Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulka89

Starania o dziecko 2018 :) 2

Polecane posty

Gość Paulka89
Rybkaaga musisz agus267 sie zapytać bo ona pije ja stosowalam tylko wiesiolka ;P.rybkaaga a co do owulacji to plemniki moga przeżyć kilka dni takze nic straconego :p

Gość Paulka89
Cyt. "W najbardziej sprzyjających warunkach ich żywotność może trwać nawet trzy-pięć dni". Musisz dzisiaj dzialac ;) hehe

Gość agus267
Ja siemię lniane mielone daje 1 łyżkę do jogurtu ale 2 małe łyżeczki zalewam gorącą wodą i pije takie gluty. Ja dzisiaj zamówiłam na necie żel conceive plus. Mam nadziej, że szybko przyjdzie i jeszcze w tym cyklu go przetesujemy :-) Kotwica jak u Cieni? Reagujesz dzisiaj?

Gość agus267
.....mialo być "jak u Ciebie? Testujesz dzisiaj?

Gość Paulka89
No właśnie kotwica już dzisiaj by test na pewno coś pokazał ;) nawet jakbyś siknela popołudniu ;) Agus no tez jestem ciekawa jak ten żel ;p

Gość rybkaaga
Agus jak piszesz, że glutki z tego wychodzą to ja raczej nie dam rady tego wypić;-) czytałam dużo pozytywnych opini na temat tego żelu, więc czekamy na recenzję jak się sprawuje;-)

Testowalam wczoraj i był negatywny więc dzisiaj też myślę, ze będzie negatywny. I sprawdziłam jeszcze raz i dzień spodziewanej miesiączki jest jednak 7 lutego :) Ale różnie może być

Gość agus267
Rybka rzeczywiście gluty nie są dobre więc staram się dawać do jogurtu. Nie czuć wtedy tak bardzo tych glutow. Kotwica to czekamy na pierwszy pozytywny test :-)

Gość Meggie1
Hej dziewczyny, Pozwólnie, że do Was dołączę. Mam 28 lat, staramy się z mężem 10 miesiąc o dziecko z 28 dniowymi cyklami i idealnymi wynikami badań... Psychicznie wykończona, ale pełna nadziei zrobiłam dziś rano test o czułości 10 mlu/ml i wyszedł mi cień cienia, aczkolwiek nie wiem czy to już nie moja paranoja... dziś dopiero 7 dpo. Biorę od 5 miesięcy Duphaston 1x1. Zastanawiam się, czy nie brać 2x1 jeśli jutro wyszedłby tak samo bądź lepiej test ciążowy. Po tylu miesiącach wsłuchiwania się w swoje ciało, mierzeniu temperatury, brania wszelkich wspomagaczy niestety mam wrażenie, że poraniam z miesiączkami :(

Gość Paulka89
Czesc meggie1 pewnie ze mozesz dopalaczyc ;) dodaj zdjęcie na i zobaczymy czy jest kreska czy nie ma ;)

Gość Paulka89
Meggie1 i kiedy masz miec @ ?

Gość Paulka89
Szkoda ze nie mozna wpisu edytować tylko pisać na nowo trzeba znowu po chińsku napisalam ;) miało być Czesc meggie1 pewnie ze mozesz dolaczyc, dodaj zdjecie , zobaczymy czy jest kreska czy nie ma ;)

Gość Meggie1
@ ma być 12.02 wiec czasu jeszcze jest, ale kurczę boje się ze jak sobie nie zwiększę dawki to znowu coś się wydarzy i dostane normalnie @ i po ciazy :( dwa razy to nawet plamienia implantacyjne miałam i później @... jasne dodam zdjęcie tylko jak się to robi?

Gość Paulka89
To masz miec @ wtedy co ja i natalia ;) tez mamy na 12 :) a jeszcze kiedy miałaś owulacje ?? wiesz co może zadzwoń do ginekolog i zapytaj bo ja to szczerze nie znam się nie brałam tego No i nie pomogę . a jak dodać zdjęcie to przez fotosik.pl tam sie zaloguj dodaj zdjęcie i wyślij nam linka ;)

Gość gość
Hej Megie1! :) trzymam kciuki zebu jednak ta drugs kreseczka tam byla :)

Gość agus267
Hej Megiie. Wiem co czujesz bo ja w 1 ciążę też musiałam długo czekać zanim ujrzałem 2 kreski na teście. Skoro bierzesz duphostan to coś musi być na rzeczy. Ja brałam jak już byłem w ciąży a miałam plamienia czyli mój progestwron był kiepski. Jak długo to bierzesz? A skoro miałaś plamienie inplantacyjne to byłaś w ciąży?

agus267 właśnie nie miałam stwierdzonej jeszcze ciazy, bo po paru miesiącach latania po lekarzach już nie chciałam zawracać lekarzowi głowy a miałam plamienia ok 10 dpo takie jednodniowe brunatne. Po drugim z kolei miesiącu takiego plamienia poszłam do lekarza i od wtedy kazał mi brać Duphaston, bo stwierdził niski progesteron. No i tak lecę na nim od 5 miesięcy bezskutecznie i od tamtej pory ani plamien, każdy cykl wyglada tak samo co do dnia. A ja na głowę dostaje. Dziś niestety nie dam rady dodać zdjęcia testu, ale jutro się postaram. Oby pojawiła się 2 kreska :( Paulka89 owulacje miałam 14-go dnia cyklu potwierdzona testem i temperatura. Za Was dziewczyny również trzymam mocno kciuki!

Gość rybkaaga
Trzymam kciuki za dwie kreseczki:-)

Gość rybkaaga
Mnie od wczoraj pobolewają jajniki i jak na złość nie mam testów:-\

Gość Paulka89
Rybaaga to działaj bez testów ;) !! :) Maggie trzymam kciuki jak zrobisz test daj znac ;) i wrzuć fotkę :p A u mnie nic się nie dzieje cisza zupelna , nic nie boli jakoś dziwnie ... Do tego od tej pory co rozchorowalam się to kawa mi zbrzydla no nie moge się napić :/ a zawsze rano kawusia musiała być :p

Gość Claudii97
Witaj Meggie1:) Pamiętam jak nam Pani od npr mówiła że jak nie wychodzi i leki nie pomagają do iść na spontan, kolacja, troszkę winka i pyknie :p Nie próbowałam bo my anty alko jesteśmy, i ledwo zdarza nam się napić, ale tak sobie przypomniałam jak zaszłam w pierwsza ciążę do tej pory każdy się śmieje że mój mały walentynkowy bo 14.11 urodzony :p a w walentynki było wino :p

Gość rybkaaga
Paulka to może się udało;-)ja jak byłam w ciąży jeszcze przed zrobieniem testu też przestało mnie ciągnąć do kawusi a od niej zacznałam dzień w pracy:-) Ja dzisiaj jak na złość mam zastosować ostatnią globulke. A z testem to chciałam sprawdzić czy coś pokaże bo w tamtym miesiącu wychodziły negatywne.

Gość Paulka89
Hehe ee raczej nie bo to stało się dzień dwa po owulacji :p dzisiaj chciałam napic sie ale nie dałam rady za to przerzucilam sie na herbate z imbirem i cytryna :)

Gość Claudii97
A ja już któryś dzień z kolei idę na Bete dziewczyny,już chyba tam nie dojdę ;) i tak bardzo dużo śpię, a cycki mam wrażenie jakby mnie ktoś za sutki szczypal, jak karmiłam piersią małego takie uczucie:(

Gość agus267
To super wynik! Ja idę też w tym miesiącu zrobić progesteron. Ale wiem że u mnie pewno będzie za niskie bo te plamienia mam :-(. Dzisiaj mam 9 dc i 1 raz zrobiłam test owu. Niestety, negatywny :-(. Nawet małego cienia na tym drugim pasku....a brzuch już mnie pobolewa:-(

Gość mama cwaniakaa
jestescie obrzydliwe pokraki ,wy i wasze sluzy...fuuj. zamiesc jeszcze foto zdziro.

Gość Paulka89
No właśnie claudii97 ty zrobisz ten test w koncu albo ta betę ? ;) bo faktycznie się zebrać nie możesz :p rusz tyłek jutro i leć do apteki po test :p

Gość Paulka89
No właśnie claudii97 ty zrobisz ten test w koncu albo ta betę ? ;) bo faktycznie się zebrać nie możesz :p rusz tyłek jutro i leć do apteki po test :p

Gość Claudii97
Nie stety mieszkam na wsi ale blisko miasta, tyle że nie byłam w mieście od piątku,jakoś nie chciało mi się mojego złoma odpalać tyle czasu :p ale jutro pofatyguje się chyba do apteki, albo do Rossmanna zaraz jak wstanę :p A teraz mam problem żeby zasnąć :p

Gość Paulka89
Czesc wam co tam jak tam ? :) claudii97 no jedz jedz w koncu po ten test bo czekamy z niecierpliwoscia ;) Ja to samo mam ze spaniem tylko ,że zasnąć to zasne szybko, ale w nocy się budze krąze, a to ide siku, a to syna przykryć kołderką ;p, a później leżę z godzine, bo zasnac nie mogę hehe :p Do tego dziwnie mnie dzisiaj podbrzusze tak boli nie boli ćmi ,nawet nie Wiem jak opisać :/