Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zimą macie zadbane stopy i ogolone pachy tak ja w lecie?

Polecane posty

Gość gość

Ja się przyznaje, że zimą daje sobie odpocząć, i tak jestem non stop w skarpetkach, więc nie widać, że lakier na paznokciach już trochę odprysnął i że nie starłam zgrubień pumeksem. Co do pach to też mi się nie chce golić bo nie chodzę w krótkich rękawkach. Reszta ciała zadbana jak zwykle, a Wy?

Gość gość
Paznokcie rzadko maluję bo i tak w zimowych by się starly. Reszta normalnie. Co to za wymówka że lata nie ma.

Gość gość
nie no, nie wyobrażam sobie mieć włochów pod pachami, nawet zimą, masakra

Gość gość
Oczywiście że pachy ogolone, w stopy wklepuję krem, scieram zgrubialy naskórek, tyle że nie muszę tego robić tak często jak latem. Nie maluję nigdy.

Gość gość
Pachy gole regularnie ze względów higienicznych. Ze stopami bywa różnie, paznokcie przycinam ale rzadko chce mi się je malować. Zgrubiały naskórek zetrę w czasie kąpieli pumeksem ale tak pobieżnie. No ale takie moczenia, tarcie tarka itp jak w sezonie letnim to już tylko okazjonalnie. ale staram się nie zapuszczać żeby wiosna nie trzeba było godzinami moczyć i żeby chłopa szorstkimi piętami nie drapać. Ot tak dla przyzwoitości coś zrobię :P

Gość gość
Nie, nawet latem czasem nie golę nóg i pach bo mi się nie chce, paznokci u stop nie maluję od kilku lat i żyję.

Gość gość
Tak drukuje się regularnie i regularnie co miesiąc chodzę na pedicure. Manicure z reszta też.

Gość gość
A co drukujesz?

Gość gość
No a jak inaczej. Dzisiaj robiłam pedicure. Dla siebie, dla męża, tak po prostu. Pachy tak samo. Np. dzisiaj spontanicznie pod wpływem znajomych pojechaliśmy na basen. Nie wyobrażam sobie powiedzieć "nie bo jestem zapuszczona"

Gość gość
Ze stopami roznie bywa, rzadko maluje paznokcie zima, a na pachy i nogi mialam serie lasera wiec depilacja na szczescie odpada ;)

Gość gość
18:32 miało być depiluje:-) słownik...

Gość gość
nie jestem jakaś zapuszczona ale dbam mniej niż latem. Paznokci nigdy nie maluję, obcięte mam zawsze, nawet w zimie. Pachy też ogolone ale nóg zimą już nie gole tak często.

Gość gość
Pachy gole codziennie pod prysznic em. To niehigieniczne mieć włosy pod pachą, jest tam pełno bakterii. Stopy mam strasznie problematyczne niestety. Krem codziennie, nie ściera regularnie bo mam tak suche stopy że mi się nigdy nie pocałunek i pękają. Pomaga dopiero zabieg kwasami u kosmetyczki ale za często nie można, dopiero w maju to zrobię, poza tym z hybryda place 160 zł więc dużo. Paznokcie u nóg nie maluję zima regularnie. Wczesna wiosna i latem zawsze, na basen musowo. Teraz ciut odpoczywają choć stopa z ładnymi paznokciami jest śliczna. Ale zaczekam do wiosny

Gość gość
Paznokcie mam zrobione zawsze-u nog i u rąk-uwielbiam malować. Wbrew pozorom długo wytrzymują i nie odpryskują a używam lakierów lovely czy rimmela. Pachy gole co drugi dzien, podobnie inne partie ciała-mam miękkie i delikatne włosy blond wiec nie musze jakos szczególnie czesto. Pięty-mam scholla i krem do stop. Co jakis czas robie i mam z głowy. Wiem, ze nie mam problematycznej skory i nie jestem owłosiona „na bogato” a raczej „marnie” wiec i kłopot mniejszy.

Gość gość
Paznokci u stop nie maluje bo nie chce mi sie . Pachy gole ale nie codziennie . Nogi jak mi sie tam przypomni :)

Gość gość
Gole sie regularnie, ale nie musze bardzo czesto bo wlochy wolno mi rosna. Paznokcie od nog maluje glownie latem. Zima rzadko bo w pelnym obuwiu szybciej odpryskuje lakier.

Gość gość
Ja pachy gole regularnie, natomiast co stop to kremuje je codziennie ale paznokci w zimie nie maluje bo i tak chodze w bawełnianych skarpetkach

Gość gość
Pachy zawsze bez względu na porę roku. Stopy różnie to bywa właśnie chyba powinnam o nie zadbać :)

Gość gość
Zimą nie gole nóg ani pach ani bikini i nie robię pedicure. Ale jestem sama, więc nikt mnie bez ubrania nie ogląda.

Gość gość
Mi wlosy wszedzie poza glowa to snap powoli wiec pachy gole zawsze co 3-4 dni nogi tez tak. I bikini. U stop nigdy nie maluje paznokci a u rak tez rzadko. Pumeks idzie w tych od czasu do czasu. Nawilzam za to duzo stopy na noc

Gość gość
Nie, nie dbam tak samo jak latem. Latem golę nogi i pachy niemalże codziennie, zimą raz na kilka dni. Stopy ścieram pumeksem co kilka dni w wannie. Paznokcie u stóp maluję tylko odżywką.

Gość gość
Ja zimą raz na dwa tygodnie się depiluje, a nawet rzadziej. Myje się co drugi dzień

Gość gość
Oczywiście że tak. Maluje się gole i depiluje dla siebie. I lubię się czuć zadbana nie wyobrażam sobie tego nie robić