło Opola?? W takim razie polecam świetną specjalistkę, panią psycholog Irenę Maślankowską, która też jest psychoterapeutką. Proszę skorzystać z jej pomocy, jest to wysoko wyspecjalizowana osoba o bogatym doświadczeniu i umiejętnym z dużym wyczuciem podejściem do pacjenta, zwłaszcza jeżeli chodzi o dziecko. Moja bratowa miała podobny problem z dzieciakiem w 4 klasie i też musiała korzystać z pomocy tej psychoterapeutki. Bratowa chodziła na wizyty ok. roku i bardzo zachwalała, bo dzieciak się uspokoił i tiki są juz sporadyczne, więc jest duża szansa, że po terapii skutecznie ustąpią. Polecam

Gość gość
A skąd jesteście? Jak z Warszawy to świetnie się składa, bo PsychoMedic ma świetnych specjalistów ds dzieci i nie tylko. Jeśli jednak macie za daleko do stolicy to można się zorientować i korzystać z wideokonsultacji ;)

Gość gość
Ahh nie doczytałam że jesteście z Chmielowic! To przepraszam bardzo za zamieszanie! :D

Gość Brygida K
Ja miałam problem z córką w szkole. Pojawiły się leki, stany nerwowe, ciągłe bóle brzucha, niechęć do mówienia w szkole, nawet z koleżankami nie chciała nawiązywać kontaktów. W szkole skierowano mnie do PPP, tam wykonano standardową opinię i na tym koniec. A problem z córką pozostał i pogłębiał się. Sąsiadka zarekomendowała mi dr. Maślankowską jako super specjalistkę, doświadczoną. Od pół roku chodzę z córką na wizyty i muszę przyznać, że metody dr. Maślankowskiej są skuteczne, dziecko otwarło się, jest pogodniejsze, chętniej nawiązuje kontakty. Będę kontynuować terapię, bo widzę postępy. Polecam serdecznie

Gość Milana_64
Serdecznie polecam bardzo dobrą, sprawdzoną panią psycholog, która ma umiejętne podejście do dzieci i młodzieży, wzbudza zaufanie i potrafi nawiązać kontakt, co jest istotne bo dzieci boją się otworzyć zwłaszcza przed obcymi i nowymi twarzami. Proszę umówić się na wizytę u dr. Ireny Maślankowskiej, która przyjmuje w Opolu na Luboszyckiej. Ta pani na pewno coś zaradzi, ma bogate doświadczenie i operuje nowoczesnymi psychotechnikami.

Gość Eliza_M
Najbliżej Chmielowic Opole i polecam panią psycholog Irenę Maślankowską, która jest osoba doświadczoną i ma umiejętności nawiązywania dobrych relacji z dziećmi. Na pewno pomoże, doradzi, to osoba godna zaufania i bardzo miła, sympatyczna, otwarta. Polecam

Gość Wanda 34
Mieszkam w Opolu, od 2 lat korzystam z pomocy pani doktor Ireny Maślankowskiej ponieważ u mojego 4 letniego dziecko po wypadku samochodowym pojawiły się nie kontrolowane tiki nerwowe i skurcze w okolicach twarzy. Pani psycholog bardzo zaangażowała się w pracę z moją pociechą, widzę efekty, tiki nerwowe pojawiają się coraz rzadziej. Podziwiam Panią Irenę za niezwykłą cierpliwość i spokój z jakim podchodzi do pracy z moim dzieckiem. Widać jej doświadczenie i ogromny zasób metod i wiedzy psychologicznej. Polecam