Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do mam które mają córeczki :)

Polecane posty

Gość gość

Witam. Moja córka ma już 3 lata. Pytanie dotyczy higieny okolic intymnych, a mianowicie czy wasze córki również mają taki biały nalot wieczorem między wargami sromowymi? Do 2 lat córka chodziła w pampersach i po każdej zmianie była podmywana wiec nie wiem czy wcześniej miała ten nalot. Nie zauważyłam bo kąpana jest codziennie i wtedy była podmywana po każdej zmianie pieluchy. Odkąd nie używamy pampersow zauważyłam że zawsze wieczorem ma taki biały nalot. Byłam z tym u lekarza i powiedział ze to normalne. Ale ja normalne skoro ja dorosła kobieta tak nie mam? Kojarzyło mi się to zawsze z jakąś infekcją. Poszłam do niego drugi raz i przepisał mi najpierw clorotrimazolum a pozniej pimafucort czy jakoś tak. Bez żadnego rezultatu. Dodam że wieczorem ten nalot brzydko pachnie, nie ma go dużo ale jednak jest. Czy wasze córki tez tak mają? Wszyscy mi mówią ze to normalne ale ja nic takiego nie mam dlatego kojarzę to z infekcją. Badania moczu ma ok

Gość gość9834895
To nie nalot. Lepiej poważnie pogadaj z mężem, bo nieładnie się zabawia.

Gość gość
A moze zapytalabys sie swojego ginekologa? Nie mam przekonania ze rodzinny sie zna na wszystkim.

Gość gość
To normalne nablonki.

Gość gość
Nie lubię złośliwych komentarzy. Córkę wychowuje sama.. Właśnie juz myślałam o tym żeby pójść z nią do ginekologa. Ale u nas nie ma dziecięcego Do normalnego mojego tez można iść z takim małym dzieckiem ? Nie wiem czy by panu pokazała

Gość gość
Moze "przy okazji" swojej wizyty zapytalabys sie ginekologa o ten nalot u corki... Ewentualnie zrobic jakies zdjecie do pokazania... Jesli uznalby ze to nie jest naturalne to juz musialabys poszukac gin dzieciecego... nie wiem czy normalny gin przyjmuje dzieci...

Gość gość
Moja tak nie ma.

Gość gość
Nie mam corki ale tez wydaje ni sie to podejrzane. A korzystacie z jakis publicznych toalet? Moze Ty mialas jakas infekcje? Gdzie sie mogła zarazic?

Gość gość
Mam dopiero 22 lata i nigdy sama nie miałam żadnej infekcji. Nie korzysta z publicznych toalet a jak już to zawsze trzymam ją w powietrzu żeby nie siadała. Wszyscy mówią ze jestem przewrazliwiona, lekarz to samo chociaż to już drugi pediatra mojej córki. Wiec nie bardzo mam nawet kogo się poradzić

Gość gość
Chyba rzeczywiście pójdę z nią do mojego ginekologa

Gość gość
Pytałam się kilku mam i mówiły ze ich córki tez tak mają ale dla mnie nie jest to normalne skoro ja tak nie mam. A z infekcja nie miałam styczności wiec nie mam do czego tego porównać. To jest pomiędzy wargami mniejszymi a większymi, mało, takie białe i nie ładnie pachnie

Gość gość
A od dawna tak ma?

Gość gość
A czym myjesz? Moze sprobowac zmienic środek?

Gość gość
Czasami kąpie moja siostrzenice i też to ma.

Gość gość
Niewłaściwa higiena? A może przesadzona? Ja myję córkę tam raz dziennie, samą wodą podczas prysznica i nie ma tego problemu.

Gość gość
Kąpana jest w emulsji oilatum od urodzenia Właśnie zauważyłam to odkąd przestała nosić pampersy. Od prawie roku czasu. Nie chciałam być mądrzejsza od lekarza. Do tego akurat mam zaufanie ale nie podoba mi się to

Gość gość
Myta jest tam raz dziennie podczas kąpieli. Jak nosiła pampersy to mylam ją tam zawsze po zmianie pieluchy ale tylko wacikiem takim kosmetycznym zamoczonym w wodzie. Nie używamy chusteczek nawilzonych bo miała uczulenia. Wiec nie wiem od kiedy to ma bo jak wcześniej była podmywana zawsze to wiadomo ze nic nie zdążyło by się tam zebrać. A odkąd Myta jest raz dziennie to zawsze wieczorem ma to białe

Gość gość
Moja corka rowniez ma 3 latka nic takiego nie ma. Moze spróbuj ja podmywac w ciagu dnia Dla dziewczynek sa fajne plyny do higieny intymnej z firm aa. Polecam moze corci nie ladnie pachnie bo sie poci w ciagu dnia, siusia tez dlayego yen zapach wieczotem moze byc dość intensywny. Podejrzewam ze jak by to byla jakas infekcja to doszły by jeszcze inne objawy np.brak apetytu, rozdraznienie czy temperatura.

Gość gość
U mnie się to dzieje, jeśli podmywam się raz dziennie. Jeśli dwukrotnie - rano i wieczorem - problemu nie ma.

Gość gość
normalna wydzielina fizjologiczna....

Gość gość
Nie,nie ma takiego nalotu. Nigdy nie miała.

Gość gość
Może to zależy od budowy anatomicznej? Wargi sromowe bywają większe lub mniejsze i może w zależności od tego wydzielina się zbiera lub nie.

Gość gość
Chyba kupie ten płyn do higieny intymnej dla dzieci najpierw i zobaczę czy będzie poprawa. Jak nie to przejdę się z nią do swojego ginekologa. Dziękuję za rady :)

Gość gość
Moja corka kiedys miala taka wydzieline ale jakoś się specjalnie tym nie przejmowalam. Na nic się nie skarzyla. Wieczorem dokładna kapiel i tyle. A po całym dniu taka wydzieline ma prawo pachnieć nieciekawie. Zanim pójdziesz do lekarza umyj corce okolice intymne tamtum rosa rozpuszczonym w wodzie z kilka razy. To jest bardzo skuteczne. Moja corka z kolei miala problem z uplawami i już była zapisana do gin dziecięcego i po tamtum rosa jej przeszło. Możesz też przemywac okolice intymne wacikiem z rivanolem chociaż tamtum rosa jest nr 1.

Gość gość
Co do tantum Rosa to wysusza więc nie zawsze jest dobre. Myślę że gdyby to była infekcja to by ją swędziało i było zaczerwienione. To typowe dla infekcji intymnych. Ja bym zapytała mojego ginekologa. Jak dziecko się na nic nie skarży i lekarz powie że to normalne to chyba normalne. Ciężko nam powiedzieć bo nie wiemy jak to wygląda. Opis jest ale nikt nie widzi. Poza tym zawsze można zrobić posiew

Gość gość
Idź do kobiety ginekologa bo faceta dziecko może sie przestraszyć

Gość gość
Przecież to jest naturalne, nam kobieta też leci śluz i niech mi tu żadna nie powie, ze jej nie leci to jebnę śmiechem. Dla dziecka to jest naturalną ochrona przed bakteriami i grzybami, jak jak będziesz tak szorowała to dopiero się nabawi infekcji, bo jej wypluczesz cała florę bakteryjną. Wiadomo że codziennie dziecko powinno się podmywać ale normalnie bez zbędnego szorowania.

Gość gość
Moja córka ma rok i 9 miesiący i też tak ma. Podejrzewam że wcześniej też miała, ale nosiła pampersy i była smarowana sudocremem i nie było tego widać. Od dwóch miesięcy nie nosi pampersów i też zauważyłam ten nalot. Myje ja mydelkiem bambino, okolice intymne też. 7 lutego mam wizytę u swojego ginekologa i też o to zapytam.

Gość gość
Autorko czy w ostatnich powiedzmy 1-2 -3 mies wstecz Twoja córeczka nie brała antybiotyku? U nas właśnie było boś takiego, lekarz wtedy kazał brać jakiś probiotyk, którego nazwy nie pamiętam (2lata wstecz) i do higieny intymnej używamy do dziś emulsji na litery "pro"