Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Maryy艣ka

Brak pracy po studiach magisterskich

Polecane posty

Go艣膰 Maryy艣ka

Witam wszystkich, Posiadam zaw贸d technika ekonomisty. Uko艅czy艂am studia licencjackie na uniwerku na kierunku Zarz膮dzanie - Marketing, a nast臋pnie studia magisterskie na kierunku Finanse i Rachunkowo艣膰. Mam kilka zrealizowanych praktyk i kr贸tkich sta偶y oraz prac臋 na umow臋 zlecenie jako telemarketerka i recepcjonistka. Moim problemem jest brak pracy. Pochodz臋 z ma艂ego miasta i ci臋偶ko tu o prac臋 :/ Oferty s膮 g艂贸wnie dla pracownik贸w fizycznych. Nie wiem co robi膰... Czy wybra膰 si臋 na sta偶 z UP? Nie chcia艂am stazu tylko normaln膮 prac臋 i odpowiadajac膮 mojemu wykszta艂ceniu. Prosz臋 o porady ! ;) Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Zacznij od sta偶u w zawodzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zani偶 wymagania. Moj膮 pierwsz膮 prac膮 by艂a taka w sklepie, dwa 1.5 roku szuka艂am pracy w zawodzie, siedz膮c na d***e do tego czasu nigdy bym jej nie dosta艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Maryy艣ka
Tak, wiem by膰 mo偶e mam za du偶e wymagania. Ale te 5 lat studi贸w wiele mnie kosztowa艂o i finansowo i emocjonalnie, 偶e naprawd臋 licz臋 na dobr膮 prac臋. Nie s膮dzi艂am, 偶e b臋dzie tak ci臋偶ko... A co do sta偶u - posz艂abym, ale mam teraz spore wydatki(wesele) i chcialam zacz膮膰 odklada膰 pienia偶ki, a ze sta偶u za kt贸ry p艂ac膮 1000 zl nie od艂o偶臋... Ehh... Dosta艂am propozycj臋 sta偶u w Biurze z Ubezpieczeniami, ale sta偶 jest roczny. Nie wyobra偶am sobie pracowa膰 a偶 rok za takie pieni膮dze :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mie膰 1000z艂 i nie mie膰 to jednak r贸偶nica, poza tym nie ty jedna ci臋偶ko pracowa艂a艣. Do tego inni, kt贸rzy pracowali r贸wnie ci臋偶ko, teraz r贸wnie偶 pracuj膮 - w przeciwie艅stwie do ciebie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Marysia, przeprowad藕 si臋 do wi臋kszego miasta, w kt贸rym s膮 centra us艂ug finansowych. Prac臋 znajdziesz bez problemu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Maryy艣ka
Niestety praca w innym mie艣cie nie wchodzi w gr臋... Bo Narzeczony ma tutaj dobr膮 prac臋 i za kilka lat chcemy si臋 tutaj budowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Maryy艣ka
A co do sta偶u, to mo偶e i bym si臋 zdecydowa艂a, ale boj臋 si臋 偶e w trakcie jego odbywania uka偶e si臋 jaka艣 dobra oferta pracy i ja nie b臋d臋 mog艂a z niej skorzysta膰...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
sama nie wiesz czego chcesz, praca poza miejscem zamieszkanie nie , sta偶 nie inna mniej ambitna raca nie ....my艣lisz 偶e tylko ty jedna studia uko艅czy艂a艣 i wsz臋dzie b臋d膮 si臋 bi膰 o ciebie ? Kobieto obud藕 si臋 !!! teraz wi臋kszo艣膰 os贸b ma studia magisterskie , to 偶aden wyczyn w obecnych czasach i nie wydziwiaj膮 tak jak ty . Znam ch艂opaka po ekonomicznych kt贸ry pracowa艂 w sklepie Smyk zdobywaj膮c do艣wiadczenie , znam kolejnego kt贸ry podj膮艂 prac臋 na cpn-ie i wci膮偶 szuka艂 lepszej posady . Zejd藕 na ziemi臋 i bierz na pocz膮tek to co jest w zasi臋gu a r贸wnocze艣nie mozesz szukac czego艣 lepszego . Zreszt膮 w ka偶dej pracy wymagany jest sta偶 wi臋c wypada艂oby od tego zacz膮膰 , nieprawda偶 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Maryy艣ka
Tak, wiem 偶e mo偶e i troch臋 wydziwiam... Ale nie po to robi艂am studia 偶eby teraz pracowa膰 np.w sklepie? Chyba trzeba robi膰 to co si臋 lubi i mie膰 jakie艣 ambicje? Mo偶e faktycznie zaczn臋 od sta偶u? Postanowi艂am pisa膰 do miejscowych biur rachunkowych maile, czy przypadkiem nie potrzebuj膮 sta偶ysty :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Maryy艣ka
Albo spr贸buj臋 staz w firmie z ubezpieczeniami. Tylko chyba chc膮 kilka os贸b dac na dzie艅 pr贸bny i wtedy zdecydowac. Ale spr贸buj臋 ;) Rok sta偶u, to du偶o, jednak raz dwa zleci, a pociesza mnie to ze jak osoba si臋 sprawdzi to j膮 potem zatrudnia. I samo to, 偶e robi艂am magisterke na specjalno艣ci Finanse i Ubezpieczenia i te偶 pisa艂am prac臋 z ubezpiecze艅 i obronilam j膮 na 5 ;) wi臋c mo偶e to praca dla mnie? P贸jd臋 na dzie艅 pr贸bny i zobaczymy, mo偶e akurat.

Udost臋pnij ten post