Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

5prosent

Przyjaciółka

Polecane posty

Cześć, przychodze do was z takim problemem i liczę na waszą pomoc. Mianowicie mam przyjaciółkę, której praktycznie nikt nie lubi, ponieważ jej wygląd no powiedzmy nie powala i nie chodzi tu o to, że jest mało atrakcyjna czy coś, bo każdy jest jaki jest, ale ona nie dba o siebie, ma tłuste włosy i brudne paznokcie. Klasa wyśmiewa się z niej. Ja osobiście ją lubię, ale też potrafi mnie już powoli denerwować i nie za bardzo mamy o czym gadać czasami. Ogólnie chodzi o to, że powoli wstydze się z nią wychodzić na miasto i wydaje mi się, że skoro ludzie się z niej śmieją to ze mnie też będą jak będę sie z nią zadawać. Więc mam dwa pytania do Was. Jak pokazać jej, że nie dba o siebie i niech coś z tym zrobi i czy nasza znajomość ma sens skoro często mamy inne zdanie na dany temat i nie potrafimy sie dogadywać. Proszę pomóżcie.

Gość gość
Zacznę od drugiego, przyjaźnić się można nawet mimo różnic i odmiennych zdań, bo na przyjaźń składa się wiele rzeczy, spraw, no i wzajemna sympatia. A co do pierwszego, jak najbardziej należało by jej zwrócić uwagę, żeby się ogarnęła. Higiena a raczej jej brak, to nie tylko zapuszczona estetyka ale i zdrowie.

tylko prawda wyzwala a jest czasem bolesna mozej jej powiedzie delikatnie