Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Urlop wychowawczy. Nie mogę znaleźć mojego tematu.

Polecane posty

Gość gość

Ktoś spamuje i nie mogę znaleźć mojego tematu. Co mam zrobić, jeśli z przepisów wynika, że urlop wychowawczy można wziąć do końca roku kalendarzowego, w którym dziecko kończy 6 lat, a nie okładnie do dnia ukończenia 6 roku życia, zaś kadrowa się upiera i wiem, że jak złożę wniosek, to ona da dyrektorowi do podpisu urlop przyznany do tego dnia, co ona uważa, anie jak jest wg przepisów. Mam sporo niewykorzystanego ulropu wychowawczego, pilnie potrzebuje go wykorzystać, ale kadrowa twierdzi, że mogę jeszcze tylko przez rok, dokąd dziecko nie ukończy 6 lat. Czy ktoś może mi pomóc, jak napisać pismo? Niestety nie pamiętam ile dokładnie mi zostało miesięcy, ale ok 2 lat spokojnie, natomiast kadrowa upiera się, że mogę jeszcze rok, bo to jest do dnia ukończenia orzez dziecka 6 lat. Czy w ZUSIE udzielają telefonicznie takich informacji?

Gość gość
No to zadzwoń do ZUS i zapytaj.

Gość gość
]Dlaczego takie duze dziecko nie chodzi do przedszkola ? 6 lat to juz ma obowiązek chodzenia do zerówki .

Gość gość
gość dziś Różne są sytuacje. Urlop przysługuje do końca roku kalendarzowego, w którym dziecko kończy 6 lat. Czyli jeśli np. kończy w styczniu, a zostało na tyle niewykorzystanych miesięcy, to może być nawet do grudnia.

Gość gość
gość dziś Telefonicznie nie udzielają takich odpowiedzi, bo nie mogą, a osobiście to pół dnia w kolejce :)

Gość gość
nie wiedziałam o tym, bardzo przydatna informacja dla mnie :)) Dzięki autorko :)

Gość gość
gość wczoraj Jeżeli jesteś w ciąży, to po macierzyńskim na młodsze złóż wniosek na resztę urlopu, który przysługuje Ci na starsze dziecko, a dopiero po wykorzystaniu zacznij urlop na młodsze. Pozdrawiam :)

Gość gość
jak nie możesz znaleźć tematu to wejdź w historię i wpisz hasło urlop w prawym górnym okienku chociaż nie wiadomo czy na temacie był jakiś odzew

Gość gość
Ja : gość wczoraj , mi akurat przydała się informacja o tym, że wychowawczy przysługuje do końca roku kalendarzowego a nie do 6 urodzin dziecka. Dzieci mam w wieku przedszkolnym i planuję jeszcze wziąć 1 rok wychowawczego kiedy one będą zaczynać zerówkę . Dzięki za zainteresowanie , pozdrawiam :) :)