Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chcęczytać_

Najlepsza książka w moim życiu to...

Polecane posty

Gość Chcęczytać_

Hejka ;) Ponieważ zawsze lubiłam czytać ale robiłam to dość rzadko w tym roku postanowienie: przeczytać najlepsze możliwe książki ! Dlatego prośba do Was, jaka jest najlepsza książka jaką kiedykolwiek przeczytaliście i żałowaliście, że się skończyła. Wciągająca, nieprzewidywalna, po prostu najpiękniejsza! Ja najbardziej lubię takie na faktach, w tle 2 wojna światowa, lub o jakiejś cudownej przygodzie, o zbrodni, z pięknymi opisami jak np. w "Dżumie". Co polecacie?

Gość gość
Przeczytaj świetne książki Piotra Zychowicza jak Sowieci Niemcy czy Żydzi i jeszcze Obłęd 44.

Gość gość
Nie mam takiej. Pokuta jest świetnie napisana ale opisy na początku mnie zneichecily na tyle że przez 2 lata nie tknelam.

Gość gość
"Sztywny" Gołkowskiego

Gość gość
,,ręka mistrza'' - s.kinga, tak bardzo polubiłam głównego bohatera (i drugoplanowego Wiremana). No i świetnie mi się czytało ,,zaginioną dziewczynę''

Gość gość
a pro po S.Kinga to warto jeszcze przeczytać "Christine"

Gość gość
saga o wiedźminie

Gość Chcęczytać_
Wow! Dziękuję :) a z jaką tematyką związane są te książki ? I czy jest coś lepszego niż "Przeminęło z wiatrem" i "Harry Potter" ;d ?

Gość gość
Seria assasins creed, nie czytałem co prawda, ale znajomi chwalą, szczególnie Renesans i Bractwo

Gość gość
Harlan Coben, - Niewinny

Gość gość
Książki Piotra Zychowicz Sowieci, Niemcy, Żydzi oraz Obłęd 44 to książki historyczne obejmujące okres międzywojenny i okres drugiej wojny światowej

Gość Chcęczytać_
A czytał ktoś Smażone zielone pomidory lub w Księżycową jasną noc? Koleżanka mi polecała i nie wiem czy kupić

Gość Chcęczytać_
up

Gość prawi 121
jezeli chodzi o sage o wiedzminie to trudno powiedziec czy ci sie spodoba bo to raczej dla płci męskiej książka .,. wiec męzczyzni ja wysoko oceniają, a kobiety raczej niżej ,.,. pijatyki , przepychanki ale .,,. sa tez wątki milosne , słowianskie wierzenia , smoki itd ,..,

Gość prawi 121
Jeżeli chcesz przeczytać coś podobnego w klimatach Harrego pottera to dobrą pozycją jest Władca Pierścieni autorem jest Tolkien 3 tomy

Gość prawi 121
jeśli podobał ci sie Harry Potter, to Władca Pierścieni też przypadnie ci do gustu

Gość gość
Przeczytałam za duzo, zeby wymienić jedna:)

Gość Chcęczytać_
No, ale nie macie takiej jednej jedynej, do której aż wracacie tak wam się podobała? Ja oczywiście spisałam sobie listę wszystkich waszych książek i mam zamiar je sobie wszystkie sprawdzić, wybrać i zamówić więc nic się nie zmarnuje z waszych propozycji ;)

Gość gość
20ta żona

Gość gość
Moja praca ale mam wątpliwości czy ludzie zdołają ........

Gość gość
Saint Germain Złota księga

Obłęd 44 nie jest ksiazka historyczna a fantastyczna kłamliwa tu książka, nie jest pracą historyczną, nie ma też charakteru pracy naukowej. Jest pozbawiona aparatu naukowego, autor zaś nie wysila się, by budowane przez siebie tezy i oceny ludzi oraz zdarzeń, formułowane niekiedy w sposób bardzo karkołomny, w przekonujący i wiarygodny sposób udowodnić na podstawie wiarygodnych źródeł. Zasadnicze tezy jego książki, o których wspomnimy za chwilę, są udokumentowane albo bardzo słabo, albo wcale. Zychowicz nie ma na ich podtrzymanie żadnych materiałów archiwalnych, żadnych wiarygodnych dowodów. Cały jego wywód jest w zasadzie zręczną żonglerką słowami, niekiedy prowadzoną w sposób błyskotliwy, nie ma jednak nic wspólnego z warsztatem pracy historyka

Saint Germain Złota księga nastepna nic nie warta ksiazka hary poter wciaga ale nic nie warta strata czasu poczytajcie sobie lepiej pismo sw

Gość prawi 121
pismo swiete to bajki dla nawiedzonych

kto odzuca pismo swiete ten skazuje sie na pieklo na ziemi i dla tego cierpisz prawi 121

Gość gość
Wybrana - Naomi Nowik. Połączenie polskiego folkloru z baśniami i fantastyką znaną z filmów i gier. Przeczytałam w 1 dzień.

Gość gość
Paulina Simons- Jeździec Miedziany

Gość Chcęczytać_
Pismo Święte to bajki dla nawiedzonych hahaha dobre, czyli trochę dla mnie. Wpisuję na listę ;d