Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża po 30:)

Polecane posty

Gość gość
dziś blablabla , tak wiesz lepiej od lekarza co widział dzieci... wcześniactwo ocenia się nie tylko po tygodniu ciąży ale po wielu innych czynnikach. W tym przypadku można brać też poprawkę na długość cyklu. a ja pierwszy poród miałam tydzień przed 30:), a drugi własnie planujemy, jak dobrze pojdzie urodzę w wieku 37 lat:)

Gość gość
40 lat to jeszcze nie babcia...nie przesadzajmy. No chyba,że ich dzieci są na tyle "szybkie", że już nimi zostały. :P No nic...na dziś wam dziękuję za wszystkie wypowiedzi. Mam nadzieję, że jeszcze ktoś coś ciekawego napisze. :) Tymczasem dobranoc. :)

Gość gość
Trollica próbuje po prostu zwrócić naszą uwagę. 39 lat i ani jednego siwego włosa, brunetka, włosy niefarbowane. Dobranoc. :)

Gość gość
Pierwsze dziecko 29 lat. Drugie 33. Z dziećmi wszystko ok. Jedyna różnica dla mnie to że jest mi trudniej zrzucić kg po ciazy niz te 4 lata temu;) ale to nieistotne.

Gość gość
Jak dla mnie to jedyny możliwy wiek na ciążę. Nie rozumiem jak można koło 20tki, do 25 ryć się w dzieci.

Gość gość
o kurcze przecież to najbardziej odpowiedni wiek na dziecko, pierwsze urodziłam mając 29, drugie urodziłam mając 31. wszystko było ok tylko w pierwszej ciąży dostałam na nodze rumien guzowaty nie groźny dla dziecka ale spowodowany hormonami. tydzień leczenia i po krzyku. w drugiej ciązy miałam złe wyniki badan, ciągle anemia i białko w moczu ale to nie zagrażało ciąży więc bez większych problemów

Gość gość
dzieci urodziłam w wieku 30 i 33 lat obie ciąże podręcznikowe, dzieci zdrowe. drugie dziecko ma pół roku teraz. w moim otoczeniu z mojego pokolenia najwcześniejsza ciąża to była u mojej koleżanki i u kuzynki obydwie miały 28 lat. reszta właśnie po 30-stce.

Gość gość
Ja urodzilam mając 27 i uważam, że z 2-3 lata za prędko (choć nie żałuję wcale, bo teraz to mam już 12-latka a nie niemowlę... ;) ) ale moja koleżanka urodzila pierwsze dziecko mając 38, prawie 39 lat. inna pierwsze mając 35 lat. to dziecko 38-latki ma teraz prawie 2 lata, a to dziecko 35-latki obecnie ma prawie 4. dzieci zdrowe. wszystko z nimi OK. \ a ciąże przebiegały dobrze - ta starszego dziecka niemal wzorowo, ta młodszego też całkiem dobrze, poza małym niedoborem żelaza u mamy i podwyższonym nieco ciśnieniem pod koniec ciąży.

Gość gość
a co do siwych włosów u 40 letnich "babć' :P ja, ja idzie obliczyć mam teraz 39. wlosy naturalny blond, niefarbowane - po mamie, mama siwe zaczęła mieć przed 50-tką (obcy ludzie brali ja czasem , tak do 35-tki, za najstarsze dziecko jej wlasnego męża) ... zmarszczek wokół oczu mam troszkę, ale większosć ludzi dziwi mój wiek - dają mi zwykle o 3-4 do nawet 7 lat mniej. jak mialam 35 to pamiętam że nowy kolega męża z nowej pracy myslal, że mam na bank 2 z przodu :D :D

Gość gość
o jezu siwe włosy to ja mam odkąd skończyłam 25 lat, siwa jak gołąb jestem gdyby nie farba, teraz mam 31 lat :o a 40-letnie kobiety nie mają co marzyć o emeryturze tylko są w połowie drogi do niej o ile nie gorzej więc do miana babć się nie kwalifikują. sama jedna z druga będziecie miały 40 lat i to zleci!!! i ciekawe czy będzie wam miło kiedy ktoś o was powie "babcia" ja nie wiem czy to teraz ta smarkateria ma tak nas/rane we łbach czy to tylko kolejna sfrustrowana młodociana wpadkowiczka która na siłę sobie i światu chce wmówić jak jej fajnie w wieku 20 lat z dzieciakiem na cycu byle tylko się dowartościować i pokrzepić, bo dziaduje z dnia na dzień, a jedyne co ma to 20 w dowodzie... 20 jest i minie, a braku szkoły, dobrej pracy czy ambicji życiowych nic wam nie zastąpi... dziadówkami kotariańskimi byłyście i będziecie.

Gość gość
Gość wczoraj 22.33 Najważniejsze, że dziecko zdorowe. A kilogramów i w swoim czasie na pewno się pozbedziesz :)

Gość gość
Gość wczoraj 22.46 A no widzisz pierwsze dziecko urodziłam mając 25...i wiesz jakoś nie żałuję. ;)

Gość gość
Tu autorka,widzę, że nikt większych problemów nie miał...co bardzo mnie cieszy i podnosi na duchu :) Dzieki!:D

Gość gość
Ja 1 rodziłam mając 26. W tym roku rodzę drugie, będę miała 34. W ciążę zaszłam w 1 cyklu starań, na razie ciąża przebiega prawidłowo. Jedynie dolegliwości ciążowych więcej, ale to raczej nie wina wieku.

Gość gość
Pierwsze urodziłam w wieku 30l drugie 32l. Obie ciąże bez powikłań, ale za to z wszystkimi objawami. Wymioty, zgaga itd. Obie zakończone cc z wyboru.

Gość gość
Autorko a ile masz lat tak wogole ?

Gość gość
Pierwsza ciaza w wieku 24 lat jeszcze na studiach. Miałam lekkie mdłości, pod koniec chodziłam opuchnięta, ale poza tym czułam się dobrze, normalnie studiowałam. Teraz mam 32 lata i jestem w drugiej ciazy, zero mdłości, ale za to duże zmęczenie, bóle brzucha na dole w macicy, podejrzenie cukrzycy, nieprzespane noce. Łatwiej było jak byłam młodsza.

Gość gość
Ja znam wiele kobiet, które zaczęły siwieć w wieku nastoletnim i to tak na całego, bo proces był bardzo szybki, u mnie 10 lat po pierwszym siwym nadal mam mało, a u nich ekspresowo, to poszło.

Gość gość
Ja mam 41 lat i za 3 tygodnie rodze.A dzieci mamy już duże, zdecydowaliśmy się bo zapragnęliśmy maluszka.Ciąża książkowa.

Gość gość
Moja znajoma urodziła 2 lata temu w wieku 43 lat i wszystko git.

Gość gość
Ciąża w wieku 33 lat, wszystko ok, nawet mdłości specjalnych nie miałam, córka zdrowa, ma dzisiaj 6 lat a ja nie wykluczam drugiego wkrótce ;)

Gość gość
Pierwsze urodziłam w wieku 27 lat. Teraz od ponad 2 lat staramy się o drugie dziecko na razie bezskutecznie. W tym roku kończę 32 lata. Koleżanka ma 34 i chciałaby mieć dziecko ale jej mąż stwierdzil ze sa już za starzy yyy.. ja uważam że to jak najlepszy wiek przy dzisiejszym stylu życia: )

Gość gość
W dzisiejszych czasach to śluby i ciąże w wieku 30+ są czymś normalnym. Pamiętam zaskoczenie wszystkich, gdy mój 21 letni kuzyn ożenił się, choć narzeczona nie była w ciąży. I zdecydowali się na dziecko rok później. Wszyscy mówili, że za wcześnie, za młodzi. To,raczej 30+ nikogo nie dziwi.

Gość gość
Dziś 7.38 36

Gość gość
Autorka :) Pierwsze urodziłam jak miałam 25 lat, drugie 30 Ciążę przebiegały dobrze, mam nadzieję,że teraz też tak będzie

Gość gość
To jeszcze raz ja od " wczesniaka" 3900. Lekarz mnie wyslal wlasnie w 36tc na podtrzymanie bo mi sie stawial brzuch i mialam bole krzyzowe. Tej samej nocy odeszly wody i maly sie ur. Wg naszego szpitala jest wczesniakiem, tak mam w wypisie. Donoszony bylby gdyby urodzil sie w 37 tc. Wiec po co te klotnie? Sama pisze wczesniak z przymrozeniem oka, bo syn byl duzy i rozwijal sie od poczatku bardzo dobrze. Poza tym w terminie moglby wazyc nawet 4500 co sie zdarza dlatego w 36tc juz byl duzy ( mierzyl 58cm).

Gość gość
Mój syn wcześniak 36tc+3d 3170 g i 53 cm. Donoszony to 37tc+0d :)

Gość gość
Zreszta pisalam ze ost okres byl 22.06. Termin z om 30.03. Z usg 04.04. Dziecko na poczatku wychodzilo mlodsze niz z terminu om. W polowie ciazy nadgonilo a po 30tc juz byl o wiele za duzy.

Gość gość
dziś ja też niestety miałam wcześnie siwe, pierwsze koło 20:(, zawsze mi wmawiano że to genetyka, ale ani rodzice ani dziadkowie jakoś wielce siwi nie są i nie byli. Dopiero niedawno się dowiedziałam że to skutek anemii:( Ale kto tam wtedy myślał o morfologiii... raz się zrobiło wyszło ponizej normy lekarz przepisał żelazo i koniec tematu.Teraz mam 37 a połowa włosów to siwe:(

Gość gość
07;00 z której wsi wyszłaś? :D