Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćnm

Kogo i ile osob zapraszacie na chrzciny?

Polecane posty

Gość gośćnm

Niedlugo zaczniemy organizowac z mezem chrzciny dziecka. Wiadomo my, nasi rodzice, nasze rodzenstwo z malzonkami i dziecmi, chrzestni dziecka. Zapraszacie kogos jeszcze? Swoich chrzestnych? Rodzenstwo rodzicow, kuzynostwo?

Gość gość
Nie, nikogo więcej nie było. Dla mnie to impreza dla naprawdę najbliższej rodziny.

Gość gość
Około 35 osó. Najbliższa rodzina moja i męża. Liczymy się z wydatkiem ok 30-35.000 zł. Skromnie będzie.

Gość gość
Na slub i wesele tyle nie wydalismy :P

Gość gość
Razem z nami było 19 osób dorosłych (zaproszonych 23, ale np. prababcie nie były w stanie przyjść), troje dzieci. Byli: nasi rodzice, rodzeństwo, nasi chrzestni (rodzeństwo rodziców), ich dzieci z partnerami i jeden samotny wujek - brat mojego taty. Dla nas to najbliższe osoby, takie, z którymi jesteśmy w bliskich i serdecznych relacjach na co dzień.

Gość gość
My na razie nie robimy chtzcin bo moi rodzice oczekuja, ze zaprosze ich rodzenstwo, didatkowo kuzynowsko, ktore ma juz dzieci. Wyszloby jakies 40 osob. Uwazam, ze to przesada

Gość gość
nikogo, nie chrzcimy i po problemie

Gość gość
My zapraszamy tylko rodzicow i rodzenstwo. 6:28 a co Ty wlasnego zdania nie masz i nie mozesz zrobic po swojemu?

Gość gość
U nas było tak: My Rodzice moi i męża Rodzeństwo moje i męża z rodzinami ( w tum chrzestna) Chrzestny z rodziną. Babcia Rodzeństwo rodziców z partnerami ale bez dzieci 22os.

Gość gość
Rodzice moi i me za -3 os Dziadkowie - 2 os Chrzestny -1 os Chrzestna z mężem 2 os Dziecko i my 3 os Łącznie 11 osób. Wydatek ok 2 tyś (robiłam w domu, miałam kucharke i kelnerke- znajoma i jej córka, nie chciały pieniędzy, tyle co symbolicznie 300zl obie łącznie)

Gość gość
Chrzcimy latem. Wybraliśmy mały kościółek w lesie i mam nadzieję, że ksiądz z tej parafii zgodzi się na to. My, dziecko, chrzestni, babcie, mój brat. Po wszystkim spacer nad morze i zaprosimy wszystkich do jakiejś restauracji na obiad i kawę.

Gość gość
U nas będą tylko najbliżsi - 16 osób. Mój mąż ma 9 rodzeństwa, każde z nich ma po 2-4 dzieci, nie stać mnie na takie wielkie chrzciny, więc zaprosiliśmy tylko najbliższych: chrzestni, dziadkowie, pradziadkowie.

Gość gość
Nikogo a jeżeli moje dziecko zdecyduje ze chce zostać ochrzczone to będzie tylko jeden chrzestny bo akurat dwóch nie potrzebuje.

Gość gość
moi rodzice tesciowie moja siostra i moj brat z dziewczyna moj dziadek brat meza z zona i dwojka dzieci

Gość gość
12 doroslych i 5 dzieci

Gość gość
U nas my, nasi rodzice, moi dziadkowie i kuzynka ktora byla chrzestna z mezem i corka, meza rodzenstwo a ma ich 5 z rodzinami w tym bym chrzestny. Bylo ok 25 osob