Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Konto BGŻ BNP Paribas

Polecane posty

Gość gość

Konto Optymalne w BGŻ BNP Paribas Konto Optymalne BGŻ BNP Paribas to flagowe konto banku. Zgodnie ze swoim przeznaczeniem powinien stanowić rozsądny wybór dla osób oczekujących przemyślanego konta osobistego, pozwalającego na łatwy dostęp do pieniędzy i nieobciążonego zbędnymi opłatami. Czy tak jest w istocie? Zacznijmy od szczegółowego przyjrzenia się opłatom za otwarcie i prowadzenie rachunku . Konto Optymalne reklamowane jest jako bezpłatne, w wyraźny sposób podkreślając 0 złotych za utworzenie rachunku, jego prowadzenie i rozmaite usługi z nim związane (darmowa obsługa karty debetowej i wypłaty z bankomatów - również za granicą, a także przelewy internetowe nie wymagające dodatkowych opłat). Teoretycznie w dzisiejszych czasach wszystko to stanowi pewnego rodzaju standard, jednak w przypadku wielu banków praktyka podpowiada co innego - pojawiają się ukryte opłaty , bez uiszczenia których tracimy lwią część promowanej w mediach funkcjonalności rachunku. W przypadku Konta Optymalnego w BGŻ BNP Paribas czeka nas w tej kwestii miłe zaskoczenie: otwarcie rzeczywiście jest darmowe, a za jego prowadzenie rzeczywiście nic nie zapłacimy - podobnie jak za wykonywanie przelewów internetowych czy obsługę karty debetowej MasterCard (choć opcja płatności zbliżeniowych wyceniana jest na złotówkę miesięcznie). Jedyna dość istotna wada związana jest z wypłatami z bankomatów innych niż te należące do BGŻ lub sieci Planet Cash - opłata za tę usługę wynosi wtedy 5 złotych. Do Konta Optymalnego mamy łatwy i wygodny dostęp przez całą dobę dzięki systemowi transakcyjnemu Pl@net , a także dedykowanej aplikacji na smartfony. Duży plus należy się bankowi BGŻ BNP Paribas za przejrzysty interfejs serwisu internetowego, co nie zawsze jest standardem u konkurencji. Co więcej, możemy za jego pomocą zlecić zamówienie dodatkowych usług, takich jak utworzenie osobnego rachunku walutowego lub oszędnościowego. Opinia końcowa Decydując się na Konto Optymalne otrzymujemy produkt taki, jakiego mogliśmy oczekiwać - podstawowy rachunek bankowy, którego utrzymanie kosztuje naprawdę niewiele (praktycznie darmowy), a przy tym oferuje wszystkie najważniejsze usługi. Zalety: 0 zł za podstawowe funkcje (prowadzenie rachunku, przelewy internetowe, obsługa karty) atrakcyjne promocje dla nowych klientów (do zdobycia łącznie nawet 400 zł premii) Wady: brak darmowych wypłat ze wszystkich bankomatów Poniżej link do wniosku online o założenie konta http://bankiwpolsce.oferty-kredytowe.pl/o/salechannel.php?idSaleChannel=383&;idDistributor=27851

Gość jowita098
Mam konto osobiste w banku Raiffeisen które spełnia wszystkie moje oczekiwania. Dodatkowo mam darmowe ubezpieczenie karty mastercard debit. Póki co nie myślę o zmianie banku

Teraz Jowita to już raczej masz w BGŻ po ich połączeniu 😉 Myślałaś nad zmianą konta? Moja mama po włączeniu Raiffeisen do BGŻ zmieniła sobie od razu na konto optymalne 🙂

Gość anczix

@outdoorka dlaczego zmieniła akurat na to? 😉

Gość sejnn

anczix, w tym masz praktycznie wszystko za darmo. Nawet wypłaty za granicą

Gość anczix

@sejnn ze wszystkich bankomatów? 😮

22 minuty temu, Gość anczix napisał:

@sejnn ze wszystkich bankomatów? 😮

Aż tak dobrze to nie ma ! 😛 ale na stronie masz napisane info na temat wypłat z bankomatów chodzi tutaj głównie o bankomaty grupy BNP oraz global alliance 

Gość agent
23 minuty temu, elfik10 napisał:

Aż tak dobrze to nie ma ! 😛 ale na stronie masz napisane info na temat wypłat z bankomatów chodzi tutaj głównie o bankomaty grupy BNP oraz global alliance 

to i tak bardzo dużo. Nie trzeba nosić ze soba gotówki i sie martwić :) DObra obcja dla osob często wyjezdzajacych.

Dnia 10.02.2019 o 12:18, Gość agent napisał:

to i tak bardzo dużo. Nie trzeba nosić ze soba gotówki i sie martwić 🙂 DObra obcja dla osob często wyjezdzajacych.

nie no to sporo ponieważ niektóre banki nie mogą się pochwalić tak szeroką ofertą i jak się wypłaci jakąkolwiek gotówkę to tylko prowizje i prowizje 😕

Gość orchidea

@agent a co z bankomatami planet cash? też da się wypłacić pieniądze bez prowizji?

@elfik10 prowizje bywają spore, w moim banku miałam 5 zł, nie chcę myśleć, co by było za granicą.

Gość Gggg

BGŻ ma bardzo nieergonomiczny system bankowy online. Aplikacja na Androida to też porażka!

Gość szaloł
14 godzin temu, Gość Gggg napisał:

BGŻ ma bardzo nieergonomiczny system bankowy online. Aplikacja na Androida to też porażka!

co to znaczy nieergonomiczny system ? 

14 godzin temu, Gość orchidea napisał:

@agent a co z bankomatami planet cash? też da się wypłacić pieniądze bez prowizji?

@elfik10 prowizje bywają spore, w moim banku miałam 5 zł, nie chcę myśleć, co by było za granicą.

ja płaciłam za kartę. Albo za bankowośc internetową ,co za absurd! takie koszta potrafiły sumarycznie wynieśc sporo

Gość Vvv
5 minut temu, Gość szaloł napisał:

co to znaczy nieergonomiczny system ? 

Nieczytelny, nieintuicyjny i trudny w obsłudze.

Gość lolek
Dnia 19.02.2019 o 08:52, Gość Gggg napisał:

Nie zgadzam sie, apka jest dobrze zoptymalizowana i prosta w obsłudze. Testowałem sporo aplikacji, ta przypadła mi najbardziej do gustu.

Dnia 19.02.2019 o 22:59, Gość szaloł napisał:

ja płaciłam za kartę. Albo za bankowośc internetową ,co za absurd! takie koszta potrafiły sumarycznie wynieśc sporo

w poprzednim banku też za wszystko płaciłem. Włączyłem sobie usługe powiadomienia gdy dostaje przelew i liczyli sobie 50gr za jedno powiadomienie. komedia.

Gość Eryk
1 godzinę temu, Gość lolek napisał:

w poprzednim banku też za wszystko płaciłem. Włączyłem sobie usługe powiadomienia gdy dostaje przelew i liczyli sobie 50gr za jedno powiadomienie. komedia.

Ja teraz też płacę za smskody czy stałe zlecenia... No i za kartę do konta też mi pobierają po 5zł miesięcznie.. Chce zmienić już ten bank, bo wydaję kasę w błoto na te opłaty

Podobno teraz w BGŻ przy założeniu konta optymalnego możemy skorzystać z jakiś promocji? Ktoś już na takich zasadach został klientem tego banku? Jak to działa?

Dnia 22.02.2019 o 12:07, Gość Eryk napisał:

Ja teraz też płacę za smskody czy stałe zlecenia... No i za kartę do konta też mi pobierają po 5zł miesięcznie.. Chce zmienić już ten bank, bo wydaję kasę w błoto na te opłaty

masz rację nie ma co pieniędzy wyrzucać w błoto, może to nie wielkie kwoty ale jak się tak podliczy przez cały rok to niezła sumka się uzbiera

Dnia 22.02.2019 o 12:07, Gość Eryk napisał:

Podobno teraz w BGŻ przy założeniu konta optymalnego możemy skorzystać z jakiś promocji? Ktoś już na takich zasadach został klientem tego banku? Jak to działa?

z tego co wyczytałam to promocja obejmuje nowych klientów i można zgarnąć do 320 zł 🙂 w szczegóły za bardzo się nie zagłębiałam ale ciekawe oferta 

Gość Michalina
20 godzin temu, elfik10 napisał:

masz rację nie ma co pieniędzy wyrzucać w błoto, może to nie wielkie kwoty ale jak się tak podliczy przez cały rok to niezła sumka się uzbiera

na pewno, każdy grosz się liczy, szczególnie jak jest się studentem 😄 Trzeba uciekać z banków w których są niekorzystne i niepotrzebne opłaty.

20 godzin temu, elfik10 napisał:

z tego co wyczytałam to promocja obejmuje nowych klientów i można zgarnąć do 320 zł 🙂 w szczegóły za bardzo się nie zagłębiałam ale ciekawe oferta 

A wiesz może jakie warunki trzeba spełnić żeby otrzymać to 320 zł  ? Ciekawe na jak długo taka promocja obowiązuje..

Gość Fcv
Dnia 22.02.2019 o 11:01, Gość lolek napisał:

Nie zgadzam sie, apka jest dobrze zoptymalizowana i prosta w obsłudze. Testowałem sporo aplikacji, ta przypadła mi najbardziej do gustu

Ty klakierze z BGŻ-u! Przecież w tej Waszej gównoaplikacji nie można dodać klienta, ani szablonu przelewu. Funkcjonalność jak za króla Ćwieczka;

Gość Sławomir poleca

Polecam Revoult. Jest to bezpłatna usługa bankowa, gdzie możemy za darmo otworzyć na jednym koncie rachunki we wszystkich walutach. Przewalutowania są po kursie, który obecnie jest i nie ma żadnych prowizji. Revoult jest dostępny na rynku od kilkunastu lat, a w Polsce od zeszłego roku. Można korzystać z karty wirtualnej jak i fizycznej (9PLN i jest to jedyna jednorazowa opłata). 

Zarejestruj się z mojego linka i zdobądź darmową kartę Revolut a z nią znakomite kursy wymiany walut za granicą. https:///revolut.com/r/sawomi4py

Gość musk
Dnia 24.02.2019 o 14:07, Gość Michalina napisał:

A wiesz może jakie warunki trzeba spełnić żeby otrzymać to 320 zł  ? Ciekawe na jak długo taka promocja obowiązuje..

brzmi bardzo fajnie. Moja dziewczyna chce przejsc do bgz wiec może sie załapie :)

Dnia 22.02.2019 o 11:01, Gość lolek napisał:

Nie zgadzam sie, apka jest dobrze zoptymalizowana i prosta w obsłudze. Testowałem sporo aplikacji, ta przypadła mi najbardziej do gustu.

ja tez nie mam żadnego problemu z tą apka. Moja dziala na ios i jestem zadowolony !

Gość szymonex

@michalina a z jakiej okazji dają 320 zł? 

@musk a są w tej apce jakieś ciekawe opcje? 😄 

Gość Marcysia

@szymonex w ramach promocji, dla nowych klientów banku. akurat miałam zmieniać konto na inne i właśnie dzisiaj wysłałam wniosek @michalina trzeba zawrzeć umowę o konto, kartę itp., zainstalować gomobile i potem jeszcze kilka innych, mega prostych czynności.

Gość gusiek
Dnia 24.02.2019 o 16:24, Gość Fcv napisał:

Ty klakierze z BGŻ-u! Przecież w tej Waszej gównoaplikacji nie można dodać klienta, ani szablonu przelewu. Funkcjonalność jak za króla Ćwieczka;

Zawsze możesz zmienić bank jak Ci to nie odpowiada 🙂 Może nie każdy potrzebuje takich funkcji i dla niego aplikacja jest świetna 🙂 Ile ludzi tyle opinii. 

@szymonex a z tymi 320zł to jest tak że dostajesz kasę za założenie konta i aktywację apki do 31 marca. A potem masz zwroty za transakcje 😉 

Gość yud
23 godziny temu, Gość gusiek napisał:

@szymonex a z tymi 320zł to jest tak że dostajesz kasę za założenie konta i aktywację apki do 31 marca. A potem masz zwroty za transakcje 😉 

i kazdy ma możliwosc otrzymania tych 320 zl?

23 godziny temu, Gość gusiek napisał:

Zawsze możesz zmienić bank jak Ci to nie odpowiada 🙂 Może nie każdy potrzebuje takich funkcji i dla niego aplikacja jest świetna 🙂 Ile ludzi tyle opinii. 

zgadzam sie, jest tyle roznych bankow ze napewno kazdy znajdzie cos dla siebie :)

Gość kangok

@yud każdy, kto jest nowym klientem. 

@yud pewnie, tylko, że moim zdaniem nie w każdym warto założyć konto, no ale bank zawsze można zmienić bez problemu na całe szczęście

Gość bartoszzz
Dnia 2.03.2019 o 11:35, Gość kangok napisał:

@yud każdy, kto jest nowym klientem. 

@yud pewnie, tylko, że moim zdaniem nie w każdym warto założyć konto, no ale bank zawsze można zmienić bez problemu na całe szczęście

Czyli wystarczy tylko założyć u nich konto?

No nie w każdym. Ja opieram się na opiniach innych i na tym co dany bank ma mi do zaoferowania

Gość klub7
17 godzin temu, Gość bartoszzz napisał:

No nie w każdym. Ja opieram się na opiniach innych i na tym co dany bank ma mi do zaoferowania

kazdy ma inne "swoje" widzimisię. Ja skupiam sie na prowadzeniu za darmo i dobrej aplikacji mobilnej. :)

17 godzin temu, Gość bartoszzz napisał:

Z tego co sie orientuje trzeba aktywnie korzystać z bankowości i są do zgarniecia benefity :D

Gość Kwest
18 godzin temu, Gość bartoszzz napisał:

Nie ma tak pięknie, że za samo założenie dają Ci za darmo kasę. Musisz wykonać odpowiednią ilość przelewów z aplikacji mobilnej. 

18 godzin temu, Gość bartoszzz napisał:

Tak prawdę mówiąc to przed założeniem nowego konta można polegać jedynie na opiniach innych użytkowników i ofercie banku. A czy dane konto okaże się tak świetne jak na ulotkach przekonamy się po jakimś czasie współpracy z bankiem.

Gość bartoszzz

@Kwest te przelewy to i tak nie jest duże wymaganie, przelewy są darmowe u nich, prawda? @klub7 dokładnie na tym samym mi zależy. no cóz, przekonamy się