Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak czesto zmieniacie podpaske badz tampona?

Polecane posty

Gość gość

Ile mialyscie najdluzej?

Gość gość
kiedys pracowałam po 17 godz dziennie codziennie nie spalam nie jadlam i wtedy zaczelo sie ze mnie lac jak z kranu wtedy co 5 minut moglabybyc zmiana

Gość gość
jak tak co 2-3 h makas.W nocy jak zaloze o 22 to zmieniam dopiero rano.

Gość gość
Jak włożee jednego to cały tydzień noszę

Gość gość
zależy od dnia okresu. mam taki okres że trwa 4 dni ,casem tylko 3. pierwszy dzień sporo leci i zmieniam tampon rozmiar L co 4 godziny lub prędzej. w nocy mam go ok 8 godzin. ale juz drugiego dnai i do końca to tak zmieniam co 5-6 godzin. podpasek nie noszę od lat, ostatnio to po porodzie w czasie połogu czyli 5 lat temu

Gość gość
Nie używam tamponów, odpowiednie zaapplikowanie ich wydaje mi się zbyt inwazyjne i być może dlatego mam problem z odpowiednim ich umieszczeniem. Od zawsze używam podpasek, mam mocno obfite krwawienia i Przyznam że jest to dość istotny dla mnie problem zwłaszcza nocą prawie zawsze zdarza się że mi przemoknie , w dzień jest znacznie łatwiej kontrolować stopień nasączenia podpaski więc zmieniam je ok. co 2-3 godziny,pod koniec okresu 4-5 godzin.

Gość gość
co 2-4 godz jak nie spie oczywiscie

Gość gość
Przy każdej wizycie w toalecie. Najdłużej to przez noc ok 6h , jednak na noc wolę podpaski.

Gość gość
Na noc podpaska typu noc max bardzo chlonna a w ciagu dnia tamopn i wkladka i zmiana tak okolo co 3h

Gość gość
Ja na noc też podpaski, jednak zawsze w pierwsze dni podkładam ręcznik na prześcieradło bo podpaski mi przemakają.

Gość gość
Od paru lat (miałam 3 razy cc co się do tego przyczyniło) mam miesiączki krwotoczne i tampony muszę zmieniać co pół godziny. Dwa dni nie wychodzę z domu. W nocy używam...małych ręczników :( ale i tak wstaję 2 lub 3 razy, bo mi przeciekają. Po okresie czuję się zawsze jak po tygodniu ostrej grypy.

Gość gość
Chyba żartujesz

Gość gość
Nie mogą coś na to poradzić lekarze?! To jest straszne co piszesz. Myślałam, że ja mam kiepsko bo muszę zmieniać podpaski co 2-3 godziny na początku okresu, ale Twoja sytuacja jest straszna. Powinni coś z tym zaradzić.

Gość gość
Mogę zażywać tabletki hormonalne, ale czuję się po nich strasznie. Mogę również poddać się zabiegowi czyszczenia macicy, a to pomaga ledwo kilka miesięcy. Ratuję się bardzo zdrową dietą i zdrowym trybem życia. Nie piję alkoholu i kawy, dużo śpię i jakoś daję radę. Taka moja "uroda". Póki co nawet nie mam anemii.

Gość gość
Zmieniam czesto, w nocy tez z raz albo dwa. Nie wyobrazam sobie rano obudzic sie " zalana".

Gość gość
to nastawiasz budzik?

Gość gość
Co 3 h ok. tampon. Jeden duży na cały okres by mi starczyl. Tampony to zło ogólnie. Cieszmy się że wata gaci nie trzeba wypychac.

Gość gość
Dokładnie nastawiam budzik :D