Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Codzienny onanizm

Polecane posty

Gość gość

Witam mam naprawde powazne pytanie i "smieszkom" dziekuje z gory za gimnazjalne zarty. Jaki wplyw na funkcjonowanie organizmu ma codzienny onanizm? Onanizuje sie od ponad 15 lat CODZIENNIe lub co dwa dni. Wlosy na dloniach jeszcze mi nie wyrosly;) Chodzi mi bardziej o uklad sercowo-naczyniowy itp.

Gość gość
ja mam 32 lata teraz i również często się onanizuję, może nie codziennie, ale kilka razy w tygodniu. Tylko, że u mnie wygląda to tak, że zasiadam do komputera, właczam ulubione filmiki ero i z przerwami onanizuję się godzinę-półtora, bo wcześniej nie mogę mieć wytrysku. Nie wiem, czym to jest spowodowane, jestem bardzo zmęczony po takim maratonie. Jestem uzależniony od tego.

Gość gość
dlaczego rujnuje psychikę?

Gość gość
He he rujnuje psyche:)

Gość gość
rujnuje psyche

Gość gość
Moze psyche rujnuje (uzaleznienie), mi chodzi o fizyczne aspekty. Np wpływ na serce (w koncu przy onanizmie tetno sie zwieksza, a trwa on u mnie przynajmniej godzine, czasem 2-3)

Gość gość
To duzo zalezy od indywidualnych predyspozycji, stanu zdrowia itp. Jedni moga masturbowac sie codziennie i nie odczuja zadnych konsekwencji, inni powinni znacznie rzadziej. Jesli masturbujesz sie juz tak 15 lat i zyjesz dobrze, to znaczy ze masz dobre zdrowie. Generalnie mezczyzna nie powinien sie czesto spuszczac. Z tego wzgledu, ze ejakulacja pozbawia organizm cennych skladnikow jak cynk, witaminy, bialko. Wschodnia medycyna z kolei tlumaczy to przez pryzmat energii seksualnej. Chinczycy wierza, ze seksualna energia czyli energia zyciowa, witalna zawarta jest w nerkach. Kazdy wytrysk wytraca ta energie, bezpowrotnie. Stad czasowa wstrzemiezliwosc jest zalecana. Nawet wielu atletow, sportowcow przyznaje sie do tymczasowego celibatu przed zawodami. Twierdza ze dzieki temu czuja wiecej energii, skupienia i motywacji.

Gość gość
O, to ciekawe...i niestety dla mnie smutne :( Onanizm rozladowuje moje codzienne lęki. Gdy robie sobie dluzsza (kilka dni) przerwe, to wyraznie czuje ze mnie "nosi". Z drugiej strony, udalo mi sie splodzic dwojke zdrowych, silnych dzieci, bez zadnych problemow (tzn nie staralismy sie z partnerka za dlugo), co przy moim malo higienicznym trybie zycie wydawalo sie ciezkie do wyobrazenia. Wiec moze zadzialal tu fakt, ze plemniki mam codziennie swieze :)

Gość gość
Witam ja codziennie sie masturbuje.przy filmikach i przy mojej kobiecie tez kręci mnie to jak ktos na mnie patrzy raz dochodze szybko raz dluzej sie zabawiam.jak ktos na mnie patrzy to odrazu mi staje i chetnie sie zabawiam a mam wybujaa fantazję co do masturbacji i uzywam roznych gadzetow.czesto krece filmiki.co wy a to ktos ma podobnie?czekam na poważne odpowiedzi.pozdrawiam

Gość gość
12:21: co to znaczy, że Cię "nosi" jak się kilka dni nie onanizujesz?

Gość gość
nosi - w sensie jestem bardziej nerwowy, jakby naladowany - jak spuszcze "z krzyza", to od razu mam wiekszy luz. Nie mowie,ze przez brak onanizmu staje sie agresywny czy cos. Chodzi o taki wewnetrzny niepokoj, napięcie.

Gość gość
12:39: rozumiem, też tak mam. Ale ja jestem sam, nie mam dziewczyny, rodziny. Mam 33 lata.

Gość adam

Rujnuje psychike? Mi psychike rujnuje odmawianie sobie rozkoszy. Tylko wtedy, gdy regularnie robie sobie dobrze, to czuje, że żyje.