Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bita smietana nie twardnie na ciescie pomocy

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny upieklam biszkopt ubilam kremowke na sztywno z żelatyna wylalam na biszkopt i do lodówki minęła godzina i nic kremowka jest miękka macie jakiś pomysł jak ja uratować? Chciałam na nią dać owoce i zalać galaretka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Poczekaj jeszcze z pół godziny. Potrzebuje więcej czasu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Śmietana zżeluje w lodówce za jakieś 3 do 5 godzin zależy ile żelatyny dodałaś, ja bym ją zebrał i ubił z zagęstnikiem np. śmietanfix , cremefix albo czymś podobnym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Owszem moze potrzebowac wiecej czasu, aczkolwiek jesli nie widac zadnego efektu po godzinie to marne szanse.... Wg mnie albo zagotowalas zelatyne i stracila tym samym wlasciwosci zelujace, albo dalas za malo i nie widac efektu (choc to malo prawdopodobne bo smietanie duzo zelatyny nie trzeba, ja daje 2-3 listki na 600ml). Albo mialas przeterminowana zelatyne i nie wiaze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sciagnij lyzka ta smietane i dodaj zelatyny lub zrob nowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie ruszaj tego. U mnie też tak było, a przez noc wszystko ładnie się zsiadło. Zresztą śmietana na torcie nigdy nie będzie miała konsystencji sernika na zimno. No chyba, że użyjesz pół paczki żelatyny. Ona ma być taka trochę miękka. Ważne, żeby tort dało się pokroić i żeby się nie babrał podczas krojenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×