Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulka89

Starania o dziecko 2018 :) 2

Polecane posty

Gość Just0220
Ja za chwile lece kupic test owu. ale nie wiem czy jest sens bo wydaje mi sie ze jestem juz po ale z tymi moimi cyklami to nigdy nie wiadomo... Jesli sluz mnie nie zmylil to owulacje mialam w poniedzialek - 14 dni od pierwszego dnia @. Zobaczymy...

Gość Natalia97
Paulka No właśnie nie wiem wiesiołka wzięłam 1 tabletkę tylko teraz co jakiś czas kłuje mnie lewy jajnik :( piersi troszkę wrażliwe mam , ale na objawy to za wcześnie jeszcze wiec się nie nakręcam co ma być to będzie :) Po @ jeśli będzie to wybiorę się do ginekologa się przebadać :) Paulka a co do twoich testów to może była owulacja dlatego nie wykrył ostatni test

Gość Paulka89
No niewiem .... a Ty widze ze już niecierpliwa się robisz i zaczynasz doszukiwac objawów skoro miałaś owulacje w pon to idz zrób betę w nast poniedziałek albo srode u :p bedziesz się mniej stresować :p

Gość Natalia97
Paulka chyba poczekam nie ma co się spieszyć zajmuje się czym się tylko da żeby o tym nie myśleć :)

Gość agus267
Hej dziewczyny. U mnie dzisiaj 5 dc i mierzenie temperatury. W tym miesiącu idę zbadać progestwron i prolaktyne. Just02020 wydaje mi się że mierzenie temperatury powinno dać Ci sygnał że owu była. Testy owu też ale ja im tak do końca nie wierzę. No to jak dziewczyny, które testują?

Gość Just0220
Temperature mierze ale jest ciagle taka sama... :(

Gość Paulka89
Agus267 powiedz mi w którym cyklu robisz prolaktyne i A w którym progesteron ???

Gość Claudii97
A ja pękam, idę jutro na bete rano :) a w poniedziałek powtórzę :) a nóż coś wyjdzie .. mam taka nadzieję że zaszłam :)

Gość agus267
Just0220 to znaczy że owulacji nie było skoro temperatura cały czas taka sama. Paulka89 progestwron robię ok 6 dni po owulacji. A prolaktyne podobno można zrobić w każdym dniu. Katowica2018 robię temu że przed @ mam plamienia. Obawiam się że mam za niski progesteron i temu nie mogę zajść w ciążę.

Gość Paulka89
Ja właśnie też będę robić cały zestaw badan hormonalnych tylko czekam do @ i bede robić :p chyba ze nie przyjdzie ;) to nie bede. Agus ja znowu słyszałam ze prolaktyne dobrze robic między 2-5 dc to ja nie wiem

Gość Just0220
Zrobilam test, jest druga kreseczka ale bardzo slaba. Czyli bajprawdopodobniej jestem przed owulacja chyba... a gdyby jednak byla juz w pojiedzialek to myslicie ze juz nie byloby tej kreseczki? Chcialabym miec tak jak wy, regularne cykle, byloby duuuzo latwiej

Gość gośćmagnat
Staracie się o dziecko czyli dokładnie to co robicie?

Gość Just0220
Jak to? Nie wiesz?! Np u mnie : mąż uwił duze gniazdo i zamontowal na najwyzszym slupie w okolicy, w pobliskim stawie nałapał wiadro żab i teraz stoi pod tym słupem i zwołuje bociany. Ja za to na wypadek gdyby zaden bocian dziecka nam nie przyniósł, w ogrodzie nasalilam troche kapusty! Moze w ktorejs znajde...

Gość Paulka89
Just0220 buahahaha dobre dobre padłam ;) A wiesz co do testow To albo jestes przed albo po musisz robic codziennie mniej więcej o tej samej porze ( ja proponuje Ci koło 20 godziny wieczorne ) i zobaczysz czy kreseczka robi sie ciemniejsza czy jasniejsza ;)

Gość Just0220
Tak bede robic :) powtorze dzis wieczorem i codziennie bede robila. Oby cos z tego bylo!! :)

Gość Paulka89
No rób o tej samej porze i nie pij tak z dwie godzinki przed :p

Gość Just0220
Kurcze moja siostra byla w ciazy 4 razy (dwie niestety stracila) i nie robila zadnych testow, nie mierzyla zadnej temperatury, nie sprawdzala nawet sluzu. Poprostu mniej wiecej wyliczala kiedy moze nastapic no i probowali... wszystkie 4 ciaze w pierwszym cyklu... chcialabym miec tyle szczescia

Gość gośćmagnat
Just0220. Jak ktos wierzy w bociany i kapustę to nie ma się co dziwić że macie problemy. Proponuje więcej i częściej konkretnego seksu a nie raz w miesiącu odpowiedniego dnia.

Gość Paulka89
Just0220 no widzisz niektore mają tak ze kilka ciaz za pierwszym razem trafily no, a niektore muszą troszkę dłużej :p jestes młoda jeszcze to moze akurat teraz Ci się uda ;)

Gość Just0220
Oby! :)

Gość agus267
Paulka89 kurcze ja też dokładnie nie wiem ale koleżanka mi mówiła że robiła razem z progesteronem więc też wtedy zrobię. Just0220 moje dwie siostry miała dosłownie tak samo. Zero testów owulacyjnych, mierzenia temperatury itp. Od razu zaszły w ciążę. U mnie niestety tak kolorowo nie było za pierwszym razem i teraz również :-(

Gość Paulka89
Aha no to mozliwe ;) dobrze wiedziec to tez oba na raz zrobie jakby co ;) A mnie choroba juz całkiem rozwalila :/ do tego syn tez juz zaczyna gorączkę miec , mąż tez nie wyrazny :/ Armagedon jednym slowem.

Gość agus267
U nas już na szczęście po chorobie. Też miałam synka chorego ale już 2 tydzień siedzi w domu i jest ok. Mnie też rozkladalo ale herbatka z imbirem mnie wzmocnila. Niech już będzie tą wiosna! :-)

Gość Paulka89
Mowisz herbata z imbirem ?? Ale świeży tarty dajesz czy herbata imbirowa ?? noo juz wiosna by mogla byc ale w sumie jest bliżej niz dalej :p

Gość agus267
Ja zawsze robię taka rozgrzewającą herbatę. Pierwsze zaparzam a potem gotuje kilka minit z kilkoma plastrami swierzego imbiru i goździkami. Przelewam do szklanki i dodaje cytrynę, sok malinowy a na koniec jak trochę ostygnie miód. Pije taka herbatę kilka na dzień. Rozgrzewa i dale duży zastrzyk witamin. Polecam :-)

Gość Paulka89
To jutro musze leciec po imbir bo nie mam i zobaczymy co to bedzie , póki co faszeruje sie tabsami gripex i polopiryna na noc :/

Gość Natalia97
Hej dziewczyny , jak tam u was ? U mnie cisza jak na razie do @ zostało 10 dni ;)

Gość Kotwica2018
Niestety, spada mi temperatura więc okres się zbliża, pozostają mi starania w przyszłym miesiącu

Gość Claudii97
Hej, u mnie 8 dni do @ :) i jakoś mi tak dziwnie ostatnio :)

Gość Paulka89
Czesc ;) u mnie choroby ciąg dalszy bez zmian. Kotwica ale poki nie ma @ jest nadzieja ;p mi np temtepatura spadała dwie godziny przed ale niektórym spada lekko a mimo to zaciazyly :p A claudii97 mialas iść na bete dzisiaj?