Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak radzicie sobie z katarem w ciaży

Polecane posty

Gość gość

Od 3 dni nam korek w nosie, nie mogę oddychać nosem. Inhalacje nebudose nie pomagają, majeranek,sól,woda marska , cebula czosnek wszystko na nic. Biorę tabletki sinupret 3x1 ale jeszcze chyba za wcześnie by działały od wczoraj. Dziś przeczytałam na kafe ze dziewczyna używa otrivin dla dzieci,mam nasivin to jedno i to samo. Mam ochotę go użyć ale czy nie zaszkodze? Jestem w 16 tyhidniu ciazy.

Gość gość
lekarze mówią ze nieleczony katar trwa tydzień, a leczony tylko 7 dni.

Gość gość
normalnie przez cala ciaze przy katarze uzywalam kropli do nosa , pierwsze slysze ze szkodzi , czy wuscie do reszty powariowaly

Gość gość
Katar w ciąży? :-)

Gość gość
Spróbuj inhalacji z wywaru z majeranku gotowanego ( trzeba to wlać do inhalatora).

Gość gość
W ciąży nie miałam,ale już kilka razy podczas karmienia piersią. I lekarz zawsze mówił, że to tylko katar i lepiej przeczekać. Oczywiście na ból gardła mogłam jakieś tabletki, ale właśnie różnego typu spreji czy zelow do nosa lepiej nie.

Gość gość
Mozesz uzyc. Ja stosowalam otrivin dla dzieci w ciazy pytalam gin mozna

Gość gość
autorko uzyj normalnie kropli do nosa dla dzieci , zobaczysz jaka ulga , nic sie nie stanie , co ci sie moze od kropli do nosa stac ??

Gość gość
Tak trzymaj ta wydzielinę w nosie niech ci bakterie się tam spokojnie rozmnażają. A za kilka dni bach żółta zielona wtdzielina zapalenie zatok. Ja się doprowadziłam do takiego stanu wiec nie polecam. Byłam u laryngologa spokojnie kazała aplikować otrivin dla dzieci 3x1 rano również poleciła plukanie zatoxinem ale pierwszy raz to robiłam i zapomniałam 15 min przed plukaniem użyć otrivinu i było nie miło... ucho mnie bolało

Gość gość
Ja w 7 tyg. stosowałam sinulan forte i nie pomagał. Jak do tej pory na odetkanie nosa pomagają mi tylko krople Vicks i XyloGel. Odtykają nos po kilku minutach. Pod koniec ciąży jak już leżałam na porodówce lekarz pozwolił mi je stosować, stosowałam też przy karmieniu.

Gość gość
12 17 to ike ty ich stosowalas? Jak długo? Dziecko zdrowe?