Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zamrozic?

Polecane posty

Gość gość

Jestem z brzuchem na osttniej prostej i chcialabym cos ugotowac by mocto zamrozic i nie martwic sie ze maz na poerogach z paczki ciagnie, gdy bede w szpitalu. Mam zamrozone golabkim, leczo, rolady i gulasz. I nie mam inspiracji na kolejnych kilka obiadow. Niby fasolka po bretonsku, albo bigos. Tylko jak mnie tak ruszy z nienacka to... przy partych nijak kontroliwac gazy :D Macie jakis pomysl?

Gość gość
Męża :D

Gość gość
A kto bedzie po pieluchy latal? Nie zeby z przymusu chce mu nagotowac , a z troski.. wiem... niepojete , ale kazdy ma jakies odchylenia od normy! :D

Gość gość
A mąż to przepraszam kaleka, że nie umie sobie nic ugotować? Czasem jak czytam, że kobiety trzęsą się nad tymi biednymi mężami, bo przecież umrą z głodu gdy ta pójdzie do szpitala czy wyjedzie do sanatorium, gdy zatrudnia się synową, żeby gotowała teściowi i go opierała, bo teściowa zaniemogła,poszła do szpitala etc, albo szwagrowi trzeba nagotować, bo mamusia chora, a przecież synek nie może zostać bez michy to śmiech mnie łapie taki, że mało nie zejdę. Serio? To umiejętność ugotowania i uprania to jakaś tajemna wiedza, ukryta przed zwykłymi śmiwrtelnikami jakimi są mężczyźni, wiedza na tyle skomplikowana, że nie do ogarnięcia przez homo sapiens w postaci faceta? Te umiejętności widać jak egzorcyzmy, nie dla wszystkich. Ciekawe, że dla połowy populacji w postaci kobiet to żadne mistyczne duchowe skomplikowane procesy nie są, a,jedynie żmudne czynności w postaci obowiązków domowych, czasem faktycznie w postaci hobby. Nie wyobrażam sobie bycia z,facetem, który nie umiałby ugotować podstawowych rzeczy, typu rosół, pomidorowa, ogórkowa, schabowe, mielone, ziemniaki, i sklecenie surówki lub mizeria. Boże, toż obsługa wiertarki czy naprawa kranu jest o wiel e bardziej skomplikowana niż ugotowanie typowego prostego obiadu czy nastawienie prania i rozwieszenie go.