Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wiem czy robić chrzciny w restauracji czy w domu

Polecane posty

Gość gość

Patrzyłam cenniki restauracji i w jednym jest 89 zł za osobę do 3 godzin, to trochę krótko, więc po tym czasie goście musieliby się przenieść do mnie do domu a bez sensu tak jeździć w tą i z powrotem. W okolicy nie znalazłam nic taniej. Oczywiście jest opcja imprezy do 6 godzin ale koszt rośnie do 129 zł za osobę, bo bardziej obszerne menu a na taką cenę mnie nie stać. I teraz się zastanawiam czy nie lepiej odpuścić i zrobić imprezę w domu.

Gość gość
Restauracja na godziny???

Gość gość
No niestety, czyli gdzieś po 2,5 h musielibyśmy wyjść a goście pewnie chcieliby posiedzieć około 4 h, bo tyle około trwają imprezy w rodzinie. Mamy teraz wydatek, bo kupujemy pierwsze auto, więc chyba lepiej dołożyć do lepszego auta niż wywalać 129 zł na osobę. Problem tylko w tym, że ja nie umiem gotować, mąż gotuj***ardzo dobrze ale nie chcę go męczyć.

Gość gość
Ja dopiero w ciąży, ale wiem, że chrzciny zrobię w domu. To spora oszczedność. Ja i mąż potrafimy gotować. Imprezy rodzinne to dla nas nie nowość, damy radę.

Gość gość
zalezy ile osob.

Gość a ja zrobię w domu
pisałam wyżej. Tak odnosnie lokalu to podałaś ceny, ale pytanie czy tam jest wliczony tort, napoje itd bo czasami w lokalach tego nie podają w cenie i koszty rosną. Jakbym miałą płacić 129zł/os + tort + napoje + alkohol (jeszcze się zastanawiam), to te koszty idą w górę

Gość Mama Mileny i Izabeli
Ja miałam 16osób 100zł za osobę, jedzenia multum wszystko pyszne. Co zostało to kelnerzy zapakowali.w cenie było wszystko.chrzest był o godz 14 na 19już nikogo nie było.3miesiące temu.nic mnie nie obchodziło.

Gość gość
Wyjście pośrednie to catering do domu albo wynajęcie kucharki. Ja bym za nic nie zdążyła wszystkiego naszykować i jeszcze obsłużyć gości w trakcie imprezy z dzieckiem przy cycku :P

Gość gość
Bo właśnie bez alkoholu i tortu. Akurat ta opcja za 129 zł odpada, napisałam, że jest tylko taka opcja, bo napewno bym coś jeszcze znalazła tańsze, tylko wtedy nie wiem czy też jakieś ograniczenia czasowe są, nie znam się, bo nigdy nie robiłam żadnego przyjęcia w restauracji.

Gość a ja zrobię w domu
autorko a na ile osób?

Gość gość
A ja,zastanawiam się czy ochrzcic. Nie chodzimy do kościoła, taka prawda. W moim otoczeniu wszyscy tak robią. Przypominają sobie o kościele na chrzciny, komunie, śluby...

Gość gość
Zależy czy w domu czy w restauracji. Jak w domu to będę musiała zrobić skromniej, mniej osób: dziadkowie, pradziadkowie, chrzestni.

Gość a ja zrobię w domu
to w domu koszty ci podwójnie zmaleją ;-) ja robię chrzciny na 11 osób. myślę, że do 15 osób dasz radę zrobić to w domu

Gość gość
W sumie może to i lepiej tak skromniej, bo tak czy siak przy małym dziecku nie odpocznę. W komunię to już można zainwestować. Tylko właśnie co ja zrobię jak dopiero uczę się gotować. Umiem tylko jakąś zupę prostą, sałatkę gyros. Boję się zrobić coś nowego, bo u mnie czasem kończy się to tak, że trafia to do kosza.

Gość gość
Ale na ile osób miałabyś ten chrzest?

Gość a ja zrobię w domu
a czemu mąż nie może się zająć gotowaniem? a ty wszystkim pozostałym - lista zakupów, zakupami, dekoracją stołu, ułożeniem naczyń i zmywaniem po imprezie. Mogłabyś też np pokroić to co mąż ci zleci, być taką pomocą kuchenną ;-) Bez przesady że go obciążysz, to w końcu też jego dziecko. U nas oboje będziemy gotować, jedynie tort zamówimy, a placki upieką nam chrzestna i siostra męża.

Gość gość
15.06 Jeszcze nie wiem czy tylko tacy najbliżsi co muszę ich zaprosić (14-15 osób) czy jeszcze rodzeństwo z dziećmi (18-19 osób). Jak w domu to napewno ta 1 opcja.

Gość gość
ja zamiast pradziadków zaprosiłabym raczej rodzeństwo...

Gość a ja zrobię w domu
ja też

Gość gość
Pradziadków to jest tylko 2, moi dziadkowie i oni akurat są nam najbliżsi, interesują się nami najbardziej, pomagają finansowo.

Gość a ja zrobię w domu
no to zaproś. czemu się wahasz tak w sumie? ze nie podołasz w domu?

Gość gość
Ja robiłam w restauracji www.oberza.com.pl w Poznaniu. Bardzo fajnie to wyszło były dwa dania na ciepło, przystawki, tort. Wszystkim gościom bardzo smakowało ia mi najbardziej zasmakowało danie sałatka z kozim serem, gruszką, winogronami. Dodam, że to restauracja bezglutenowa :)

Gość gość
My robiliśmy w domu komunię na 20 osób. Wszystko się fajnie udało, mąż gotował, mama piekła ciasta, a tort zamawiany u znajomej pani. Jak masz pomoc w postaci mamy, teściowej czy tam kogoś, to spokojnie dacie radę.