Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dylemat z pracą.

Polecane posty

Gość gość

Co byście zrobily? Mam naprawdę fajną pracę, lubię ją, ludzie z którymi pracuje też są w porządku. Mam umowę o pracę na 3 lata. Za rok mam zostac zastępca kierownika (aktualnie szkole się na to stanowisko). Ale na tym plusy się koncza bo mam bardzo niskie zarobki, do tego praca na 2 zmiany 7-15 i 13-21, tylko jeden wolny weekend w miesiącu. Szukały byście czegoś lepiej płatnej pracy czy czekały ten rok?

Gość gość
Niskie zarobki to ile?

Gość gość
2100 brutto

Gość gość
Czekajac szukaj.

Gość gość
Jeśli nie masz szans na podwyżkę ani na za rok co najmniej 2500, 2600 netto to korzystaj z 2 zmian i szukaj nowej

Gość gość
Tylko jakiej pracy może szukac osoba, ktora 8lat pracowala w handlu?

Gość gość
No tylko ze w każdej nowej firmie było zawsze ale, a to umowa zlecenie, a to niewiele wyższa stawka za 3 razy więcej roboty. Już o szansie na zostanie zastępca kierownika nie wspominając.

Gość gość
Ja się przekonałam że miejsce pracy i ludzie to ma większy wpływ na mnie, niż zarobki. Jesli ludzie są okej i praca fajna to i samopoczucie dobre, a jak robota dziadowa i zakały z ludzi to masakra. To moje odczucia, więc ja bym na twoim miejscu pracowałabym tam dalej, bo siłą rzeczy jak dostaniesz awans to i zarobki pójdą w górę.

Gość gość
Wyzysk ! 1500 zł na rękę poniżej 10 zł netto za 1h ? ! a ile bedziesz zarabiała jako zestępca kierownika 3500 zł na miesiąc - netto chyba ze dostajesz 1500 zł za siedzenie i nic nie robienie

Gość gość
Zastępca kierownika ma w naszej firmie 3000brutto szczerze to nawet nie wiem ile będzie na rękę.

Gość gość
Ok. 2500 na rękę. Ja też pracuję w handlu, ale mam w d... takie niskie pensje

Gość gość
20.12 Skąd się urwales? Tak, mam 9,79 na godzinę, w poprzedniej pracy miałam niecałe 8zł. Taka jest rzeczywistość w Polsce, chyba ze ktoś ma znajomości albo swój biznes. Pracujesz u kogoś to nie zarabiasz niestety. Wiele ludzi ma jeszcze niższe stawki.

Gość gość
20.14 no ja też w handlu Ale z tego co wiem to w handlu są takie wynagrodzenia niskie. Od chyba 12 do 16 na godzinę brutto czyli w sumie od 8 do 12 na rękę na godzinę. Pracowałam już w wielu miejscach i wszędzie miałam jeszcze gorsze zarobki niż teraz

Gość gość
3000 zł brutto to 2150 netto - na rękę 2150 zł z stanowisko zastępca kierownika - śmiechu warte

Gość gość
20.12 Skąd się urwales? Tak, mam 9,79 na godzinę, w poprzedniej pracy miałam niecałe 8zł. Taka jest rzeczywistość w Polsce, chyba ze ktoś ma znajomości albo swój biznes. Pracujesz u kogoś to nie zarabiasz niestety. Wiele ludzi ma jeszcze niższe stawki. x ja w pierwszej pracy miałam 1800-2500 na rękę a było to 13 lat temu... nigdy nie pracowałam za mniej niż 1800 a znajomości nie mam... znajomi nie zarabiają jakoś dobrze, ale nikt poniżej 2200 nie zarabia

Gość gość
gość dziś Ja mam w handlu 2500 - 4000 zalezy od miesiaca. Na reke...

Gość gość
Ja w pierwszej pracy miałam 6zł na h. Ale to kilka lat temu. Nie wiem gdzie pracujecie ze takie wypłaty... W handlu raczej podobne wynagrodzenia

Gość gość
Ja nigdy nawet nie widzialam ogloszenia z pensja 6zl. Najmniej to bylo 9, ale nikt nie przyszedl. Gdzie takie wynagrodzenia kiepskie? Chyba musisz sie przeprowadzic...

Gość gość
Nie mam możliwości się przeprowadzić

Gość gość
jaki jest sens zarabiać 2000 zł z czego prawie wszystko trzeba wydać ?? nie rozumiem dlaczego są takie dysproporcje w zarobkach ? jako specjalista wsparcia systemów bezpieczeństwa IT 12 000 na rękę i co ciekawe ofert pracy za lepsze pieniądze jest dużo. Ale po co zmieniać jeżeli praca ok, współpracownicy ok, praca nie stresująca.

Gość gość
Gość 20:22 mówisz, ze 2150 na rękę Dla zastępcy to śmiechu warte, a uwierzysz, ze moja kierownik (sklep odzieżowy, Polska sieciówka) miała na rękę 1600??:O to dopiero śmiechu warte, a raczej płaczu:O

Gość gość
gość dziś Nie mam możliwości się przeprowadzić x No to skoro w Twoim rejonie nie ma innej pracy to raczej musisz tam zostac i przez nastepne lata tyle zarabiac, prawda?

Gość gość
Gość 20:33 jeszcze ileś lat temu płaca 5 zł na rękę nie budziła zdziwienia (ja sama szukając pracy po liceum, 11 lat temu, w jednej miałam ofertę 4 zł na rękę, Wiem żałosne). Teraz jest niby ta najniższa gwarantowana, ale wierz mi, ze przepisy sobie, a pracodawca sobie:// jak ktos bedzie bardzo potrzebował pracy, to w jakies małej mieścinie na koncu świata bedzie i za 6 zł pracował..

Gość gość
No ok, rozumiem, ze mala miescina, ale ja bym w takim przypadku sie przeprowadzila albo szukala pracy zdalnej. Zawsze jest wyjscie... teraz mam te 2500 do czasem 4 i kombinuje, jak zarobic 10000, latwo nie jest, ale to moj cel :) na najblizsze lata

Gość gość
No nie każdy może tak łatwo się przeprowadzić. Ja kiedyś z mężem wzięłam kredyt na dom. W małej miejscowości pod Lublinem. Bardzo ciężko tu o pracę a jak już jest to bardzo niskie płace, jeszcze niższe niż autorki. U nas ludzie by chcieli tyle zarabiać. Może w Warszawie zarabia się 2-5 tysięcy Ale w małych miastach 1000-1200zł tyle się zarabia. Nas nie stać na mieszkanie w mieście. U nas w sklepach taniej chociaż . Jeszcze mężczyźni zawsze znajdą pracę u nas Ale kobiety na pracę nie mają prawie żadnych szans

Gość gość
W dużych N ad tacy też często płacą mniej niż minimalna. Z resztą jaka jest ta minimalna 2100 brutto czyli 1500zł netto. Przecież za to żyć się nie da. Po opłaceniu rachunków na życie nic nie zostaje. A tylko ceny w sklepach idą w górę. Przy pensji 1500zł to nie ma ma jedzenie i najpotrzebniejsze rzeczy

Gość gość
A skąd Ty wiesz jaka inni ludzie maja sytuacje domowa, rodzinna, ze niby im łatwo coś zrobic, ze tak wnioskujesz? Te decyzje które sprawiają ze ktoś więcej zarabia, często kosztowały wiele nauki albo wyrzeczeń. Btw skoro dano Wam kredyt, to całkiem niezłe zarabiacie i dobrze się Wam powodzi. Lepiej niz większości ludzi w tym kraju, nawet można rzec, ze bogaci jesteście. Nikt Ci nie karze zostawać w małej miejscowości pod Lublinem gdzie ciężko o prace. Sama taka decyzje podjelas. Widocznie tak naprawdę w 99% Ci to bardzo odpowiada.

Gość gość
1200zł to niezłe zarobki? A to nie wiedziałam.

Gość gość
Przy 1200 nikt nie daje kredytu wiec widocznie mąż zarabia kokosy a tobie to pasuje, ze sobie dorabiasz na waciki