Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fobia społeczna

Polecane posty

Gość gość

Czy jest tu ktoś kto na to cierpi?

Gość gośćIzzaa
Ja cierpię na nią od dłuższego czasu. Chcesz o coś zapytać?

Gość gość
Jak z tym żyć, jak sobie radzisz?

Gość gość
Ja też. Jestem dziewczyną mam 23 lata.

Gość gość
Nie. Ale mam z to fobie na szwagrów. Mieszkam aktualnie z siostrą, i szwagier sprawia, że mam ochotę kogoś zabić. Bardziej poebanego człowieka nie widziałem... Dre morde jak świnia bo zostawiam nóż po masle na desce, co z tego, że to ja później te naczynia zmywam, jemu to nie pasuje. Dre ryja, bo zwiększam sobie temperaturę w piecyku żeby woda była cieplejsza. Nie podoba mu się k****a nic. Jest peerdolonym imbecylem. Płacę mu 1400zl za to ze u niego mieszkam (za 1400zl to ja mogę sam 3 pokoje mieszlanie wynająć) a jemu się nadal nic kur*a nie podoba. W d***e to mam, wysłałem dziś cv i w poniedziałek wyprowadzam się na Czechy od tego zj****e*o pijaka i narkomana.

Gość gość
gość dziś Załóż sobie swój temat. Tu rozmawiamy o czymś wiele poważniejszy.

Gość gośćIzzaa
Mam męża i dzieci. Podział jest u nas taki że to mąż załatwia sprawy poza domem takie jak zakupy czy urzędy a ja robię to co można zrobić w domu czyli płacenie rachunków i inne domowe sprawy. Odprowadzam też dzieci do szkoły. Z jednej strony fajnie że mąż wręcza mnie w sprawach które wymagają kontaktu z innymi ludźmi ale z drugiej coraz bardziej zagłębiam się w fobii bo mój kontakt że światem się ogranicza.

Gość gość
Jak poznałaś męża? Jaki on ma stosunek do twojej choroby?

Gość gośćtakzetomam
Tez to mam, ale walcze z tym. Pomaga rzucenie sie na gleboka wode i stwarzanie potencjalnych stresowych sytuacji, zeby pokonywac kolejne bariery :) mam 25 lat, dziewczyna.

Gość gość
Napiszcie coś więcej jak sobie radzicie z czynnościami dnia codziennego?

Gość gośćtakzetomam
Np kiedys mialam problem z patrzeniem w oczy, teraz patrze prosto w oczy bo sie po prostu zmuszam :):):) teraz musze cos zrobic z rekoma, czasami nie wiem, gdzie je podziac. A Ty autorze jestes k czy m?

Gość gośćtwarda
Moze facet pomoglby troche zwalczyc niesmialosc i fobie spol :) ale gdzie w takim stanie kogos poznac :P

Gość gość
Napiszcie coś, jak wam się żyje z tą chorobą, jak zawieracie nowe znajomisci, jeśli macie partnerów to jak się poznaliscie, jak oni zareagowali na wieść o waszej fobii?

Gość gość
A powiedzcie mi, czy placzliwosc, drazliwosc, branie wszystkiego do siebie i wrazenie, ze wszyscy sie na Ciebie gapia kiedy idziesz ulica (np ludzie w samochodach, a idzie sie chodnikiem) rowniez pod fobie spoleczna podchodzi?