Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boję się, że jestem w ciąży!!

Polecane posty

Gość gość

Witam. Wiem, że zaraz będą henry typu, że biorę się za seks, a nie wiem o co chodzi itd. Ale chce, żebyście mi pomogli. Miesiąc temu odbył się mój ostatni "stosunek". Wyglądało to w ten sposób, że penis znalazł się w mojej pochwie że 2/3 razy, do tego nie dokonca wszedł bo robiłam to pierwszy raz bez gumek i się bałam,absolutnie sperma się nie dostała. Nie miałam żadnych obaw ani nic. Dziś okres spóźnia mi się 18 dni (tym bym się nie przejmowała, bo okres potrafi spóźnić mi się nawet do 26 dni), mam mdłości, ale przed okresem mi się one zawsze pojawiały nawet jak mi się spóźnial, ale najbardziej martwi mnie zgaga. Od dwóch dni, wyczytałam, że zgaga jest częstym objawem ciąży. Tak się strasznie boję. Nie mogę być w ciąży... Dodam również, że choruje na nerwice i te objawy mogą być urojone, no ale nie wydaje mi się. Od dnia dzisiejszego mam taki Strach, że nie mogę wydusic z siebie słowa. Testu nie mogę zrobić, Bk musiałabym poprosić mamę o pieniądze, skomplikowana sprawa. Proszę o pomoc!!! Błagam

Gość gość
Proszę o szybką odpowiedź, błagam

Gość gość
Jeśli nie było wtrysku to wątpię żebyś była w ciąży.

Gość gość
Spokojnie. Ciąża bez wytrysku zdarza się raz na milion przypadków, jeśli masz nerwice objawy mogę Ci się nasilac, więc nie denerwuj się tym. Szkoda tylko, że nie możesz zrobić testu, wtedy byłabyś pewna na 200%. Jedynie martwi mnie ta spóźniona miesiączka, powinnaś iść z tym do lekarza. A ile masz lat tak btw?

Gość gość
18 lat

Gość gość
No to w tym wieku miesiączka powinna się już ustabilizować mniej więcej.

Gość gość
Jeśli nawet jesteś w ciąży, to nie jest żaden dramat. Po prostu trochę zmieni ci się życie, ale moim zdaniem te wszystkie dolegliwości powoduje ogromny stress. Test ciążowy kosztuje kilka złotych. Nie wierzę, że osiemnastoletniej dziewczyny na to nie stać. A po teście, gdyby wyszedł, szczera rozmowa z mamą. Naprawdę, matka cię zrozumie, choć nie masz w tej chwili do niej zaufania i pomoże.

Gość gość
Wiem, że zaraz będą henry x henry?

Gość gość
Nie chodzi o to, że mnie nie stać. Przed testem ogarnia mnie taki strach. Dla mnie niestety życie zmieniłoby się o 360 stopni.... Tak bardzo się boję. To chyba będzie dla mnie nauczka na całe życie

Gość gość
Najtańszy kasetowy test ciążowy to 1,75 zł. Nie opowiadaj, że cię nie stać.

Gość gość
Wybacz autokorekta. Miało być "Hejty"

Gość gość
Dla mnie niestety życie zmieniłoby się o 360 stopni.... x Czyli nie zmieniło wcale? 360' to pełne koło :P

Gość gość
Nie chodzi o to, że mnie nie stać. Przed testem ogarnia mnie taki strach. x A teraz co przeżywasz? Spokój wart jest tych 5-6 złotych.

Gość gość
Na prawdę jestem zdenerwowana i sama nie myślę co piszę, więc trochę więcej zrozumienia, a nie złośliwości

Gość gość
Bierz pieniądze i marsz do apteki. Przestaniesz się wreszcie trząść albo będziesz mieć do tego konkretny powód. Tak czy siak zyskasz.

Gość gość
Dziewczyno, NASIKAJ W TEN TEST, a dopiero potem umieraj ze strachu. Na razie nie ma powodu.

Gość gość
Tylko niech mi ktoś odpowie. Czy taki "stosunek" jaki ja opisałam może skończyć się ciążą? Postaram się przełamać i kupić ten test, ale mam tak wielki strach, se moje myśli schodzą już na niepotrzebne tory...

Gość gość
Każde współżycie bez zabezpieczenia może się tak skończyć. Nikt nie wie, co rozumiesz przez "stosunek", a informacja, że "nie wszedł do końca"jest żadna. Możesz być drobna, mieć krótką wąską pochwę, a partner 18 cm i nigdy nie będzie "do końca", a dzieci z tego dorodne.

Gość gość
Nawet bez spustu?

Gość gość
Słyszałaś o preejakulacji?

Gość gość
Tak, ale słyszałam, że wtedy szansę na ciąże są znikome

Gość gość
Niektórzy bawią już dzieci z tej "znikomej szansy".

Gość gość
Zrób test, zamiast tracic czas. Wszelkie gdybania są tu bez sensu.

Gość gość
Wiem, że tracę czas.... Przepraszam wszystkich, którym zajęłam czas... :(

Gość gość
Nie przepraszaj, tylko zrób test. A potem do ginekologa po antykoncepcję.

Gość gość
Rób test a potem się zabezpieczaj bo gra nie warta świeczki.

Gość gość
nikt ci nie da gwarancji że nie zaszłaś. Swoją drogą masz nerwicę a taki stres sobie fundujesz? W imię czego? Dla chłopaka bo chciał bez czy też na gumki kasy szkoda mu było?

Gość gość
Szkoda kasy na gumki? Tak już z góry zakładasz. Nie, zawsze robimy to w gumce, był sylwester, pełen spontan, poniosło nas, dlatego trwało to tak krótko, zawsze byliśmy zabezpieczeni, a ten jeden raz na prawdę nas poniosły emocje.

Gość gość
Jeden błąd, jeden jedyny. Zdarzyło się to pierwszy raz(i wiem, że już ostatni).

Gość gość
Po pierwsze, bez paniki. I nie mów, że po raz ostatni. Naprawdę on nic dla ciebie nie znaczy? No to jak możesz w ten sposób go traktować. Uspokój się, w końcu to też jego sprawa. Po drugie, oczywiście, że mogło dojść do zapłodnienia. Przecież członek znalazł się w środku. A może on cię okłamał, może jednak coś mu poszło. Po trzecie, ciąża to nie rak. Na to się nie umiera, ale im wcześniej o tym się dowiesz, tym lepiej. Mamy dwudziesty pierwszy wiek i nikt się ciążą u młodej kobiety nie dziwi. Pamiętasz Małgorzatę Teodorską, grała w Plebanii Irkę. W wieku 17 lat urodziła córkę i nie przeszkodziło to jej w karierze. Przestań się obwiniać i zrób test. Może to nie jest tak, że coś się skończyło, ale coś się zaczęło. Coś fajnego, a maturę i tak zrobisz i studia skończysz.