Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy imie ANTONIA sie Wam podoba?

Polecane posty

Gość gość

dzieki za opinie! :o) bo zastanawiam sie etz nad Hania, ale wydaje mi sie zbyt oklepane..

Gość gość
Oba imiona flaki z olejem. Oklepanie - poziom hard!

Gość gość
tu autorka: w zasadzie Antonia tez jest oklepane, to racja. na pewno nie w takim stopniu jak hania, ania, zuzia itd. Ale z drugiej strony, czy imie powinno wybierac sie tylko pod katem zeby aby na pewno ie bylo zbyt popularne? wtdy co, zostaja do dyspozycji jakies dziwologai jak anabel itd? czy tym sie kierowac czy brac imie ladne choc nawet dosc popularne?

Gość gość
i jak? moze teraz za dnia sie ktos wypowie :)

Gość gość
Unikalne na siłę, nie podoba mi się. Zostawmy te imiona w przeszłości

Gość gość
Cudowne imię .Mój syn ma w klasie Antoine. Mówią do niej Tosia .Podoba mi się bardzo w obu wersjach.

Gość gość
Jeśli chodzi o mnie, to wybrałabym jednak Hannę (Hanię); to imię jest delikatne, sympatyczne, kojarzy mi się z uśmiechniętą i radosną dziewczynką, niewinnością, spokojem. Antonia brzmi poważnie, dystyngowanie, twardo, może i nawet - zgorzkniale. Ale to tylko moje odczucie, nie chcę tu nikogo obrazić...

Gość gość
Z dwojga złego lepsze Hanna. Jednak obydwa nieładne. Jak nie chcesz oklepanego to może Lena, Milena, Kalina, Ida. Jeśli to nie, to są jeszcze zwykłe imiona ale mniej popularne jak Marta czy Iwona. Antonia zdecydowanie NIE. Antonina też.

Gość gość
Antonia brzydkie, Hania ładniejsze.

Gość gość
Obydwa śliczne Ktoś pisze powyżej, że Lena albo Milena to nie są oklepane imiona... Boże, przecież co druga dziewczynka się tak nazywa..

Gość gość
ktos jeszcze? :)

Gość gość
Nie podoba mi się, trochę lepsze moim zdaniem Antonina. Jak je przeczytałam w temacie, to myślałam najpierw, że o Antoninę chodzi, może się mylić i córka będzie musiała tłumaczyć, że nie Antonina, tylko Antonia. Poza tym Antonia nie bardzo pasuje mi do małej dziewczynki, nastolatki, młodej kobiety. Ze starszą panią mi się kojarzy.

Gość gość
Antonia jest pieknym imieniem, natomiast Hanna to raczej pokolenie lat 60-tych i jeszcze wczesniejsze.

Gość gość
piękne Antosia Tosia , dla mnie fajne

Gość gość
dla faceta bardzo dobre

Gość gość
antonina okropne (kojarzy mi sie ze starymi babkami) a zdrobnienie toska czy tola- straszne.. ;/ , juz hania lepsze

Gość gość
oj duzo opinii i w zasadzie co druga to z drugiego bieguna :D Mnie sie obydwa podobaja bo Antonia brzmi lagodnie, jest delikatne i z zadna babcia mi sie nie kojarzy. Tosia za to w ogole sliczne. Ale za to Hanna brzmi elegancko i dostojnie a Hania juz jako zdrobnienie sliczne i np Hanusia, Hanulka, Hanuś. Zadne nie kojarzy mi sie z kinim starym mimo, ze znam pare starszych osob o tych imionach. ael to nie ma nic do rzeczy, moim zdaniem, ze tak czy owak nazywa sie jakas starsza pani. Bo co to ma do rzeczy??? Lena tez mi sie widzi ale za to slyszalam ze ludzie kojarza z ruska dziewka zza buga. no i co lepsze:D