Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pobieranie krwi z okresu

Polecane posty

Gość gość

Witam, byłam ostatnio u lekarza ponieważ po roku brania tabletek antykoncepcyjnych miałam 2 miesięczne krwawienie pomiędzy cyklami (słabsze i prawie bezbolesne). Wizyta wypadła mi w czasie okresu, lekarz postanowil mnie zbadac i pobrał jedynie czymś wyglądającym jak większy tampon krew po czym odszedł, zapytał się czy mam taką samą podczas tych krawień między cyklami i jak odpowiedziałam, ze nie, to kazał odstawić tabletki na 2 miesiące oraz zlecił dodatkowe badania, jak morfologia itp. Moje pytanie brzmi, w jakim celu lekarz wykonywał 10 sekundowe badanie, w ktorym jedynie pobrał troche krwi i na nią popatrzył ? Czy nie mogl miec tego samego rezultatu po rozmowie ? Nawet nie pytal sie w dialogu na początku jaką mam krew teraz, jaką wczesniej itp.

Gość gość
A dlaczego nie zapytałaś lekarza?

Gość gość
To byla moja 2 wizyta, jakos nie pomyslalam, moze przez stres, nie wiem. Teraz mnie to dopiero ciekawi. Czemu sluzylo takie badanie ? Czy po krwi oględzinach krwi da sie poznac jakies choroby, czy sama nie moglam o tym opowiedziec, po co wgl to badanie bylo ?

Gość gość
Nigdy się z czymś takim nie spotkałam. Musisz zapytać swojego lekarza.