Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LH

Tabsy

Polecane posty

Gość LH

Witajcie. Kochani sytuacja wygląda tak... 3.5 m-ca temu urodziłam synka przez cc, od 1.5 m-ca biorę tabletki antykoncepcyjne Vixpo i teraz się zastanawiam czy jest ryzyko zajścia w ciążę w tym okresie przy stosowaniu tabletek? Zaznaczam że synek to moje pierwsze dziecko, a nigdy wcześniej nie stosowałam tabletek antykoncepcyjnych. Pytam bo mąż mój wyciął mi dzisiaj numer i gdy kochaliśmy się to "zalał foremkę". Teraz siedzę i się zastawiam jakie są szanse na to że mogę zajść w ciążę? Czy któraś z was kobitki miała może taką sytuację że zaszła w ciąże w takim czasie po porodzie i przy antykoncepcyji? Dzięki za z góry za te dobre i złe komenty ;-) Pozdrawiam

Gość gość
Wybacz ze to napisze. Chciałabym mieć twoje problemy. Niestety jestem bezpłodna. A wracając do tematu to raczej marne szanse żebys zaszła w ciąże

Gość gość
Nie wiem co to za tabletki- zakładam że standardowe tabletki antykoncepcyjne. Skoro tak, to zakładając że prawidłowo ich używasz, nie pomijasz, nie brałaś antybiotyku, nie wymiotowałaś itd- ogólnie, nie było nic co mogłoby osłabić ich działanie, to jesteś zabezpieczona jak każdy przy tabletkach, prawdopodobieństwo graniczące z pewnością że w ciążę nie zajdziesz. Szczerze mówiąc, do głowy mi nie przyszło że ktoś może dodatkowo przy tabletkach stawiać na stosunek przerywany. Zaszłam w dwie ciąże szybko i bez problemu, przed każdą brałam tabletki przez kilka lat, w czasie stosowania tabletek mieliśmy normalne stosunki i żadnej wpadki nie było.