Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przeprowadzka do dużego miasta.

Polecane posty

Gość gość

Mam 23 lata. Mieszkam z rodzicami w małym mieście i studiuję zaocznie na 2 roku we Wrocławiu. Pracuję. Jednak od pewnego czasu chciałabym coś u siebie zmienić. Chciałabym przenieść się do Wrocławia na stałe, poszukać jakiejś fajnej pracy/stażu/praktyk związanych z moim kierunkiem studiów (u mnie to niemożliwe, mieszkam w mieście przemysłowym i robienie kariery z branży kreatywnej jest niemożliwe). Nie chodzi tylko o pracę. Chcę się usamodzielnić, spotykać się ze znajomymi, trochę poimprezować, poznać jakiegoś fajnego chłopaka. Wszystkie moje przyjaciółki porozjeżdżały się gdzieś na studia, do pracy, a mnie męczą rodzice i ich nadopiekuńczość. Jednak oczywiście słyszę, że jestem głupia. Po co mam trwonić kasę na mieszkanie, rachunki, życie, skoro w domu moim jedynym wydatkiem jest rata za uczelnię. Brzmi to trochę jak przekupstwo. Znalazłam fajną ofertę pracy w agencji reklamowej, zresztą ofert takich prac jest na pęczki. Moim rodzice to osoby starej daty i dla nich dzieci powinny siedzieć z rodzicami jak najdłużej. Ale ja czuję, że spadam w otchłań i nic mi się nie chce. Przyjdę z pracy i co? NIC. Nie mam nawet z kim wyjść na głupie piwo. Robię to jedynie gdy jestem na zjeździe. Nie chcę wynajmować mieszkania w centrum, nie chcę żadnego apartamentu, mogę nawet wynajmować pokój, nawet to i lepiej, nie będzie dużych kosztów. Co Wy uważacie? Lepiej wegetować u rodziców i płacić jedynie kasę na uczelnię, czy żyć jak młody człowiek na własny koszt? Rodzice mną tak zmanipulowali, że już sama nie wiem. Pomocy...

Gość gość
Daj streszczenie to się wypowiem :classic_cool:

Gość gość
Wyprowadź sie. Zaoszczędź troche kasy, do wiosny poczekaj. Potem wylot z gniazda. Będziesz miała na kaucje za pokoj, na czynsz na początek. Starzy za Ciebie zycia nie przeżyją, a co gorsza, pozwoląc sobą manipulować, zostaniesz stara panna, co poświęciła im zycie. Dobrze Ci radzę.

Gość gość
Przeprowadzka do dużego miasta zawsze jest fajna, szczególnie w trakcie studiów. My korzystalismy z pomocy firmy wiki podczas przeprowadzki i jesteśmy bardzo zadowoleni bo ami nigdy nie dalibyśmy rady z tyloma bibelotami.