Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy czy codziennie jecie warzywa?

Polecane posty

Gość gość
Tak, ziemniaki :D

Gość gość
Spaghetti bez warzyw? A pomidory, marchew, papryka, cebula? Pizza bez warzyw? Przecież można położyć pomidora, paprykę, dac po upieczeniu rukole... U nas chyba tylko w daniach typu knedle z truskawkami czy pierogi z jagodami nie ma warzyw :D no ale są owoce ;)

Gość gość
Nie łap za słowka :) Jeśli spagetti lub pizza to u nas bez dodatkowych warzyw lub surówki. Wiem, że sos pomidorowy jest z pomidorów :)

Gość gość
To z czym jesz pizze? Z serem i wędliną? Zero cebulki, pieczarek, oliwek, papryki? Tylko ser+mięso????

Gość gość
A jak można nie jeść codziennie? Przecież to naturalna podstawa posiłków, w przeróżnych formach.

Gość gość
Nie jestem mama ale tak jem warzywa codziennie. Powiem więcej, staram się jeść warzywa do każdego posiłku. Ale to od ponad roku, wcześniej różnie bywało. Owoce raz-dwa razy dziennie. Teraz bywają dni , ze wcale, w sezonie więcej, jak ćwiczę to obowiązkowo banan.

Gość gość
Jak jest pizza to nie jem dodatkowo warzyw, oprócz tych co na pizzy, teraz rozumiecie? Jak jest na obiad spagetti to nie daję dodatkowo warzyw doposiłku. A tak naprawdę to najbardziej lubię margeritę.

Gość gość
Do kawalka pizzy zawsze jem salate z winegretem. Jem codziennie warzywa, surowka do obiado - Lançait, zupa krem do obiadokolacji. Dzieci maja do wyboru jeden posilek w tygodniu bez warzyw : np frytki i hamburger.

Gość gość
gość dziś No to ja do takich posiłków albo przed nimi wypijam szklankę soku warzywnego. A np. do pierogów chociaż ogórek kiszony. Nie zjem kawałka kiełbasy bez dodatku papryki czy pomidora. Dla mnie w większości przypadków warzywa maja być podstawa a reszta to dodatki.

Gość gość
Raczej nie bardzo. Nie lubię większości warzyw i owocow. Z warzyw lubię marchewkę , pomidor, ogórek, kalafior czasem zjem. Z owoców to banany i mandarynki właściwe jem tylko. Wiem, wiem bardzo malutko warzyw i owoców jem i do tego rzadko. No Ale co mam zrobić jak mi po prostu nie smakują

Gość gość
gość dziś WIdocznie nie umiesz ich przyrządzać.

Gość gość
Ziemniory, pyry, kartofle... to też warzywa. Frytki są z ziemniaków.

Gość gość
gość dziś Wiesz, ja kiedyś tez tak trochę miałam. Ale ze względów zdrowotnych musiałam zacząć jeść dużo warzyw. I w sezonie letnim kupowałam po kolei co się pokazywało na straganach, szukałam ciekawych przepisów i szykowałam. Ile ja nowych warzyw poznałam albo na nowo odkryłam ... Tak samo z owocami, mam w okolicy sieciówke i tam kupowałam do spróbowania wszystkie egzotyczne jak były w promocji. No tysiące nowych smaków ...